sprzeglo w kawasaki zx7r
• Strona 1 z 1
sprzeglo w kawasaki zx7r
witam! mam taki problem ze sprzeglem ze raz jest a raz go nie ma chyba! tzn wciskajac sprzeglo i wrzucajac jedynke moto gasnie a raz jest ze jest wszystko oki! co to moze byc! czy jest takie cos jak zapowietrzenie ukladu bo sprzeglo chyba jest hydrauliczne prawda?jak moge usunac to usterke?probowalem przy manetce podkrecac te 4 stopniowe kolko ale to nic nie daje! moto bylo wywrocone i moze przez to sie uszkodzilo cos!jestem wlascicielem od tygodnia i taka sytuacje zauwazylem! kto pozoze?
- oskaarek
- Świeżak
sprawdź czujnik przy stopce jak masz otwartą stopkę to nie zapalisz, albo zapalisz ale zgaśnie przy wrzuceniu biegu jeśli masz coś nei tak z czujnikiem tudzież z kablami to tak sie dzieje bo moto "myśli" że masz otwartą stopkę sprawdź to na początek...
-
YZF R1 - Moderator
a gdzie ten czujnik jest dokladnie bo przy stopce od biegow nie widze zadnego czujnika. Zauwazylem ze jak cofne sie lekko do tylu wtedy bieg wchodzi normalnie! troszke to denerwujaceYZF R1 napisał(a):sprawdź czujnik przy stopce jak masz otwartą stopkę to nie zapalisz, albo zapalisz ale zgaśnie przy wrzuceniu biegu jeśli masz coś nei tak z czujnikiem tudzież z kablami to tak sie dzieje bo moto "myśli" że masz otwartą stopkę sprawdź to na początek...
- oskaarek
- Świeżak
oskaarek napisał(a):jednak to bylo z winy nozki! nie wiedzialem ze jak jest podniesiona to zgasnie przy wlaczaniu biegu! teraz juz jestem troche madrzejszy! wszystko jest oki! dzieki koledzy! ciesze sie ze to nie wina sprzegla!
Człowiek sie uczy całe życie podobno.... po to jest forum aby pisać, pytać, rozmawiać i aby sobie pomagać
pozdrawiam

-
YZF R1 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości