Aprilia RS 125 2007r
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Aprilia RS 125 2007r
Witam mam pytanie...
mianowicie co ile km trzeba zmieniac tloczka w tym sprzeciku
czyli Aprilia Rs 125 w tej nowej budzie
.?? Mam zrobione 7500 km jak narazie byla zaablokowana mysle ze do 15 powinienem dojsc nie ??
Nastepne pytanie to jaki tam jest cylinder nicasil czy zeliwo ?? jak nicasil to sobie zmienie za niedlugo tloczka ... bo po co czekac az sie zepsuje ...

Nastepne pytanie to jaki tam jest cylinder nicasil czy zeliwo ?? jak nicasil to sobie zmienie za niedlugo tloczka ... bo po co czekac az sie zepsuje ...

- marc9911in
- Świeżak
Przy 7500km jeszcze na zablokowanym silniku to tam jest nowy tłok. Jak teraz odblokujesz to spokojnie nalatasz bez problemu ok 25tyś km (+/-). Oczywiście zależy jak go będziesz traktował bo np palenie gumy to jest zabójstwo dla silnika. Ale póki co wymiana Ci się prędko na pewno nie szykuje i pewnie go sprzedasz zanim będzie trzeba to zrobić.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
no tak tak
kupilem teraz we wrzesniu sprzedaje to ::P wiec pewnie spokojnie przejezdze
A sluchaj wczoraj to kupilem jezdzilem na tym i mialem wrazenie jakby przod troche byl jakby wybity ale nie wiem dokladnie na 100 % pewny nie jestem jak bede na tym jezdzil dzis jeszcze to bede wiedzial ... sprawdzalem sobie kolo proste bylo , luzow niestety nie sprawdzilem, tarcza ok raczej ale moze byc krzywa i dlatego ale watpie bede cos musial z tym pomyslec mam nadizeje ze wszystko ok jest ;P
Ile powietrza w oponach w takim motorze ma byc tak wogole
??

A sluchaj wczoraj to kupilem jezdzilem na tym i mialem wrazenie jakby przod troche byl jakby wybity ale nie wiem dokladnie na 100 % pewny nie jestem jak bede na tym jezdzil dzis jeszcze to bede wiedzial ... sprawdzalem sobie kolo proste bylo , luzow niestety nie sprawdzilem, tarcza ok raczej ale moze byc krzywa i dlatego ale watpie bede cos musial z tym pomyslec mam nadizeje ze wszystko ok jest ;P
Ile powietrza w oponach w takim motorze ma byc tak wogole

- marc9911in
- Świeżak
co z tymi oponami panowie
?? Jak bede blizej cos wiedzial odnosnie tej kierownicy to dam znac ...; p ale lagi polki i kierownica wydawala sie ok wiec mam nadzieje ze nie bedzie problemu zadnego
pozdro 4 all

- marc9911in
- Świeżak
- maniak_adrenaliny
- Świeżak
nie nie olej jeden z najlepszych castrol 2T syntetyk pelny ... no nie jak sie taki sprzet kupuje to mixola nie mozna lac bo to bez sensu jak sie ma kase na sprzet to na czesci paliwo olej itd tez trzeba miec ... i nalezy sie z tym liczyc
Bardziej mi chodzi o to ile powietrza ma byc w oponach i wydaje mi sie ze jest tam nicasil bo widzialem na stronie w opisie motoru ze nicasil to jest wiec juz nie musicie na to pytanie odpowiadac ale bede potrzebowal pomocy jeszcze z ta kierownica ale to musze sobie to ogladnac dokladniej a bede widzial w weekend dopiero ::)

Bardziej mi chodzi o to ile powietrza ma byc w oponach i wydaje mi sie ze jest tam nicasil bo widzialem na stronie w opisie motoru ze nicasil to jest wiec juz nie musicie na to pytanie odpowiadac ale bede potrzebowal pomocy jeszcze z ta kierownica ale to musze sobie to ogladnac dokladniej a bede widzial w weekend dopiero ::)
- marc9911in
- Świeżak
Może przez to lata,ze jest za dużo powietrza,do tego zimno więc opony twarde i czujesz wszystkie nierównosci
Masz stosunkowo młode moto,masz do niego serwisówke/instrukcje obsługi ?

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
- maniak_adrenaliny
- Świeżak
Wlasnie,ze jest napisane i to wyraźnie,to raz,a dwa,dobiera sie np jak jedzisz z pasazerem,ale to tez podaje producent.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
dokladnie widze ze koval znasz sie dobrze na tym
dajze gg to sie zappytam dokladnie i wytlumacze ci o co mi chodzi ;p tzn nie wiem dokladnie co to jest jeszcze ... wczoraj go kupilem i przywiozlem dopiero wiec ... 

- marc9911in
- Świeżak
Tak tylko jedna osoba wazy 110kg a druga 70 i dlatego napisałem że ciśnienie dobiera się indywidualnie.
- maniak_adrenaliny
- Świeżak
no ale bez przesady juz ze bede upuszczal powietrze jak bede z kims jechal co nie ... myslalem ze wiecie poprostu mniej wiecej ile powinno byc ... ja mysle ze 2.5 atmosfery i bedzie git ::) ^^
- marc9911in
- Świeżak
- maniak_adrenaliny
- Świeżak
no ja powiedzialem dla przykladu mniejsza z tym ... ale i tak nie bede sie z tym bawil
bez sensu by to bylo 

- marc9911in
- Świeżak
http://www.125.pl/modules.php?name=Down ... load&cid=8
sciagnij se stad serwisowke do swojego moto i zobacz tam jakie cisnienie ma byc
sciagnij se stad serwisowke do swojego moto i zobacz tam jakie cisnienie ma byc

Peugeot Vivacity -> '06 Kawasaki Ninja 250

-
SHVAYA - Bywalec
SHVAYA wielkie dzieki
Uzytkowniku MarciNe nie wiem jaki mam stopien sprezania ... ale to i tak bez znaczenia bo to nicasil tam nie bedzie mniejsze tylko caly czas takie samo
wiec mozesz wyjac tloka i sprawdzic tylko ewentualnie zwymiarowac jak juz uwazasz ze masz duzo zrobione km i nadaje sie do wymiany...
Odezwe sie za niedlugo co z tym kolem ::)

Uzytkowniku MarciNe nie wiem jaki mam stopien sprezania ... ale to i tak bez znaczenia bo to nicasil tam nie bedzie mniejsze tylko caly czas takie samo

Odezwe sie za niedlugo co z tym kolem ::)
- marc9911in
- Świeżak
miver: na oponie masz tylko max cisnienie, przy ktorym opona sie nie niszczy, a nie jakie jest dedykowane to twojego moto
a stopien sprezania tez powinien byc w serwisowce (ten prawidlowy)
a stopien sprezania tez powinien byc w serwisowce (ten prawidlowy)

Peugeot Vivacity -> '06 Kawasaki Ninja 250

-
SHVAYA - Bywalec
taaa
moge mu sprawdzic ale nie dzis juz ... ale to i tak bez sensu bo w nicasilu nie ma mniejszego stopnia sprezania ....
trzeba mniej wiecej przebieg znac jaki mozna zrobic
dziekowka jeszcze raz za ta serwisowke
tam jest napisane ze cisnienie 1.8 z przodu 2.0 tył z pasazeerem 2.3
To tak dla informacji jakby ktos jeszcze chcial wiedziec

dziekowka jeszcze raz za ta serwisowke

To tak dla informacji jakby ktos jeszcze chcial wiedziec

- marc9911in
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 14 gości