Co sadzicie o tym motorze??
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Co sadzicie o tym motorze??
Chce kupic tego crossa ( http://moto.allegro.pl/item630410756_su ... n_bdb.html ) co sadzicie wogole o marce Suzuki i o tym roczniku i czy warto kupic od handlarza?? bardzo bym prosil o opinie.
- przemo11
- Świeżak
marka suzuki w 4t sie nawet stara. nie jest źle . motor widac że serwisowany. tylko cos nie wiem moze tak w kazdym sie robi ale ten silnik powycierany. wbiłem na allegro obczaic jak inne i niektóre nie mają tak mocno powycieranych silników. jeszcze cena jakas wysoka pierwszy lepszy moto który oglądałem to rmz z 2005 roku za 8 tysięcy wiec i nowszy i za mniejszą kase. no z tym że w obu moto nie wiadomo jaki stan. najlepiej przed kupnem zawiesc do serwisu żeby sprawdzili lepiej wydac kilkaset zł w serwisie na sprawdzenie niz potem tysiące wsadzac w naprawy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
viewtopic.php?t=31950
W tym temacie masz cały wywód dotyczący porównania 250 4T i 125 2T. Przeczytaj to może coś ci to pomoże w dokonaniu wyboru.
W tym temacie masz cały wywód dotyczący porównania 250 4T i 125 2T. Przeczytaj to może coś ci to pomoże w dokonaniu wyboru.
- bartexo
- Świeżak
teraz jest 21 wiek
dozownik jest na olej a do baku czysta i samo sobie oleju podaje. wiec problemu nie ma. raz na 3 miesiące jak dolejesz oleju to sporo. chyba że interesuje cie full cross bo w sumie rmz to full. wiec tam trzeba juz samemu niestety robic ale to wiadomo bezpieczniejsze. ja kupuje olej z dodatkowym zbiorniczkiem i jak mam 5 litrów naciskam opakowaniem nalewa mi sie do 2 zbiorniczka olej potem w bance mieszam 2 minuty roboty i mam benzyny na sporo jazdy. 125 w 2t to moc podobna do 250 w 4t słyszałem że 125 ma więcej koni ale 250 ma więcej niutonometrów. wiec podobne osiągi. jedna wada że taka 125 sporo pali. remonty tez wiadomo tłok powiedzmy co roku zalezy jaka jazda czy bardziej turystyczna na weekendy czy codziennie tor i 100% wyciskania.
ale i tak prawdopodobnie wychodzi taniej niz w 4T bo tam co prawda nie robi sie tak często napraw ale jak bedzie taka koniecznosc to koszty są bardzo wysokie. bo remont kompletny 2t to powiedzmy 2 tysiące 4t 3 tysiące minimum. a moze interesuje cie 250 w 2t? większa moc czyli mniej sie piłuje wiec mniej pali i zadziej remonty

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
dzieki kolego za informacje:) na tez myslalem nad 250 2t ale to w sumie dopiero moj drugi motor nie wiem czy sobie poradze na takim mocnym sprzecie ale sprobowac nie zaszkodzi.....sory ze tak pytam o wszystko ale nowy jestem i przymierzam sie do kupna full crossa... a na ile wystarczy caly bak paliwa??? chodzi i taka jazde po polach itp??? tylko nie mowcie ze na ile mth bo chce wiedziec np na jaki czas?? lub ile kilometrow zrobie na pelnym?? 

- przemo11
- Świeżak
zalezy ile litrów ma bak. 250 łykają 3 ,5 litra na godzine przy srednio ostrej jeździe. 125 łyka więcej ponieważ wymaga więcej obrotów. zalezy tez od motorka im nowsze juz mają lepsze techniki i ogulnie są coraz lepsze konstrukcje i nowsze palą z reguły mniej niz stare <dla porównania moja rm 125 z 84 roku przez 10 minut jazdy na dotarciu nawet nie połowa obrotów spaliła litr wiec to kosmiczna ilosc nie wiem kto by ją wykarmił jakbym miał jeździc codziennie po godzince>
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
zalezy jaki ma bak i jaka jazda ale mysle że spoko dasz rade
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator

P.s. Mieszanka to żaden proiblem olej Castrol 2T Racing + paliwo.

-
Hamulec - Bywalec
dzieki za wszystkie wypowiedzi
ale raczej kupie Yamahe Yz 250 4T. mysle ze jak na poczatek to dam sobie rade...stroj juz mam tak ze w tej kwesti jestem juz czysty. a jakie plyny najlepiej uzywac do takiego motocykla??

- przemo11
- Świeżak
... tyle co mi sie o ucho odbiło to dobry sprzęt. Dobrze, że już masz strój. To już z górki. Też myślę, że sobie poradzisz, bo 4T nie sa takie wściekłe i biegami nie trzeba tak wajchować. O obsłudze nic nie napiszę, bo nie miałem 4T ale, że olej do filtra powietrza normalny do moto offroad. Kliknij sobie na sklep tam przy każdym produkcie pisze co do czego. 

-
Hamulec - Bywalec
witam po przerwie
tydzien temu kupilem ktm sx 250 z 2002 roku od kumpla mowi ze to dobry sprzet ale po 2 dniu jazdy cos mi sie stalo ze skrzynia mianowicie ruszalem z pierwzsego biegu i mi zgasl a potem nie moglem go wyluzowac, odpaliem go z 3 a chwile potem wrzucilem normalnie 1 ale wyskoczyla mi pod gorke i juz nie weszla z powrotem i od tej pory wszystkie biegi chodza jak powinny a 1 za nic nie chce wejsc..... co moze byc przyczyna?? bedzie konieczny remont??

- przemo11
- Świeżak
...ale się jednak używa, bo do ruszania, a jemu to się stało jak ruszał. Od czegoś trzeba zacząć sprawdzanie i tak po kolei, a nie od razu od rozbierania silnika. Od żródła i dalej, dalej...
Tylko na torze. | Honda CR 125 - Osobniku! Do Ciebie piszę! Narzekasz, że bez przerwy Ci mocy brakuje? Jeśli tak, ta czerwona diablica pokaże Ci , gdzie jest Twoje miejsce! Normalnie Cię sponiewiera! | http://www.youtube.com/watch?v=6FQG7Eqwtow
-
Hamulec - Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości