Olej w kolanku.
• Strona 1 z 1
Olej w kolanku.
Witam, mam takie pytanie, gdyz jak sciągnołem kolanko(dyfuzor) to miałem tam nazbierane duzo oleju. Wczesniej musiałem duzo dolewac oleju do silnika bo uciekał ale myslałem ze to przez simmering. Co moze byc przyczyną tego? Jest mozliwosc ze tłok? Dodam ze motor dobrze jezdził tylko musiałem dolewac tego oleju. Pozdrawiam:)
- Smoli
- Świeżak
napisz jaki model skutera czy to 2t czy 4t bo inaczej nikt ci tu niepomoze
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
Poszukalem na necie no i to raczej norma w 2t mozesz sprawdzic dozowanie oleju czy niezadurzo go podaje ale lepiej za durzo niz za malo.
Taki objaw to czeste w takich motocyklach az plastiki cale sa czarne od oleju.
Poczytalem ze mozna raz na jakis czas wykrecic dyfuzor i wypalic benzyna olej.
Taki objaw to czeste w takich motocyklach az plastiki cale sa czarne od oleju.
Poczytalem ze mozna raz na jakis czas wykrecic dyfuzor i wypalic benzyna olej.
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
Powodzenia w wypalaniu benzynÄ… dyfuzora...
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Sorry, ze sie czepiam ale czemu musiałeś dolewać? I gdzie??
Z dozownika to normalne, że ubywa
Ale ja to rozumiem tak jakbyś mówił o skrzyni. Mozesz jasno?
Btw w mojej 125 2t dozownik był deliktanie podkrecvony na czas docierania i olej mi rzygał na tylnią felge z końcówki. Przeciez ten olej się w całości nie spali w cylindrze, czasami wogóle, wiec gdzięs musi uciekać...
Z dozownika to normalne, że ubywa

Btw w mojej 125 2t dozownik był deliktanie podkrecvony na czas docierania i olej mi rzygał na tylnią felge z końcówki. Przeciez ten olej się w całości nie spali w cylindrze, czasami wogóle, wiec gdzięs musi uciekać...
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
Dobrze rozumiesz, chodz mi o olej ze skrzyni...duzo mi go ubywało i myslałem ze przez simmering ale jak sciagnołem dyfuzor to okazało sie ze tam miałem z 1litr oleju. A z dozownika własnie nie bierze mi dużo:) tak jak ma brac. Za to własnie ze skrzyni mi bardzo duzo ucieka. Jest to wina tłoka? No musiałem dolewac do skrzyni:)
- Smoli
- Świeżak
Tłok nic nie ma do oleju w skrzyni, no chyba, że bys miał tak rozwalony blok, ze olej ze skrzyni przepływałby do cylindra
Tym bardziej olej ze skrzyni nie mógł się dostać do dyfuzytura, no chyba, ze dolewałeś złym otworem
Jesli bardzo ubywa w skrzyni to nieszczelnośc gdzies, i pewnie jest cały silnik zasyfiony...

Tym bardziej olej ze skrzyni nie mógł się dostać do dyfuzytura, no chyba, ze dolewałeś złym otworem

Jesli bardzo ubywa w skrzyni to nieszczelnośc gdzies, i pewnie jest cały silnik zasyfiony...
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości