Yamaha R1 - jaki to kolektor ???
• Strona 1 z 1
Yamaha R1 - jaki to kolektor ???
Witam, posiadam takie sportowy kolektor wydechowy wraz z końcówką wychedu DEVIL.
Chciałbym sie od Was dowiedziec jakiej firmy jest ten kolektor i gdzie taki mozna nabyc ??
A może jest jakaś firma która się trudni się w prostowaniu kolektorów ???
ProszÄ™ o pomoc !!
Chciałbym sie od Was dowiedziec jakiej firmy jest ten kolektor i gdzie taki mozna nabyc ??
A może jest jakaś firma która się trudni się w prostowaniu kolektorów ???
ProszÄ™ o pomoc !!
- Załączniki
-
- Foto579.jpg (202.58 KiB) PrzeglÄ…dane 2551 razy
-
- Foto577.jpg (242.82 KiB) PrzeglÄ…dane 2551 razy
- 1Maro1
- Świeżak
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
stary prostowanie kolektorów to ogromne siano, no chyba ze pieniadze nie graja roli.
Ale dla przykładu, powiem Ci ze mam tylko lekko wgnieciony w pewnym miejscu kolektor na okolo 1cm, na powierzchni 2cm2 i pewien serwis mi wycenił naprawe, prostowanie tego na 400zł, takze wyobraz sobie ile by mogła kosztowac naprawa w Twoim przypadku
takze prostowanie odpada.. raczej.
Ale dla przykładu, powiem Ci ze mam tylko lekko wgnieciony w pewnym miejscu kolektor na okolo 1cm, na powierzchni 2cm2 i pewien serwis mi wycenił naprawe, prostowanie tego na 400zł, takze wyobraz sobie ile by mogła kosztowac naprawa w Twoim przypadku

-
turboponczek - MEGA TROLL
Ten kolektor jest oryginalny. Więc jest firmy Yamaha, i właśnie w serwisach Yamahy możesz taki dostać. Ewentualnie allegro.pl
Chociaż motocykl z którego pochodzi, oddał bym już na złom;p
Chociaż motocykl z którego pochodzi, oddał bym już na złom;p
http://bikepics.com/members/numberuno/ | | www.diety-treningi.pl Jakby ktoś potrzebował, zapraszam.
- numberuno
- Świeżak
-
lukaszbiernacki - Świeżak
Panowie wydaje mi sie ze kolektory nie sa oryginalne dlatego ze patrzylem na oryginalne z tego rocznika na allegro i sa 4 rurki w rzedzie polaczone w jedna rure a tu jak widac jest wyjscie kwadratowe a dodatowo kolektory te waza nie wiecej niz 400 gr. na koncowce wydechu jest zalozony DEVIL.
Jesli ktos bedzie w stanie odpowiedziec mi konkretnie na moje pytanie i nie oceniac np. " ten motocykl oddal bym na zlom" to prosze mi odpowiedziec na adres e-mail 1Maro1@wp.pl
A w odpowiedzi na tak bezsensowne pytanie motocykl nie dostal mocno i juz jest praktycznie ukonczony, najwazniejsze jest to ze rama jest prosta i sprawdzona na geometrii.
Pozdrawiam !
Jesli ktos bedzie w stanie odpowiedziec mi konkretnie na moje pytanie i nie oceniac np. " ten motocykl oddal bym na zlom" to prosze mi odpowiedziec na adres e-mail 1Maro1@wp.pl
A w odpowiedzi na tak bezsensowne pytanie motocykl nie dostal mocno i juz jest praktycznie ukonczony, najwazniejsze jest to ze rama jest prosta i sprawdzona na geometrii.
Pozdrawiam !
- 1Maro1
- Świeżak
Nie wiem który masz rocznik tej swojej R1,ale w mojej z 2002 roku wygląda to tak samo jak na Twoich zdjęciach. A jak byś miał jakiś nieoryginalny układ wydechowy, to byłby on raczej bez EXUP-a.
http://bikepics.com/members/numberuno/ | | www.diety-treningi.pl Jakby ktoś potrzebował, zapraszam.
- numberuno
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości