ciągnie do 8-10 tyś i zdycha
• Strona 1 z 1
ciągnie do 8-10 tyś i zdycha
szukam porady od kogoś kto miał coś podobnego lub wie o co może chodzić ,dodam że troche naprawiam motocykle,na codzień samochody więc troche wiem na temat mechaniki ale mam problem,mianowicie mam zxr 750 j na jedynce jak dam gazu to ciągnie do 9-10 tyśobr na wyższych biegach do 8,na luzie tak do 11,zawory regulowałem,jest nowy fitr powietrza,dróga pąpka paliwowa,paliwo dostaje,gażniki rególowałem na różne sposoby a to więcej paliwa a to mniej,dysze większe,mniejsze,efekty niewielkie,gażniki jusz ustawiałem w niejednym motocyklu,mam wakuometry ale już zgłupiałem więc pisze z nadzieją że ktoś może coś sęsownego poradzić,
- JAXON80
- Świeżak
-
elco - Moderator
No to kolego pocisnoles.Nie mysl sobie,ze kazdy kto na tym forum sie wypowiada jest mechanikiem.
Nie czytalem Twoich poprzednich postow ale widzac jakie podstawowe bledy ortograficzne itd.napisales w poscie 36 to mozna stwierdzic,ze pewnie z Ciebie podobny mechanik,pewnie mylisz srube z nakretka
Nie czytalem Twoich poprzednich postow ale widzac jakie podstawowe bledy ortograficzne itd.napisales w poscie 36 to mozna stwierdzic,ze pewnie z Ciebie podobny mechanik,pewnie mylisz srube z nakretka
-
macs - Bywalec
hehe ,potwierdziłeś tylko to że nic nie masz do powiedzenia panie teoretyku,nie wchodż w dział mechanika motocyklowa jeśli nie masz nic do powiedzienia,miałeś f2 i to wszystko,a śilnikla od środka pewnie nie widziałeś chyba że ze na schemacie więc może się nie udzielaj bo teoria z praktyką się mija,czytałem twoje posty i portady pajacu,więc mnie nie obrażaj,nie pracowałałeś ze mną więc mnie nie oceniaj,widać że się naczytałeś ale tak naprawdę to niewiesz o czym piszesz i o co w tym chodzi.zacznij od dwusuwów,pajac z ciebie i tyle.jak będziesz miał coś konkretnego do powiedzenia to poczytam,ale jak za takiego fachmana się uważasz to szkoda że nie odpowiedziałeś na moje pytyanie panie ,mechaniku teoretyku 

- JAXON80
- Świeżak
nie oceniam Cie ani nie obrazam, ale grzecznie Cie prosze, zebys sobie poszedl "stont" i wrocil na lekcje jezyka polskiego z rozszerzonymi elementami ortografii.
Ostatnio edytowano 1/5/2009, 22:04 przez elco, łącznie edytowano 1 raz
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
No i o to mi chodzilo ,jest poprawa w pisowni u Ciebie.
A co do mechaniki to (nie wiem jak Ty)ale ja zaczalem od teorii przechodzac do praktyki.
Ciekawi mnie jaka byla przyczyna Twojego problemu z moto.Ja bym stawial na elektryke
A co do mechaniki to (nie wiem jak Ty)ale ja zaczalem od teorii przechodzac do praktyki.
Ciekawi mnie jaka byla przyczyna Twojego problemu z moto.Ja bym stawial na elektryke
-
macs - Bywalec
nie pisownia jest ważna,ale to żeby każdy więdział o co chodzi ale jak Ci to przeszkadza to ok,jakbyś stawiał na elektryke to byś przegrał,a tak wogóle to co masz na myśli mówiąc elektryka? czy wogóle wiesz co w elektryce jest odpowiedzialne za coś takiego?może i czytałeś różne książki ale raczej na słowniku ortograficznym się zatrzymałeś a to nie ten dział,to tyle jeśli chodzi o Twoje docinki,ile byś nie czytał a nie naprawiasz to i tak nie będziesz widział o co chodzi.
- JAXON80
- Świeżak
skoro znacie się na ortografi to zarejestrójcie się na forum języka polskiego chłopaki bo chyba wam się forum pomyliły,a w żadnej z waszych odpowiedzi jakoś żadnej porady co do mojego problemu nie wyczytałem,więc po co wogóle zabieracie głos skoro i tak nie macie nic konkretnego do powiedzenia,zostańcie na języku polskim a nie bierzcie się za mechanike.pozdrawiam i kończe ten temat.
- JAXON80
- Świeżak
Jak do tej pory to pare sztuk bo dopiero zaczynam naprawiac motocykle.
Myslalem,ze w Twoim moto jest cos z elektryka,dlatego,ze napisales o regulacji zaworow,gaznikow a co do tego dochodzi to,ze sie znasz na mechanice i umiesz ustawic,wyregulowac zarwory,gazniki,wiec pomyslalem o elektryce.
Myslalem,ze w Twoim moto jest cos z elektryka,dlatego,ze napisales o regulacji zaworow,gaznikow a co do tego dochodzi to,ze sie znasz na mechanice i umiesz ustawic,wyregulowac zarwory,gazniki,wiec pomyslalem o elektryce.
-
macs - Bywalec
JAXON80 nie UNOŚ się, bo jeszcze jesteś za świeży, myślisz że wnioskowanie z opisów co jest motocyklowi to proste, to raczej przypomina wróżenie z fusów.
Mam dla ciebie zagadkę, poprzedni mój sprzęt wkręcał się tylko do 6 tys. po wyżej tych zaczynał szarpać ale tylko gdy był rozgrzany, na zimnym silniku chodził OK. Objawy się wzmacniały gdy załączyłem światła, a teraz mi powiedz co mogło być?
Mam dla ciebie zagadkę, poprzedni mój sprzęt wkręcał się tylko do 6 tys. po wyżej tych zaczynał szarpać ale tylko gdy był rozgrzany, na zimnym silniku chodził OK. Objawy się wzmacniały gdy załączyłem światła, a teraz mi powiedz co mogło być?
Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
nie wiem o jakim moto piszesz,każdy jest inny i ważne czy gażnik czy wtrysk więc za malo napisałeś wskazówek w tej zagadce. a po drógie to się nie unosze i nie uważam za najmądżejszego,a co masz na myśli pisząc świeży,to forum i ilość napisanych postów
?

- JAXON80
- Świeżak
Panie Jaxon80 nie bądź taki do przodu bo ci tyłu zabraknie.
Może i masz wiedzę nie wiem ale trochę skromności.
W ten sposób daleko nie zajdziesz.
Może i masz wiedzę nie wiem ale trochę skromności.
W ten sposób daleko nie zajdziesz.
-
skwy - VIP Ścigacz.pl
JAXON80 napisał(a):sam sobie poradziłem,narx,o wymianach oleju możecie chyba tylko pogadać hehe.
To napisz jak rozwiązałeś ten problem, będzie dla potomnych!!! Jak narazie zachowujesz się jak członek fanklubu pokemonów, atakujesz wszystkich, a sam nic konkretnego nie piszesz. Czyżbyś był trollem?
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa