CBR 900RR - Hamowanie
• Strona 1 z 1
CBR 900RR - Hamowanie
Witam. Kupiłem używany motocykl Honda CBR900RR. Mam pytanko związane z dziwnym zachowaniem podczas hamowania. Kiedy z dużej prędkości ostro hamuję, na klamce od hamulca wyczuwam minimalne bicie, a moto zachowuje się jakby miał ABS. Wydaje mi się że problem leży w krzywych tarczach hamulcowych albo w wybitym łożysku przedniego koła. Na łożyskach główki ramy też jest minimalny luz, ale to chyba nie ma związku.
pozdrowionka
sikador
pozdrowionka
sikador
- sikador
- Świeżak
no moga to byc tarcze ale niekiedy winna jest sama opona w 900RR ta szesnastka ... poprostu juz sie kiedys na forum z takim problemem spotkałemi okazała sie oponka
< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
- PavloRBR
- Świeżak
racja może być nietypowa oponka w co raczej nie wierze bo moi koleszkowie cisnął na takich i jest wszytko ok no chyba że jest uszkodzona może też być skrzywiona felga
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
Serdecznie dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Opona jest w stanie bardzo dobrym a klocki założyłem nowe.
pozdrowionka
Słyszałem, że można zmienić przednie koło na 120/70-17 od Hondy VFR !?
Więcej opon do wyboru:)
edytuj posty bo zaczniesz dostawac warny
gumis
pozdrowionka
Słyszałem, że można zmienić przednie koło na 120/70-17 od Hondy VFR !?
Więcej opon do wyboru:)
edytuj posty bo zaczniesz dostawac warny
gumis
- sikador
- Świeżak
Raczej nie zmieniaj kół i opon na inne staraj się trzymać fabrycznej konfiguracji nie słyszałem o przypadku że ktoś zmienił rozmiar opony i poprawiło to właściwości jezdne wręcz przeciwnie wszyscy szybciutko powracają do fabryki....
-
YZF R1 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości