Problem z umową
• Strona 1 z 1
Problem z umową
Witam
Mam problem kupiłem motor od gościa np.X a on kupił rok temu motor od gościa np.Y.
Rok temu pan X zrobił umowe z panem Y ale niezarejestrował na siebie.
Ja kupiłem motor od pana X nienapisałem z nim umowy a dowód rejestraqcyjny mam odpana Y.
Pan X mówił ze mam napisać umowe z Y i pod**bić podpis Y ;-\ (koleś daleko mieszka).
Co wy o tym sądżicie co mam zrobić.
Niechce mieć przejebane.
Mam problem kupiłem motor od gościa np.X a on kupił rok temu motor od gościa np.Y.
Rok temu pan X zrobił umowe z panem Y ale niezarejestrował na siebie.
Ja kupiłem motor od pana X nienapisałem z nim umowy a dowód rejestraqcyjny mam odpana Y.
Pan X mówił ze mam napisać umowe z Y i pod**bić podpis Y ;-\ (koleś daleko mieszka).
Co wy o tym sądżicie co mam zrobić.
Niechce mieć przejebane.
- marcinbig
- Świeżak
a jesli chodzi z tym podatkiem to słyszałem ze jak na umowie jest "pojazd wymaga przeprowadzenia remontu" czy jakoś tak to sie jest zwolnionym od podatku
.
a właśnie bo date umowy musze podać tą z przed roku
i co robi sprzedający z umową (idzie do urzędu ?)czy co
prosze o pomoc w tej sprawie ja z tego jestem zielony

a właśnie bo date umowy musze podać tą z przed roku
i co robi sprzedający z umową (idzie do urzędu ?)czy co
prosze o pomoc w tej sprawie ja z tego jestem zielony
- marcinbig
- Świeżak
Pan X ma Ci dać umowe jego z Panem Y . Nic nie podrabiaj bo urząd komunikacji i tak ma kopie umów i bedzie zonk . Jak dostaniesz umowe Pana X z Panem Y to idziesz rejestrować ze swoją umową z Panem Y .
2004 YZF-R6 Superbike - wersja torowa !!!
-
BigBiker - Świeżak
Sorki , porypały mi się juz te iksy
Masz mieć umowe X z Y oraz swoją umowę z osobą od której kupiłeś czyli od X a nie Y jak pisałem .
Umowa X z Y jest potrzebna po to , żeby urząd w którym będziesz rejestrował miał dowód , że Pan X był prawnym i ostatnim posiadaczem pojazdu który kupiłeś .

Masz mieć umowe X z Y oraz swoją umowę z osobą od której kupiłeś czyli od X a nie Y jak pisałem .
Umowa X z Y jest potrzebna po to , żeby urząd w którym będziesz rejestrował miał dowód , że Pan X był prawnym i ostatnim posiadaczem pojazdu który kupiłeś .
-
BigBiker - Świeżak
Ale pan X od którego kupiłem motor go nie zarejestrował.
Mam dowód od właśćiciela Y i umowe między X a Y.
Y=pierwszy właściciel mam jego dowód i umowe z X
X=drugi właśćiciel on nierejestrował tego motocykla jeżdził nim z rok
teraz ja jako 3 właśćiciel mam ten moto
więc jak
BigBiker dzięki za zainteresowanie
Mam dowód od właśćiciela Y i umowe między X a Y.
Y=pierwszy właściciel mam jego dowód i umowe z X
X=drugi właśćiciel on nierejestrował tego motocykla jeżdził nim z rok
teraz ja jako 3 właśćiciel mam ten moto
więc jak
BigBiker dzięki za zainteresowanie
- marcinbig
- Świeżak
Jakby go zarejestrował to nie potrzebowałbyś umowy między nim a Y . Masz mieć ich umowe i swoją z X i dowód rej. Y i tyle . A najlepiej zadzwoń do urzędu i Ci powiedzą co i jak . Ale na 99% tak jak mówie bo kumpel ostatnio miał ten sam problem i tak miał go załatwić .
-
BigBiker - Świeżak
Musisz mieć umowe z X !!
Kurde no ludzie , skąd urząd ma wiedzieć że jesteś właścicielem ?? Oni mają w kompie że X jest nadal a ty chcesz przyjść i na piękne oczka zarejestrować ??? Po co wogóle kupujecie sprzęty z którymi są takie problemy ?? Teraz skończy się tak , że wogóle nie zarejestrujecie i przyjemnej jazdy . Oj chłopaki !!
Czemu nie możesz mieć umowy z X ??? Co on jakiś złodziej jest ??
W ostateczności podrób umowe z X , musisz ją mieć na 100% .
Kurde no ludzie , skąd urząd ma wiedzieć że jesteś właścicielem ?? Oni mają w kompie że X jest nadal a ty chcesz przyjść i na piękne oczka zarejestrować ??? Po co wogóle kupujecie sprzęty z którymi są takie problemy ?? Teraz skończy się tak , że wogóle nie zarejestrujecie i przyjemnej jazdy . Oj chłopaki !!
Czemu nie możesz mieć umowy z X ??? Co on jakiś złodziej jest ??
W ostateczności podrób umowe z X , musisz ją mieć na 100% .
-
BigBiker - Świeżak
Jak ja kupowalem to kolo, który sprowadził moto z Niemiec chciał mnie związac umowa z kolesiem z Niemiec (tak jakbym ja robil umowe z Niemcem i miałem podrobic podpis Niemca) wtedy ten co sprowadził byłby kompletnie czysty, tak jakby go w ogole nie był, jedynie kase wziął. Ale ja sie nie zgodziłem i normalnie z nim zrobilem. Miałem umowe jego z Niemcem, nasza i dowód rej. niemiecki.
- MATI.smg
- Świeżak
U mnie jest podobnie koles X niechce umowy, mam podrobić umowe tzn. tak jak bym kupił od pierwszego właśćiciela,
a i ktoś mi powiedział ze tak sie da zrobić ale musze się dowiedzieć czy pierwszy wł. Y wyrejestrował moto ?.
W ostateczności tak jak napisał BigBiker skontaktuje się z X lub podrobie umowe z X(aniołkiem nie jestem).
A tak wogóle to sie spytam w urzędzie
a i ktoś mi powiedział ze tak sie da zrobić ale musze się dowiedzieć czy pierwszy wł. Y wyrejestrował moto ?.
W ostateczności tak jak napisał BigBiker skontaktuje się z X lub podrobie umowe z X(aniołkiem nie jestem).
A tak wogóle to sie spytam w urzędzie
- marcinbig
- Świeżak
no a jezeli moto jest wyrejestrowany np w niemczech to moge sobie umowe podrobic ?
a co do umowy z panem X to jezeli tak sie teraz zrobi to on zapłaci kare jako ze nie zarejestrował motoru po przywiezieniu taki teraz przepis wszedł
a co do umowy z panem X to jezeli tak sie teraz zrobi to on zapłaci kare jako ze nie zarejestrował motoru po przywiezieniu taki teraz przepis wszedł
Kawasaki GPX 750R 

-
Logum - Świeżak
• Strona 1 z 1