aprilia RS 80 nagle zgasła i nie chce odpalić
• Strona 1 z 1
aprilia RS 80 nagle zgasła i nie chce odpalić
Witam.
Jakis tydień temu wyprowadziłem moją aprilke z garażu. Pojechałem na stacje, zatankowałem do pełna, przejechałem kilometr i nagle zgasła. Próby odpalenia nie powiodły sie. Nie wiedziałem co to moze być. Przepchałem całe miasto, odkręciłem świece, zmierzyłem ciśnienie ale jest dobre. zmieniłem świece chociaż miała iskre i też nic nie dało. paliwo dostaje na 100% bo świeca jest mokra. Co moze być powodem usterki?
Jakis tydień temu wyprowadziłem moją aprilke z garażu. Pojechałem na stacje, zatankowałem do pełna, przejechałem kilometr i nagle zgasła. Próby odpalenia nie powiodły sie. Nie wiedziałem co to moze być. Przepchałem całe miasto, odkręciłem świece, zmierzyłem ciśnienie ale jest dobre. zmieniłem świece chociaż miała iskre i też nic nie dało. paliwo dostaje na 100% bo świeca jest mokra. Co moze być powodem usterki?
- james blond
- Świeżak
Jak ostygnie to tez nie chce odpalić. Czujnik jest popsuty bo nawet na zimnym silniku mi pokazuje 100 stopni, ale na pewno nie jest to wina przegrzania bo mam wyjęty termostat a pogoda jest nie za ciekawa wiec nawet sie nie zagrzał do 70
- james blond
- Świeżak
Jaką masz ta kompresje?Chodzi mi o cisnienie.Jazda bez termostatu tez mogla sie przyczynic do zatarcia moto,bo jeździles ze zbyt niska temperaturą.Za wysoka temperatura nie jest wskazana,ale za niska tez nie,dlatego nalezy rozgrzewac moto przed jazdą.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
- james blond
- Świeżak
- PatricoWroc
- Świeżak
rzuc zapalke do baru zapali na 100%
A tak na serio to w ogole kreci?? czy nawet nie probuje...

A tak na serio to w ogole kreci?? czy nawet nie probuje...
Bo maszyna to nie wszystko, najwazniejsza jest pasja!!
- sebekmelior
- Świeżak
- james blond
- Świeżak
ale to zależy bo jak tak po prostu zgasła to co innego.
Bo jak by traciła moc i zwalniała i dopiero by zgasła to by były objawy przegrzania silnika.
ale jeżeli kolega napisał że od razu zgasła to trudno powiedzieć ;(
Bo jak by traciła moc i zwalniała i dopiero by zgasła to by były objawy przegrzania silnika.
ale jeżeli kolega napisał że od razu zgasła to trudno powiedzieć ;(
scooter tuning is not a crime lied XD
- kubi94
- Świeżak
paliwo jest dobre, brałem do innego moto i latał:D
Wydaje mi się, że niestety padł moduł:-/ jak go sprawdzić czy jest dobry?
Wydaje mi się, że niestety padł moduł:-/ jak go sprawdzić czy jest dobry?
- james blond
- Świeżak
na zastrzyk tez i nic to nie dało, ale dochodzi na 100 bo świeca mokra. A nie może np. dawać zbyt słabej iskry, albo coś w tym stylu?? Ja już zgłupiałem...
- james blond
- Świeżak
Przerwy są takie same. Nawet zmieniłem na nową świece, wtyki wszystkie poruszałem, wydaje się jakby wszystkie łączyły...
- james blond
- Świeżak
- james blond
- Świeżak
Ja jednak bym sprobowal na zastrzyk. Mialem kiedys tak w moim skuterze starym. Swieca mokra za kazdym razem, wstrzyknelem paliwo i skuter odpalil... Dziwne ale prawdziwe ;.. Podobnoz mialem cos w tedy z tlokami (( tak ocenil mechanik)) xD Ale ja sie na mechanice zbytnio nie znam xP
Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm