Åšwieca Suzuki GS 500E
• Strona 1 z 1
Åšwieca Suzuki GS 500E
Witam dzisaj po odpaleniu motocykla zauważyłem, ze chodzi na 1 gar wiec świeca jest do wymiany i ma kolor bardziej czerniawy od tej drugiej. Wspomnę ze świece wymieniałem 500 km temu. świece wymieniłem na nową. 600km temu był robiony kompletny remont (wymienione uszczelniacze zaworowe i wszystkie uszczelki) w GS oraz co do gaźników to są czyste i regulowane były zaglądane przez fachowca. Pytanie jest następujące czy problem z tymi świecami będzie się co chwilę powtarzał. Jak już to jaka może być przyczyna??
A może by tak zrobić większą przerwę na świecy??
pozdrawiam
A może by tak zrobić większą przerwę na świecy??
pozdrawiam
- rosol321
- Świeżak
Rozumiem ze świeca taka jak być powinna, czyli NGK DPR8EA-9 lub jej odpowiednik innego producenta.
Czarna świeca to za bogata mieszanka. Sprawdź filtr powietrza, króćce od gaźników.
Jak jeździłem GS500E to kupiłem ze świeceami NGK, jeździłem 3 sezony i tylko kontrolowałem ich stan. Wyglądały zawsze jak nowe, nalot jasno brązowy. Po prostu zapominałem ze coś takiego sie wymienia. Wg. mnie jesli carburatory są OK to zapominasz o świecach
Czarna świeca to za bogata mieszanka. Sprawdź filtr powietrza, króćce od gaźników.
Jak jeździłem GS500E to kupiłem ze świeceami NGK, jeździłem 3 sezony i tylko kontrolowałem ich stan. Wyglądały zawsze jak nowe, nalot jasno brązowy. Po prostu zapominałem ze coś takiego sie wymienia. Wg. mnie jesli carburatory są OK to zapominasz o świecach

- Azydek
- Świeżak
zdecydowanie jest to zaolejenie. Możliwe jest więc ze świeca mogła pokryć się znaczną ilością benzyny.Na nowej świecy przejechałem 650km. Zastanawiam się czy najlepszym rozwiązaniem byłoby dać świece o większej mocy, lecz nie wiem czy problem nie będzie się powtarzał.
- rosol321
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 6 gości