co mi zrobi policja ??
• Strona 1 z 2 • 1, 2
co mi zrobi policja ??
co może zrobić mi policja jak mnie złapie gdy będe miał pasażera ?? Mam kartę motorowerową
- filipo21
- Świeżak
Jak masz skuter zarejstrowany na jedna osobe to moga sie tam czegos doczepic czy jakis mandacik wlepic ale jak masz skuter zar. na 2 osoby to nie masz sie czym martwic. Z reszta ja mam 1-osobowke i nieraz jeszcze w 2 osoby juz drugi sezon i ani jednej kontroli nie mialem.
- piwko90
- Świeżak
Re: co mi zrobi policja ??
filipo21 napisał(a):co może zrobić mi policja jak mnie złapie gdy będe miał pasażera ?? Mam kartę motorowerową
z tego co napisałeś nie można udzielić odpowiedzi...
-
lewko - Świeżak
Mi się wydaje, że jest przepis, który mówi o tym, że na motorowerze pasażera może wieźć osoba, która ma ukończone 17 lat.
-
pablomotors - Świeżak
też tak słyszałem jak kolega wyżej, ale stary mi mówi że to g**** prawda.
"Wszystko w swoim czasie..." | "Każdy ma prawo do szczęścia..." | http://s5.metaldamage.onet.pl/c.php?uid=221467
- bombel1333
- Świeżak
To jest prawda, taki przepis istnieje. I to nie jest g..... prawda. Co można o tym powiedzieć to to że policja na to nie patrzy. Jeśli masz wpisane 2 osobowy w dowodzie to siało możesz jeździć, a nawet jak masz wpisany 1 osobowy, ale to raczej mało spotykane to i tak policja cię nie zatrzyma, chyba że coś przeskrobiesz.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
jest taki przepis ale na rower jak masz taki fotelik z tylu to musisz miec 17 lat zeby kogos wozic, jak bedziesz pyskowal i sie pierzyc itp. i policjant bedzie chcial cie udupic to zawsze cos wynajdzie ale jak bedziesz mily itp. to bedzie ok 

- talta
- Mieszkaniec forum
swieta racjajak bedziesz pyskowal i sie pierzyc itp. i policjant bedzie chcial cie udupic to zawsze cos wynajdzie ale jak bedziesz mily itp. to bedzie ok
- KondziuDMC
- Świeżak
No on powie do Ciebie dzień dobry, ty mu odpowiesz, poprosi cię o kartę motorowerową ubezpieczenie i kartę pojazdu. Szukasz w kieszeni czy gdzie masz, dajesz i mówisz proszę. On sprawdza i tyle, zachowujesz się naturalnie 

nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
On będzie sprawdzał dokumenty, a ty powiedz, że piękna pogoda albo jakiś komplement "wow, fajne macie auto, zazdroszcze panu" czy coś 

"Wszystko w swoim czasie..." | "Każdy ma prawo do szczęścia..." | http://s5.metaldamage.onet.pl/c.php?uid=221467
- bombel1333
- Świeżak
jest przepis że trzeba mieć ukończone bodajże 17 lub 18 lat żeby wozić pasażera, bo jeżeli nie jesteś pełnoletni to nie jesteś odpowiedzialny prawnie za pasażera, chyba że on jest pełnoletni.
XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
Moj kolega miał piekny przypadek jak go zatrzymali do kontroli akurat sluchal w glosnikach skutera piosenki polskiego hiphopu i oczywiscie o gnojeniu policji .
Policjant najpierw spowaznial i niewiedzial co ma zrobic a potem sie usmiechnal i kazal przyciszyc.
Całesz czescie ze trafil na luzaka i ten sie nawet usmial.
Policjant najpierw spowaznial i niewiedzial co ma zrobic a potem sie usmiechnal i kazal przyciszyc.
Całesz czescie ze trafil na luzaka i ten sie nawet usmial.
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
miałem kiedys tez problem z tym jechałem z pasarzerem <mam moto normalknie na 2 osoby rejestrowane> i mi gosc chciał 50 zł mandatu wlepic za to że wioze kogos i sam jestem nieletni <wtedy miałem 17 lat> ale napisałem maila do komendy stołecznej w lublinie i powiedzieli że moge wozic, ale że prawa że wozic nie moge nie ma nigdzie napsiane w zadnym kodeksie kto może kto nie. są tylko sprecyzowania kto moze wozic dzieci do chyba 5 lat. że pasarzer musi miec kask. i musi miec podnóżki. wiec jezeli was ktos zatrzyma i kaze płacic lub cos mozecie sie odwołac 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
- KingGilera
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2