Zobacz wÄ…tek - problem z rejestracjÄ…
NAS Analytics TAG

problem z rejestracjÄ…

Przepisy, prawo
_________

problem z rejestracjÄ…

Postprzez joozek88 » 26/1/2009, 19:48

witam wszystkich.
kupiłem motocykl od gościa który go kupił jakieś 4-5 lat temu w Niemczech.
nie rejestrował go- nie potrzebował.
jak się okazuje w tamtym czasie w momencie kupna dostawałeś dowód wymeldowania i brief.
jednak polskie przepisy bodajże rok temu zmieniły się i do rejestracji potrzebny jest jeszcze tzw. mały brief czyli dowód rejestracyjny, którego nie mam z ww. przyczyn.
w wydziale kom. powiedzieli mi ze powinienem załatwić coś w rodzaju potwierdzenia ze moto było tam zarejestrowane, i że niemiecki urząd wydaje cos takiego.
nie mogę pojechać tam osobiście bo moto było zarejestrowane prawie pod granica holenderską.
dzwoniłem do tego wydziału kom. i wysłali mi fax`em ksero dowodu i pieczęć z podpisem, jednakże fax w prawie polskim nie jest wiarygodnym dokumentem.
i teraz pytam czy jeśli wyślą mi to samo tylko pocztą?? tzn ksero dowodu rej, z pieczątką pod spodem to wystarczy?? bo w naszym wydziale nie potrafili mi udzielic jednoznacznej odpowiedzi.

czy ktoś z was miał podobny problem?? prosze o pomoc.
joozek88
Świeżak

Postprzez Raczek_6 » 26/1/2009, 22:05

Było coś podobnego w tym dziale, jedź do najbliższego wydziału komunikacji w Niemczech, tam powinieneś załatwić wszystkie formalności.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez joozek88 » 26/1/2009, 23:03

nie da rady.
dzwoniłem i pytałem i można to załatwić tylko w tym urzędzie gdzie pojazd był zarejestrowany. a to jest jakieś 100 kmów za hanowerem w kierunku Holandii.
xr 600
joozek88
Świeżak

Postprzez Konio » 27/1/2009, 13:45

Moze zagadaj z ludzmi ktorzy smigaja po autka do Holandii. Za jakas odplata moze ci podskocza i wezma co trzeba
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Konio
Mieszkaniec forum

Postprzez joozek88 » 27/1/2009, 20:20

no zawsze to jakieś wyjście.
jutro pójdę do wydziału kom. i zapytam dokładnie kierownika wydziału. może mi to lepiej wyjaśni niż baby w okienku.
xr 600
joozek88
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê