brak mocy... dziwne...
• Strona 1 z 1
brak mocy... dziwne...
witam Sprawil ja sobie suzuki rf 600 1997r. jako pierwszy motorek typu scigacz... w czasie kupna wydawalo mi sie ze jest on mocny do czasu... Otoz pewnego slonecznego dnia wybralem sie na przejazdzke na ktorej cos sie "odblokowalo" i zaczal isc jak burza i bylo tak z tydzien... Ostatnio podchodze do niego zapalam i w droge a tu sie okazuje ze znow zrobil sie taki mulek jak na poczatku... i zmierzam do tego czy mi podpowiecie co to moze byc? a 2 sprawa cos zaczelo stukac z prawej strony w okolichach sprzegla ( do 3 tys obrotow pozniej zanika i nie ma) pomoze mi ktos ? z gory dzieki pozdros
- tejko
- Świeżak
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
tez wlasnie tak myslalem ze to regulacja... tylko ponoc przed moim kupnem miala to zrobione w co bardzo watpie (nowe swiece tez mialy byc - po wykreceniu widac ze stara) dobra koledzy dzieki a co 2 tematow to sory Przez przypadek zrobilem jeden dodatkowy... A co myslicie o tych stukach?
- tejko
- Świeżak
przeciez te swiece nie beda kosztowaly majatku sprawdz
poprostu kup, ale wedlug mnie gdyby swiece byly walniete nie chcialby sie wkrecac. a wogole wchodzi w obroty? nie bierzesz pod uwage tego ze trzeba oddac do poprawki moze ktos zle cos zlozyl lub zsynchronizowal, tez dopiero zaczynam przygode z motorem ale po innych sprzetach wiem ze najprostsze rozwiazania sa prawie zawsze najskuteczniejsze 

- olej123
- Świeżak
swiece juz zamowione jutro beda ale chce sie tak popytac moze ktos mial taki przypadek... Wsumie mechanik mowil tylko to nic nie wspominal ze sie nie wkreca... jutro do niego pojade i zobacze co to sie tam z nim dzieje. Przez tel zrozumielem ze to tez moze byc przez swiece a np moze tak sie dziac przez zepsute przepustnice ?
- tejko
- Świeżak
Nie chcę wprowadzać w błąd bo do końca nie zrozumiałem kolesia co reguluje mi motocykl
ale mówił coś na temat mieszanki ,że przez to motocykl powoli schodzi z obrotów.

Dream ride... www.youtube.com/watch?v=6EyJz46EMWk
-
Fikol - Świeżak
witam Odebralem motor od mechanika... Musze powiedziec ze po regulacji czyszczeniu chodzi duzo lepiej ale z obrotow nie schodzi poniewaz dostaje lewe powietrze przez gumy ktore sa pod gaznikami
(czasami schodzi a czasami nie - zalezy czy dostanie lewe powietrze czy nie) I wszystko sie wyjasnilo ;]
(czasami schodzi a czasami nie - zalezy czy dostanie lewe powietrze czy nie) I wszystko sie wyjasnilo ;]
- tejko
- Świeżak
- lukasz901930
- Świeżak
- Grzesiek-88
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości