XT 600, mały tuning?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
XT 600, mały tuning?
Zastanawiam się co można zrobić w moim moto żeby wygodniej smigalo się w dłuższej trasie. Pierwsze co przydałoby się zrobić to założyć chociarz nie dużą owiewkę z przodu. Szukałem i nie znalazłem przeznaczonej konkretnie do tego modelu. Może ktoś wie jaka, z jakiego moto by się nadała?
- przemol21
- Świeżak
Xt z dużą owiewką... chyba niezbyt ładnie by to wyglądało ale jeżeli nie zależy Ci na wyglądzie tylko na komforcie podróży to jk najbardziej bo na standardowej owiewce w trasie wiatr przy prędkosciach 100kmh i większych już dokucza dosyc pożądnie;/ W suzuki DR 600 Dakar była większa owiewka z małą szybką może ona by sie nadała?
- Argons
- Świeżak
Bostorn, glownie wlasnie wiatr, dupke mam twardÄ… . Argons, Na wygladzie mi zalezalo jak jezdzilem chopperem, teraz liczy sie praktycznosc. wlasnie o tej od DR myslalem. ale nie wiadomo czy bedzie pasowac. ?
Niech w księgach wiedzy szpera rabin Nauka to jest wymysł diabli Mądrością moją jest karabin I klinga ukochanej szabli
- przemol21
- Świeżak
no to kwestia dopasowania
nie masz gdzies w okolicach kogos kto śmiga tym sprzetem??
albo jakiegos handlarza z tymi czesciami?
podjechał bys, zmierzył, przymierzył i zobaczył jak to działa
nie masz gdzies w okolicach kogos kto śmiga tym sprzetem??
albo jakiegos handlarza z tymi czesciami?
podjechał bys, zmierzył, przymierzył i zobaczył jak to działa
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
No wlasnie nie mam nikogo takiego, ostatecznie mozna z allegro poprosic o wymiary i jak mniej wiecej pasuje to troche doszlifowac, nawiercic nowe dziurki i by gralo, prawda ? tylko ze zaraz znowu ktos powie ze wiejski tuning ;P
Niech w księgach wiedzy szpera rabin Nauka to jest wymysł diabli Mądrością moją jest karabin I klinga ukochanej szabli
- przemol21
- Świeżak
noo jak zobaczylem dt 80tke ;d z owiewką od starej tzr;d z przodu myślałem że padne ;d
hmm kwestia aby na długosc się zgadzała bo jak będzie wystawac 10 20cm to będzie na prawdę wiejski tuning
a jak tam będzie cm czy 2 to jeszcze nic wielkiego
a reszte siÄ™ dorobi;d
hmm kwestia aby na długosc się zgadzała bo jak będzie wystawac 10 20cm to będzie na prawdę wiejski tuning
a jak tam będzie cm czy 2 to jeszcze nic wielkiego
a reszte siÄ™ dorobi;d
Ostatnio edytowano 28/3/2009, 00:19 przez Bostorn, łącznie edytowano 1 raz
-
Bostorn - Moderator
handbary uratowaly mi lapy pare razy. mam takie listki bez wzmocnien metalowych ale daja rade. Bostorn, z ta szyba to chyba chodzi Ci zeby nie byla za szeroka?
- przemol21
- Świeżak
budowa XT nie bardzo jest przystosowana dla kogos kto chce nia polatac powyzej 100 km/h ale jak juz pytasz to nie w Xt szukaj przyczyny Polecam pasy nerkowo/ledzwiowe bynajmniej nie bedzie az tak bolało po długiej jezdzie a jezeli przeszkadza ci majtający sie kask na predkosci powyzej 100 ja mam kołmieżyk pod kask (niewiem jak sie to fachowo nazywa) ale stabilnie trzyma go w jednym miejscu Apropo hanabardy łączone a nie listkowe są lepsze waszym zdaniem ?
Pal Gume nie dusze:)
- Kamillo86
- Świeżak
Mysle ze szyba zalatwi sprawe, czasami w trasie chcialbym leciec z przelotowa tak kolo 110km/h. listek wzmacniany metalem po glebie odegniesz i po sprawie, z laczonym moze juz wiekszy problem. kiedys o tym czytalem i ludzie raczej polecaja listki, sam nie probowalem laczonych.
- przemol21
- Świeżak
przemol21 napisał(a):pewnie duze koszty. nie slyszalem jeszcze o tym ;> ?
to jest cos takiego ;d
http://www.youtube.com/watch?v=LsqnQFb54V0
http://www.youtube.com/watch?v=lzSTyGIc ... re=related
mniej wiecej tak ;d
tylko czy silnik xtka to wy3ma ?;d
-
Bostorn - Moderator
Filmik ciekawy ;D Ale jezeli chodzi o turbine w XT trzeba sie zastanowic Raczej wał i dalej idace czesci tego by nie zniosły Bynajmniej nie spotkałem sie by ktos ryzykował w starszych rocznikach Młodsze kto wie;)
Pal Gume nie dusze:)
- Kamillo86
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości