Suzuki Bandit 600 99r...dziwny problem...
• Strona 1 z 1
Suzuki Bandit 600 99r...dziwny problem...
Witam wszystkich bardzo serdecznie... Mam pewien problemik odnośnie owego Bandyty...a wiec tak: moto było kupione jakiś czas temu, koleś powiedział ze jest do regulacji bo od 2 lat nic nie było z nim robione. Już przy zakupie moto jakby nie miało ducha...tzn nie przyspieszało oszałamiająco, biegi miał strasznie długie, etc... Pomyślałem wiec ze to moto definitywnie nadaje się do regulacji. Dziś zabrałem się do regulacji moto: wyregulowałem zawory, wyczyściłem i zsynchronizowałem gaźniki.. i... żadnego efektu... moto jak było słabe dalej jest słabe, w jeździe nie wkręci się na wyższe obroty niż 6-7 tys, strzela w tłumik ( czasem nawet idzie ogień z tłumika)..wydaje mi się ze motor jest zablokowany, lecz pokrywki z membran są normalnie, (tzn blokowane wersje maja taka tulejkę wewnątrz, ograniczająca możliwość pełnego otwarcia przepustnicy).. Doradźcie co by to mogło być, bo już nie mam pomysłów na to moto...
Reasumując: moto jest słabe, praktycznie nie przyspiesza, czasem strzela w tłumik, powoli schodzi z obrotów, nie kręci się wyżej niż do 7k obrotów.
Z góry dziękuję za wszystkie sugestie, i pozdrawiam.
Reasumując: moto jest słabe, praktycznie nie przyspiesza, czasem strzela w tłumik, powoli schodzi z obrotów, nie kręci się wyżej niż do 7k obrotów.
Z góry dziękuję za wszystkie sugestie, i pozdrawiam.
- karlik175
- Świeżak
Ja obstawiam swiece,tez od 3 dni posiadam bandyte i podobno były nowe swiece ale przez odpalanie i gaszenie,niewygrzały sie (teraz to wiem)
i dzisiaj niechciał zapalic i strzelało w tumiku.Ja wypaliłem je nad gazówka,i troche lepiej jest,ale bez nowych sie nieobedze.Wymien swiece i napisz czy cos sie zmieniło

CB 400N
GSF 600N Bandit
FZS 600 Fazer,GSF 1200N
GSF 600N Bandit
FZS 600 Fazer,GSF 1200N
- baktus
- Świeżak
Przypuszczam że przez niefachową obsługę został motocykl został rozregulowany pod każdym względem.
Oddaj do warsztatu niech tam kompetentny personel zajmie siÄ™ nim porzÄ…dnie
Oddaj do warsztatu niech tam kompetentny personel zajmie siÄ™ nim porzÄ…dnie
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
rozrządu nie sprawdziłem...ale moto odpala normalnie, i nie wydaje żadnych niepokojących dźwięków
skwy-na temat motocykli mam dosyć obszerna wiedzę nie tylko teoretyczną, ale także praktyczną, a wszystkich regulacji dokonywałem wg książki serwisowej...
skwy-na temat motocykli mam dosyć obszerna wiedzę nie tylko teoretyczną, ale także praktyczną, a wszystkich regulacji dokonywałem wg książki serwisowej...
- karlik175
- Świeżak
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości