Ładowanie akumulatora !
• Strona 1 z 1
Ładowanie akumulatora !
witam koledzy, dokladnie to mi chodzi o ladowanie akumulatora od hondy F4i , i tu pytanie czy trzeba zdiac pokrywke akumulatora podczas ladowania ??? powiem szczerze ze wyglada na dosyc szczelnie zamknieta i nie wiem czy wogole jest mozliwe zdiecie tej pokrywki tak aby jej nie uszkodzic, jest okres zimowy wiec pewnie przerabialiscie ten temat wiec prosze o podpowiedz .... pozdro
- PAJĄK1984
- Świeżak
z tego co widze to jest to raczej zwykly kwasowy akumulator bezobslugowy,ale nie jestem pewien dlatego wlasnie pytam czy przypadkiem przy ladowaniu nie trzeba dolac do niego wody......sprobuje wstawic fotki...
- Załączniki
-
- DSC00091 pom..JPG (201.46 KiB) Przeglądane 1462 razy
- PAJĄK1984
- Świeżak
jest to akumulator bezobslugowy. Zalewa sie go tylko i wylacznie raz elektrolitem, podczas pierwszego uzycia. Nic nie otwieraj i niczego absolutnie nie dolewaj. W celu przedluzenia okresu eksploatacji proponuje zakupic ladowarke.
Proponuje takze uzyc opcji szukaj, poniewaz tematow zwiazanych z akumulatorami na tym forum jest cala masa.
Proponuje takze uzyc opcji szukaj, poniewaz tematow zwiazanych z akumulatorami na tym forum jest cala masa.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Jeśli chcesz aby aku dłużej żyło to zainwestuj w ładowarkę mikroprocesorową, nie jest do duży kosz, a ładuje akumulator przyzwoicie małym prądem.....
...odbiegając od tematu kiedyś było takie przekonanie że im mocniejszy prostownik tym lepiej, sam mam po moim ojcu takich gabarytów że traktor by pociągnął....
...odbiegając od tematu kiedyś było takie przekonanie że im mocniejszy prostownik tym lepiej, sam mam po moim ojcu takich gabarytów że traktor by pociągnął....
Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa