dobranie rolek i sprzężyn w nrg 70ccm.
• Strona 1 z 1
dobranie rolek i sprzężyn w nrg 70ccm.
skuter bardzo dobrze przyspiesza ale nie poleci mi więcej niż 85km/h co zrobić w pierwszej kolejności aby przyspieszyć do o to 20km/h wiem że ten model na 70-ce polini wyciągnie 130 tylko ja nie chce wymieniać przeniesienia napędu na sportowe bo to jest koszt około 700zl
Na przyszłość zakładaj jeden temat, nawet jeśli masz kilka pytań- Movi
Na przyszłość zakładaj jeden temat, nawet jeśli masz kilka pytań- Movi
- Karolek330
- Świeżak
ja nie chce dobrać silnika od traktora tylko rolki bądź sprężynki sprzęgiełka nie znam sie na tym dlatego sie pytam ''kolego''
- Karolek330
- Świeżak
jak się nie znasz to skąd "wiesz", że jedzie 130km/h?
Tyle to ja uwierze, że jedzie zip, przygotowany na najmocniejszą klasę wyścigową.
Ale do rzeczy 'kolego'
na pewno trzeba dać cięższe rolki, jeśli chce się zwiększyśc v-max, ale nie oczekuj cudów.
Jeszcze napisz co dokładnie masz w nim zrobione, bo samo 70ccm to ma jechać 85.
Sprężyna centralna odpowiada za elastycznośc skutera, a sprężynki na sprzęglę za start.
Tyle to ja uwierze, że jedzie zip, przygotowany na najmocniejszą klasę wyścigową.
Ale do rzeczy 'kolego'
na pewno trzeba dać cięższe rolki, jeśli chce się zwiększyśc v-max, ale nie oczekuj cudów.
Jeszcze napisz co dokładnie masz w nim zrobione, bo samo 70ccm to ma jechać 85.
Sprężyna centralna odpowiada za elastycznośc skutera, a sprężynki na sprzęglę za start.
-
wikples - Bywalec
właśnie o taką rade mi chodziło. mam 70cm polini to jest chłodzone cieczą , wzmacniany wał, gażnik 19mm, tłumik laser i to by było tak ogółem i chciałbym żeby wydusic z niego tą złotówke
- Karolek330
- Świeżak
to by dało rade, musisz jakieś cięższe rolki (nie wiem jakie teraz masz), dotego odpowiednią sprężynę centralną i sprężynki sprzęgła, wszystko ładnie porgulować i będzie cacy ze 100 poleci. tak na oko to nikt ci dokładnie nie powie jakie rolki itd. albo do mechanika dobrego, albo metoda prób i błedów, żeby to wszystko skomponować 

-
wikples - Bywalec
a te rolki testowe to jest praktyczna rzecz ? na sprzęgiełku mam czerone sprężynki a centralna jest żółta bo ich twatdość to chyba sie rozpoznaje po kolorach, rolki nie wiem ile ważą ale jak bym kupował to tak pewnie o gram cięższe co?
- Karolek330
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości