CeBula - nie odpala, problem z rozruchem
• Strona 1 z 1
CeBula - nie odpala, problem z rozruchem
Heja.
Wydawało mi się że padł aku. Tu ze względu na mój brak umiejętności technicznych posłużę się onomatopejami :p No więc myślałem że padł, bo rozrusznik (albo cokolwiek innego) po naciśnięciu startera robił jednorazowo krótkie ale głośne: tyk. Dziś zamontowałem naładowan aku i znów zrobił: tyk. Za trzecią próbą usłyszałem głośny huk z okolicy końca wydechu - dosłownie jakby ktoś petardę rzucił, takiego... takiego korsarza (o ile dobrze pamiętam z czasów podstawówki
), i zaczął kręcić. Kręcił normalnie, ale długo, a silnik dosłownie kilka razy niemrawo się obrócił, obrotomierz poleciał do może 500rpm, ale nie zagadał. Raz pogadał trochę dłużej, ale tylko dopóki trzymałem rozrusznik. Podobnie z odkręconym gazem. Z rury leci siwy dym, ale motor nie chce odpalić. Co mnie martwi, to cholernie nim buja na boki - trzęsie się lewo-prawo.
Wcześniej ktoś podprowadził mi paliwo z baku - zastałem opróżniony cały zbiornik, wąż paliwowy od zbiornika wyciągnięty, może cieknące paliwo coś zalało?
No i co ja mam z nią zrobić?
Wydawało mi się że padł aku. Tu ze względu na mój brak umiejętności technicznych posłużę się onomatopejami :p No więc myślałem że padł, bo rozrusznik (albo cokolwiek innego) po naciśnięciu startera robił jednorazowo krótkie ale głośne: tyk. Dziś zamontowałem naładowan aku i znów zrobił: tyk. Za trzecią próbą usłyszałem głośny huk z okolicy końca wydechu - dosłownie jakby ktoś petardę rzucił, takiego... takiego korsarza (o ile dobrze pamiętam z czasów podstawówki

Wcześniej ktoś podprowadził mi paliwo z baku - zastałem opróżniony cały zbiornik, wąż paliwowy od zbiornika wyciągnięty, może cieknące paliwo coś zalało?
No i co ja mam z nią zrobić?
- luzny_kalafior
- Świeżak
Specjalista nie jestem ale sprawdziles swiece?
http://pl.youtube.com/watch?v=Ygm6irGpy ... re=related | | Pamietamy... [*]
-
s_extrem* - Świeżak
Tak, iskra jest. Niestety, rozrusznik znowu robi tylko wspomniane tyk.
Doszedł do tego problem z wyciekiem paliwa - kilka miesięcy moto stało w garażu, wyjąłem, pojeździłem, zalałem i następnego dnia był suchy zbiornik - odłączony był przewód paliwowy od zbiornika. Albo ktoś grzebał albo czary z mleka. podłączyłem go, ale po kilku godzinach okazało się że nadal leci - moto nie ruszany.
Doszedł do tego problem z wyciekiem paliwa - kilka miesięcy moto stało w garażu, wyjąłem, pojeździłem, zalałem i następnego dnia był suchy zbiornik - odłączony był przewód paliwowy od zbiornika. Albo ktoś grzebał albo czary z mleka. podłączyłem go, ale po kilku godzinach okazało się że nadal leci - moto nie ruszany.
- luzny_kalafior
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości