??wymiana oleju w lagach i jak usunąć uszkodzenia??
• Strona 1 z 1
??wymiana oleju w lagach i jak usunąć uszkodzenia??
Witam, zauważyłem na lagach w moim XBRze niewielkie wgniecenia, jakby po kamieniach, albo ktoś czymś uderzył i zostały mikro ślady. Co z tym zrobić, czy można by to było jakoś spolerować??, myślę , że takie nierówności mogą uszkodzić simeringi, albo powodować nieszczelność. A jeszcze jedno, czy przy wymianie olej wlać poprostu z góry po odkręceniu korków czy jest jakiś specjalny patent??

- daniel1155
- Świeżak
Nie wiem jak z wlewaniem oleju,ale jeśli te wgłębienia nie są duże możesz je potraktować drobnym papierem ściernym . Tylko nie poleruj wzdłuż lag . Sprawdzony sposób działa
- drvall
- Świeżak
- daniel1155
- Świeżak
jesli to sa wglebienia to nie wiem czy to duzo da. Uszkodzenia znajduja sie na czesci pracujacej lagi? bo jeslisa wysoko i zadko kiedy maja kontakt z simmeringiem to szkoda zachodu i zmartwien ze lage zniszczysz
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
-
krydka - Świeżak
no rzecz w tym, że to jest w miejscu gdzie simering będzie pracował, dlatego chciałym to troszeczkę wygładzić, żeby nie uszkodziło simeringów
- daniel1155
- Świeżak
śmiało papierem wodnym możesz podziałaś aż znikną pod palcem wszelkie ostre krawędzie - i jak przedmówca staraj się polerować horyzontalnie 

---=== Real Road Racing Fan ===---
:: I S L E O F M A N ::
t o u r i s t t r o p h y
:: I S L E O F M A N ::
t o u r i s t t r o p h y
-
Mauy OCX - Świeżak
no a co w sprawie wymiany oleju?? bo słyszałem kiedyś jakiś mit, że nie zawsze wlewa sie olej po prostu od góry tylko trzeba jakoś od dołu go wtłaczać
szczerze to nie widzę w tym sensu i raczej wleję go od góry bez stresowo
)
z góry dziękuję za wszystkie rady, pozdrawiam
szczerze to nie widzę w tym sensu i raczej wleję go od góry bez stresowo

z góry dziękuję za wszystkie rady, pozdrawiam
- daniel1155
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości