Honda Nsr czy ns-1 albo yamaha tzr
• Strona 1 z 1
Honda Nsr czy ns-1 albo yamaha tzr
Simka. Mam problem. Nachodzi mnie kupić ŚCIGACZA,i mam dylemat co bedzie lepsze Nsr, Ns-1 czy tzr ( oczywiście mówimy o 80 ccm) albo cośinnego . Ale wolał bym cośz wymienonych wcześniej! Prosze pomuzcie Bo sezon już za pasem!!![/b]
Ostatnio edytowano 29/3/2009, 19:37 przez MaTiiDT, łącznie edytowano 1 raz
...Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
-
MaTiiDT - Świeżak
no właśnie w typ problem ze niewiem co lepsze , a ty naucz sie czytać , przecierz pisze ze mam dylemat no nie . A jeśli chodzi o kwote to do 4500 patyka max. Sorki za pisownie 

Ostatnio edytowano 29/3/2009, 19:34 przez MaTiiDT, łącznie edytowano 1 raz
-
MaTiiDT - Świeżak
Czy to ważne, że robi błędy ortograficzne? Talta, Ty też nie lepszy, bo chyba nawet nie masz świadomości, że robisz błędy (np. interpunkcyjne).
Nie wiem, o które konkretnie modele Ci chodzi. Jeżeli chodzi o te starsze to z tych trzech motorów wybrałbym TZR, bo ma elektryczny starter. Wiem, że innym nie przeszkadza kopka, ale dla mnie w takim motorze jest trochę śmieszna. Jeżeli chodzi o osiągi to te 3 wymienione motory mają podobne osiągi.
Nie wiem, o które konkretnie modele Ci chodzi. Jeżeli chodzi o te starsze to z tych trzech motorów wybrałbym TZR, bo ma elektryczny starter. Wiem, że innym nie przeszkadza kopka, ale dla mnie w takim motorze jest trochę śmieszna. Jeżeli chodzi o osiągi to te 3 wymienione motory mają podobne osiągi.
-
Frugos - Bywalec
wiem ze robie bledy interpunkcyjne i nie pisze imion/nickow z duzych liter i nie pisze ó,ę, itp.
kazdy robi bledy ale bez ortograficznych lepiej sie czyta
sorry matti ze na ciebie wjechalem
zgodze sie z frugosem ze TZR albo RS
dla mnie nie ma znaczenia czy kick starter czy elektryczny ale przy slabym aku moze bez kicka nie odpalic ;/ i wtedy problem, najlepiej miec i kopke i elektryczny
mechanicy zalecaja uruchamiac z kopki szczerze to nie wiem dlaczego, moze dluzsza zywotnosc silnika
kazdy robi bledy ale bez ortograficznych lepiej sie czyta
sorry matti ze na ciebie wjechalem
zgodze sie z frugosem ze TZR albo RS
dla mnie nie ma znaczenia czy kick starter czy elektryczny ale przy slabym aku moze bez kicka nie odpalic ;/ i wtedy problem, najlepiej miec i kopke i elektryczny
mechanicy zalecaja uruchamiac z kopki szczerze to nie wiem dlaczego, moze dluzsza zywotnosc silnika
- talta
- Mieszkaniec forum
Osobiście doradziłbym Ci ns-1. Dobry japończyk, seryjnie zrobiony na 80, wiec na pewno lepiej niż w jakimś warsztacie, o części wcale nie jest tak trudno, a jeździłem nim to osiągi ma bardzo dobre jak na 80. sam miałem ją brać ale wybrałem coś w teren bardziej. tylko musisz znaleźć w dobrym stanie bo one już maja kilkanaście lat i swoje w większości przeżyły 

CPI SX 50 - po pelnym tuningu na 80 => http://www.polskajazda.pl/Motocykle/CPI/SX,50/61184
-
GucioNDYN - Świeżak
Polecam TZRkę - powód? Nski są stare, mają okropny wygląd i są dość awaryjne. Tzrki są ładne, młodsze dużo mniej awaryjne - zdecydowanie polecam! Rski są też paskudne - takie jajka okrągłe
. Z aprilek to tylko RS 125 te nowe modele (2007 rocznik itd.)

"Wiem, kiedy zawodzę, wiem ile jestem wart Tyle razy mnie uchronił tylko głupi fart..."
-
Drexav - Świeżak
Była TZR 80 seryjna, o coś takiego: http://www.allegro.pl/item599070968_yam ... e_nsr.html
Silnik chyba taki jak w DT więc bezawaryjny i części kupa.
Silnik chyba taki jak w DT więc bezawaryjny i części kupa.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Dzięki wszystkim za odpowiedź:) Ale Prosze luknijcie na tą NSR , pisze ze 125/50
http://gielda.scigacz.pl/Honda,Nsr,125, ... 08658.html
http://gielda.scigacz.pl/Honda,Nsr,125, ... 08658.html
-
MaTiiDT - Świeżak
Ogólnie ta NSRka jest fajna. Ja nie jestem długo na forum, ale muszę powiedzieć, że ta cała akcja mnie troszkę śmieszy. Bo zarówno przekroczenie motorowerem 45 km/h jak i jego rejestracja na 50 to łamanie prawa. Różnica jest taka, że to drugie trudniej wykonać. Więc albo lecieć całkowicie, albo wcale. Chociaż mam 50 która osiąga te 45 bez trudu to i tak akcję popieram, ale na zdrowy rozsądek to jest ona bynajmniej dziwna.
"Wiem, kiedy zawodzę, wiem ile jestem wart Tyle razy mnie uchronił tylko głupi fart..."
-
Drexav - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 6 gości