Jaka Najszersza Opona Do rs 125?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jaka Najszersza Opona Do rs 125?
Jak w Temacie, jaka Najszersza opona wejdzie do rs 125?
-
ZySiEkRs - Świeżak
Na hamowaniu raczej nie bo tylnego hamulca używa się w jakichś 20-30%. Stracisz na prędkości, spalaniu, prowadzeniu i bezpieczeństwie. Maszyna nie będzie prowadziła się tak jak trzeba i na jakimś zakręcie może Cię to zaskoczyć. Chyba że jesteś mistrzem prostej to wkładaj laczka 200mm

Ostatnio edytowano 20/4/2009, 21:59 przez Landryss25, łącznie edytowano 1 raz
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
talta napisał(a):co do wygladu to taka opona szpeci, nie upieksza
blaszki pewnie lubia duze laczki..
Taka ale jaka ? Jakby ta opona była by lekko szersza to by ozdabiała nie chodzi mi o gume z 600 i innych potworów.
Była CBR 600 F2.
-
deyna - Bywalec
no to zescie chlopakowi pomogli on sie pyta o szerokosc a wy mu offtopem walicie az milo . a co tematu nie pomoge bo nie wiem ale napewno lekko szersza oponka wiele nie zmieni
- KondziuDMC
- Świeżak
Landryss25 napisał(a):Na hamowaniu raczej nie bo tylnego hamulca używa się w jakichś 20-30%. Stracisz na prędkości, spalaniu, prowadzeniu i bezpieczeństwie. Maszyna nie będzie prowadziła się tak jak trzeba i na jakimś zakręcie może Cię to zaskoczyć. Chyba że jesteś mistrzem prostej to wkładaj laczka 200mm![]()
Chyba nie umiesz kolego czytać , spytałem o oponę jaka najszersza wejdzie do rs 125, a nie o bezpieczeństwo,prowadzenie i spalanie bo wiem co się wiąże z zmianą opony na szerszą. nie znasz odpowiedzi więc nie udzielaj sie się w temacie
rico63 napisał(a):W RS jest z tyłu dobra guma i według mnie to nie trzeba jej na siłę zmieniać
Jest dobra ale ciężko dostać opone torową w rozmiarze 150

talta napisał(a):co do wygladu to taka opona szpeci, nie upiększa
blaszki pewnie lubia duze laczki..
o Gustach sie nie dyskutuje.
-
ZySiEkRs - Świeżak
talta napisał(a):Landryss25 ci napisal jakie sa konsekwencje
co do tematu to daj 500mm na przod i 10mm na tyl i bedzie super
Zdaje sobie z tego sprawe jakie sa konsekwencje, a ty widze gówno sie znasz nie wiesz to nie wypowiadaj sie w temacie proste.
-
ZySiEkRs - Świeżak
Myślę, że mógłbyś się pokusić o 160.
150 chyba by dała radę, ale nie wiem, czy te pozostałe wymiary się zgadzają. Na szerokość 150 wejdzie na bank. 160 ma kupel w NSR, a 150 w Aprilii.
Powiem szczerze, że mi się szeroki tylny lacz zajebiście podoba. Cieszę się, że znasz wszelakie konsekwencje założenia szerszej, bo od nie od dziś wiadomo, że fabryka wyliczy wszystko najlepiej.
Pozdrawiam.
150 chyba by dała radę, ale nie wiem, czy te pozostałe wymiary się zgadzają. Na szerokość 150 wejdzie na bank. 160 ma kupel w NSR, a 150 w Aprilii.
Powiem szczerze, że mi się szeroki tylny lacz zajebiście podoba. Cieszę się, że znasz wszelakie konsekwencje założenia szerszej, bo od nie od dziś wiadomo, że fabryka wyliczy wszystko najlepiej.
Pozdrawiam.

Lepiej stracić minutę w życiu, niż życie w minutę...
-
Kvj - Świeżak
Nie zmieniajcie fabryki, może być jedna sytuacja kiedy to lepsze prowadzenie zdecyduje o tym czy wyjdziecie cało z danej sytuacji.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
CeBeRek autor tego tematu nie potrzebue takich informacji on jest wszystko widzacy i interesuja go tylko wymiary i napewno za chwile napisze, ze i Ty i ja sie nie znamy i on wie lepiej i nie potrzebnie sie udzielamy
jak widac szpan wazniejszy od zdrowia, moze nawet zycia :O
jak widac szpan wazniejszy od zdrowia, moze nawet zycia :O
- talta
- Mieszkaniec forum
Ja gdy kupiłem nsrke mialem chyba 180 ale popieram koegów. Naprawde nie warto kupic wiekszej opony bo jest bardzo duza roznica w osiagach a w zakretach moto staje sie bardzo niestabilne. Wiec chlopie naprawde daruj sobie bo ja o niczym innym nie marzylem jak tylko założyć seryjną opone
nsr125------>dr350
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
- patrykmulek
- Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 37 gości