PoczÄ…tek przygody z motocyklami =)
• Strona 1 z 1
PoczÄ…tek przygody z motocyklami =)
Moje doświadczenie opiera się tylko na 2godzinnej jeździe cross'em 50cc albo większym<nie pytałem się wtedy o dane techniczne, a to kuzyna był>.
Wiec jestem amatorem.. Przygodę swoją chcę zacząć wyrobieniem sobie prawka w kategorii A1 <mam 16lat>. Mam zamiar zrobić to w wakacje, a później rozejżeć się za motorem.
Pierwszy mój dylemat to Cross enduro czy ścigacz..
Uważam, że cross enduro jest łatwiejszy w jeździe niż ścigacz, ale to z powodu może tego, że na tym drugim nigdy nie jechałem.
No i mój budżet to bedzie coś koło 4k zł.
Jeśli byłby to ścigacz <marzenie moje z dzieciństwa, które chcę spełnić
> to mam na oku Yamaha TZR 125cc. Czy poradzę sobie z takim ścigaczem? Nie chodzi mi tutaj o prędkosć, bo nigdy mnie nie rajcowała i wystarczy, że będę kosił po połowie jego możliwości ^^.
Problem w tym, że cztałem w innym temacie, że 125cc na początek to niezbyt udany pomysł i najlepiej zacząć od 50cc, problem w tym, ze nie jestem milionerem i chciałbym wybrać 125cc ze względu tego, że nawet w w późniejszym wieku będzie mile wykorzystywany =).
Jakieś porady na start? No i na te wcześniejsze pytania^^
Wiec jestem amatorem.. Przygodę swoją chcę zacząć wyrobieniem sobie prawka w kategorii A1 <mam 16lat>. Mam zamiar zrobić to w wakacje, a później rozejżeć się za motorem.
Pierwszy mój dylemat to Cross enduro czy ścigacz..
Uważam, że cross enduro jest łatwiejszy w jeździe niż ścigacz, ale to z powodu może tego, że na tym drugim nigdy nie jechałem.
No i mój budżet to bedzie coś koło 4k zł.
Jeśli byłby to ścigacz <marzenie moje z dzieciństwa, które chcę spełnić

Problem w tym, że cztałem w innym temacie, że 125cc na początek to niezbyt udany pomysł i najlepiej zacząć od 50cc, problem w tym, ze nie jestem milionerem i chciałbym wybrać 125cc ze względu tego, że nawet w w późniejszym wieku będzie mile wykorzystywany =).
Jakieś porady na start? No i na te wcześniejsze pytania^^
- Darionu
- Świeżak
Rób A1 na początek, a potem rozejrzyj się za 125ccm.
Moto weź takie jakie Ci się podoba, ale przede wszystkim przymierz się najpierw i obejrzyj kilka egzemplarzy. Pomyśl o tym gdzie i jak będziesz moto wykorzystywał i potem postaw sobie jeszcze raz pytanie jakie chcesz. Następnie wsiądź np. na rzeczone TZR czy jakiegoś cross'a który Ci się podoba i przejedź się na nim jak będzie możliwość. Wtedy wszystko stanie się jasne, będziesz wiedział czy motorek, który Ci się podoba nada się też do tego do czego będziesz go używał i czy będzie Ci wygodnie i będziesz zadowolony.
Nikt za Ciebie nie podejmie decyzji.
Możesz też jak jesteś niezdecydowany pójść w kierunku golasa (np. ybr) i masz moto bardziej uniwersalne, albo turystyk varadero.
Przede wszystkim obejrzyj motocykle na żywo i poprzymierzaj się przynajmniej.
A poza tym szukaj, szukaj, szukaj, bo na forum już sporo o tym było.
Moto weź takie jakie Ci się podoba, ale przede wszystkim przymierz się najpierw i obejrzyj kilka egzemplarzy. Pomyśl o tym gdzie i jak będziesz moto wykorzystywał i potem postaw sobie jeszcze raz pytanie jakie chcesz. Następnie wsiądź np. na rzeczone TZR czy jakiegoś cross'a który Ci się podoba i przejedź się na nim jak będzie możliwość. Wtedy wszystko stanie się jasne, będziesz wiedział czy motorek, który Ci się podoba nada się też do tego do czego będziesz go używał i czy będzie Ci wygodnie i będziesz zadowolony.
Nikt za Ciebie nie podejmie decyzji.
Możesz też jak jesteś niezdecydowany pójść w kierunku golasa (np. ybr) i masz moto bardziej uniwersalne, albo turystyk varadero.
Przede wszystkim obejrzyj motocykle na żywo i poprzymierzaj się przynajmniej.
A poza tym szukaj, szukaj, szukaj, bo na forum już sporo o tym było.
-
Qba_Zeus - Świeżak
moja porada jest taka :
szukaj szukaj i szukaj.
Na forum są tematy co na pierwsze moto i tam możesz o to pytać. Jest też dział dla małych pojemności i nazywa się skutery.
Jak narazie blokujÄ™.
szukaj szukaj i szukaj.
Na forum są tematy co na pierwsze moto i tam możesz o to pytać. Jest też dział dla małych pojemności i nazywa się skutery.
Jak narazie blokujÄ™.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości