Problem z obrotomierzem(fazer 600)
• Strona 1 z 1
Problem z obrotomierzem(fazer 600)
Witam wszystkich, jestem po zakupie fazerka z 2001 r. Przy kupnie motoru zauwazylem ze nie dziala obrotomierz i predkosciomierz. Obrotomierz skacze od 3 tys do zera obr/min, z tego co wyczytalem w instrukci jest to blad Jakiegos czujnika polozenia przepustnicy, ale nie jestem dokladnie pewien bo instrukcje mam po angielsku, jestem w trakcie sprawdzania calej instalacji elektrycznej - ide kabelek po kabelku, jesli ktos mial podobna sytuacje to prosze o pomoc, a co do predkosciomierza to mam uszkodzony taki magnes w czujniku przy przednim kole, jesli ktos moze mi powiedziec jak to dokladnie sie nazywa i gdzie to mozna dostac to z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam
Grzesiekw85
- Grzesiekw85
- Świeżak
Czujnik polozenia przepustnicy jak najbardziej istnieje i jesli pokazuje blad to trzeba go sprawdzic w sposob podany w serwisowce, albo sprawdzic obslugujaca go instalacje elektryczna.
Co do napedu szybkosciomierza ktos mieszkajacy w Polsce moze ci pomoze.
Co do napedu szybkosciomierza ktos mieszkajacy w Polsce moze ci pomoze.
- Adam M.
- VIP Åšcigacz.pl
Kolego Adamie, jesli bylbys tak dobry i napisal mi jeszcze co sie dokladnie robi z tym czujnikiem, i gdzie on sie mniejwiecej znajduje to bylbym ci wdzieczny. Mam problem z jego zlokalizowaniem, niewiem czy ktos wczesniej nie grzebal przy tej instalacji i nie pozamienial wtyczek lub przewodow. Wiem ze od tego czujnika powinna byc taka sama wtyczka jak od czujnika predkosci, ale jak narazie w calej instalacji widzialem tylko jedna taka wtyczke i ta wlasnie idzie do przedniego kola. Takze prosze o pomoc w zlokalizowaniu owego czujnika. Dzieki
Grzesiekw85
- Grzesiekw85
- Świeżak
Po sprawdzeniu wszystkich przewodow doszedlem wkoncu do tego czujnika pozozenia przepustnicy, przewody sa ok, a po sprawdzeniu rezystanci czujnika, okazalo sie ze to on stanowi problem!!! Mam pytanie dla osob miekacych wczesniej taki problem, mianowicie gdzie mozna dostac taki czujnik?
Grzesiekw85
- Grzesiekw85
- Świeżak
Czujnik położenia przepustnicy i element do napędu prędkościomierza dostaniesz w ASO Yamaha (dowiedz się najpierw o ceny nowych - czasami nie warto używanych kupować).
A jak chcesz używane nabyć to znany portal aukcyjny, w części motocyklowe wpisujesz model motocykla i szukasz po kolei.
A jak chcesz używane nabyć to znany portal aukcyjny, w części motocyklowe wpisujesz model motocykla i szukasz po kolei.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 5 gości