Kategoria A1
• Strona 1 z 1
Kategoria A1
Zaniedlugo mam 16 i chcialbym wiedziec czy jeszcze jest to prawo ze mozna zdac prawko na A1 jak sie ma 16+ i ile bym zaplacil za zrobienie prawka i czy muglbym na nim jezdzic Apriliem RS 125 i czy to jak bede mial to prawko to czy bede mugl na nim jezdzic po innych panstwach europy np.Anglia ?
- Valliel
- Świeżak
Możesz jeździć legalnie motocyklem o pojemności do 125 cm3 i o mocy do 11 kW, czyli 15 koni mechanicznych.
RS 125 pojemnością się zgadza, ale jeśli jest odblokowana , to ma około 30 KM (niektóre wersje nawet prawie 40KM ).
Oznacza to, że żeby jeździć zgodnie z prawem musiałbyś jeździć wersją zablokowaną.
Jazda odblokowaną RS 125 jest cud , miód i orzeszki do pierwszego wypadku, kiedy wyjdzie na jaw, że motor blokady nie ma, co łaczy się z tym, że Ty nie masz na niego uprawnień.
A jeśli chodzi o wyjeżdżanie do innych krajów to mam wątpliwości, czy bez rodziców , lub w przypadku wyjazdu zorganizowanego opiekunów możesz wyjechać.
RS 125 pojemnością się zgadza, ale jeśli jest odblokowana , to ma około 30 KM (niektóre wersje nawet prawie 40KM ).
Oznacza to, że żeby jeździć zgodnie z prawem musiałbyś jeździć wersją zablokowaną.
Jazda odblokowaną RS 125 jest cud , miód i orzeszki do pierwszego wypadku, kiedy wyjdzie na jaw, że motor blokady nie ma, co łaczy się z tym, że Ty nie masz na niego uprawnień.
A jeśli chodzi o wyjeżdżanie do innych krajów to mam wątpliwości, czy bez rodziców , lub w przypadku wyjazdu zorganizowanego opiekunów możesz wyjechać.
-
Hellrider - Świeżak
Valliel napisał(a):hyba drogowka nie sprawdza mocy co nie ?
zalezy w jakim kraju, w PL na razie nie w innych krajach maja sprzet i inne mozliwosci. Moze wypowiedzieli by sie Ci ktorzy mieszkaja w UK.
Co do wieku 16 lat to masz prawo podrozowac po EU i nietylko.

- andy7
- Moderator
Haha.
W 2 tygodnie to Ty w najlepszym przypadku teorie skończysz.
Myślę, że z jazdami i kursem teoretycznym wyrobisz się w miesiąc, ale dodatkowe 3 tygodnie to oczekiwanie na egzamin, a następnie - 2 -3 tygodnie na Wydanie dokumentu, o ile zdasz za 1 razem.
W sumie wyjdzie 2-3 miesiÄ…ce, o ile szybko siÄ™ uwiniesz.
W 2 tygodnie to Ty w najlepszym przypadku teorie skończysz.
Myślę, że z jazdami i kursem teoretycznym wyrobisz się w miesiąc, ale dodatkowe 3 tygodnie to oczekiwanie na egzamin, a następnie - 2 -3 tygodnie na Wydanie dokumentu, o ile zdasz za 1 razem.
W sumie wyjdzie 2-3 miesiÄ…ce, o ile szybko siÄ™ uwiniesz.
-
Hellrider - Świeżak
Valliel napisał(a):a wiecie jak dlugo trwa zdawanie tego prawka ? ile miesiecy i czy dalo by sie w 2 tygodnie zdac wszytko :>
Kocham Cie za poczucie humoru. Bez podtekstów.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości