Co mi teraz zrobi sad za jazde na moto bez prawka??
• Strona 1 z 1
Co mi teraz zrobi sad za jazde na moto bez prawka??
Witam w wakacje 2008 zakupiłem motocykl mark mz150 niemam 18 lat ani zadnego prawka. Mieszkam na wsi i nim popylałem wszedzie i jak na małą miejscowosc zostałem zakablowany toznaczy ktos zadzwonił ze sie kreci nieznany motocykl po drodze i ni niebiescy mnie zatrzymali po pierwsz to zarzadali dokumentów i mu dałem wszystko ok niepytał o prawko moze przez to ze mam 2metry wysokosci byłem trzezwy w kasku zgodnie z przepisami wczesniej jezdziłem na jawce i ogarze i po polach wsk 125 cross wiec jestem dobrze zorjetowany z zachowaniem moto i jezdziłem dale az do pewnego dnia kiedy wybrałem sie do miasta na stacje paliw i podczas drogi na skrzyzowani z naprzeciwka jechał motor policyjny i dawał mi znaki sygnalizacyjne Migał mi długimi i zatrąbi zwruciłem na niego uwage o co mu chodzi ale podjechał i wskazał mi kierune i pojechałem z nim zatrzymałem sie na poboczu nie uciekałem i sie zaczeło spisał mnie i kazał nastepnego dnia wstawic sie na komede i sie wstawiłem i moja mama dostała mandat 300zł za to ze mnie wypusciła do ruchu publicznego wtedy miałem jeszcze 16 lat i ten policjant wypisał takie zawiadomienie do prokuratora potem przyjechała do mnie jakas panie na wywiad srodowiskowy i nastepnie dostałem poczta zawiadomienie z sadu na spotkanie z sedzia i pojechałem tam i rozmawialismy wszysto było nawed spoko miła atmosfera opowiedziałem jej wszystko a zapomniałem na wezwaniju pisało w sprawie o demoralizacje i teraz przyszło do mnie wezwanie na normalna sprawe z prokuratorem i sadem i tez pisze o demoralizacje byłem u prawnika i powiedział mi ze mam sie bronic przez to ze to było moje pierwsze wykroczenie i załuje tego co zrobiłem co myslicie o tym co mi grozi

Ostatnio edytowano 8/11/2008, 08:15 przez maciek666, łącznie edytowano 1 raz
- maciek666
- Świeżak
To co wyniknie to jak dla mnie jedna wielka niewiadoma, mam nedzieje, ze sam opiszesz, reszta to wrozenie z fusow.
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
własnie wruciłem ze sprawy wynik byly super sad postanowił sprawdzic mnie w srodowisku toznaczy moje stopnie zachowanie i tak dalej opinie ludz o mnie wszystko oki sad juz chcial ogłaszac wyrok ale jeszcze spytał sie mnie czy chce cos dodac to zeznan i dodałem ,,wysoki sadzie to mój pierwszy taki czyn i pierwsze wykroczenie prosze o łagodny wyrok lub o unniewinnienie dziekuje"" i zadziałało tak mi doradził prawnie sedzina zazadała przerwy 10 minut aby zmienic wyrok i co najlepsze dostałem tylko pouczenie zadnego wpisu do akt czycos a koszty postepowania umozyła bez mojej prozby a miałem o to prosic ukazałem skruche i pomogło dzieki wam koledzy pozdro
- maciek666
- Świeżak
Jest takie stare przyslowie: glupi ma zawsze ....
ps bez obrazy ;p

ps bez obrazy ;p
http://pl.youtube.com/watch?v=Ygm6irGpy ... re=related | | Pamietamy... [*]
-
s_extrem* - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości