Aprilia RS 50, 70, 80 - Temat ogólny
Aprilia RS 50, 70, 80 - Temat ogólny
tak jak w temacie mam Aprilie rs 50ta najnowsza i niewiem jakie najlepiej paliwo lac pb 95 czy pb 98?
jakie oleje mam lac i gdzie bo to moj pierwszy motorek i jestem ciemny.
chodzi mi o to zebym jak najdluzej pojezdzil wiec chce dobre oleje wiec co polecanie i gdzie potem mam to lac i co ile (instrukcje mam w jezyku wloskim itd a niema w polskim :/) pomuszcie
Od tej pory wszelkie pytania dot. tego moto zadajemy tylko w tym temacie- Szafa
jakie oleje mam lac i gdzie bo to moj pierwszy motorek i jestem ciemny.
chodzi mi o to zebym jak najdluzej pojezdzil wiec chce dobre oleje wiec co polecanie i gdzie potem mam to lac i co ile (instrukcje mam w jezyku wloskim itd a niema w polskim :/) pomuszcie

Od tej pory wszelkie pytania dot. tego moto zadajemy tylko w tym temacie- Szafa
- kiecu123
- Świeżak
I nie bedzie w polskim. Przeltumacz albo pobierz angielska.
Co do innych pytan, nawet we wloskiej instrukcji chyba widzisz ze masz olej - i jaki.
Paliwo oczywiscie tylko 95 - wiadomo, im wyzsza liczba oktanowa tym gorsze jego spalanie i porzebny specjalny silnik.
Olej - masz wszystkie w instrukcji podane (SAE i numerki) i takie maja byc.
Olej do mieszanki pewnie do dozownika, olej przekladnowy do karteru silnika. Raczej nietrudno zgadnac.
Co do innych pytan, nawet we wloskiej instrukcji chyba widzisz ze masz olej - i jaki.
Paliwo oczywiscie tylko 95 - wiadomo, im wyzsza liczba oktanowa tym gorsze jego spalanie i porzebny specjalny silnik.
Olej - masz wszystkie w instrukcji podane (SAE i numerki) i takie maja byc.
Olej do mieszanki pewnie do dozownika, olej przekladnowy do karteru silnika. Raczej nietrudno zgadnac.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Chcę jściągnąć blokade z modułu w apce rs 50 z rocznika '07 ale nie wiem czy trzeba wymieniać moduł czy kabel uciąć. Pytałem dwóch gości, którzy mają apki z rocznika '07 tak jak ja(bo w tych nowych blokady są chyba troszke iinaczej zrobione) o to gdzie są blokady i jak je ściągnąć. Obydwaj mieli robione to w serwisie więc wiele mi nie powiedzieli, ale jeden mówił że na module nie ma drugi że jest. Więc jak to w końcu jest?
-
Łukasz_15* - Świeżak
Bubek91, nie pytałem ich ile to kosztuje ściągnięcie blokad w serwisie. Jeśli są blokady to napewno w gaźniku np. mniejsza dysza, zweżki przy wyjściu z cylka itd. w internecie znajdziesz gdzie są blokady, gorzej jest znaleźźć informacje jak je ściągnąć.
Dzisiaj oglądając swój motorek przykuł moją uwagę przewód który idzie od przedniego koła i według mnie powinien iść do prędkościomierza. Nie badałem dokładnie, ale chyba się rozdziela i jedna częśc idzie tak "głębiej" do motoroweru gdzieś gdzie jest moduł a druga do prędkościomierza. Zaglądnąłem pod owiewke i tam jest taki czerwono-biały kabelek i gdzieś czytałem że w tzr trzeba go odciąć by odblokować moduł, a nie wiem jak w apce.
Dzisiaj oglądając swój motorek przykuł moją uwagę przewód który idzie od przedniego koła i według mnie powinien iść do prędkościomierza. Nie badałem dokładnie, ale chyba się rozdziela i jedna częśc idzie tak "głębiej" do motoroweru gdzieś gdzie jest moduł a druga do prędkościomierza. Zaglądnąłem pod owiewke i tam jest taki czerwono-biały kabelek i gdzieś czytałem że w tzr trzeba go odciąć by odblokować moduł, a nie wiem jak w apce.
-
Łukasz_15* - Świeżak
-
Łukasz_15* - Świeżak
-
Łukasz_15* - Świeżak
mam problem z przednim hamulcem. Dzis jak dolalem płynu pare kropel to przestaly mi dzialac hamulce niewiem bo byc moze sie zapowietrzyly a nie wiem jak odpowietrzyc. pomocy
- ..::HUBERT::..
- Świeżak
na tarczy masz zacisk a na zacisku jest taki cypelek przypominający smarownik - jest to odpowietrznik. Popuść go trochę kluczem 8 i wciskaj klamkę hamulca. z odpowietrznika będzie wylatywać powietrze i płyn. wduszaj tak długo aż zacznie wylatywać sam płyn. wtedy zakręć odpowietrznik i dolej płynu. wciskaj klamkę ponownie lecz teraz na zakręconym odpowietrzniku. Jak klamka ci wpadnie to wtedy popuszczasz odpowietrznik a on "wypluje" płyn z powietrzem i obrazu go zakręcasz. ta czynność powtórz kilka razy aż klamka przestanie wpadać. tyle
PS. Uważaj z tym płynem żeby ci na lakier nie poleciał bo zniszczysz lakier. Jeśli ci kapnie na lakier to obrazu to przetrzyj mokra szmatka.

PS. Uważaj z tym płynem żeby ci na lakier nie poleciał bo zniszczysz lakier. Jeśli ci kapnie na lakier to obrazu to przetrzyj mokra szmatka.
-
2pac - Świeżak
Ja tam czesto slysze od kolesi ze maja tlumik od 400'setki
Podobno jest ok
Jak dobrze sie zamontuje itd ;..
A od 600'setki by pewnie wszedl ale motor moglby z nim nie wspolpracowac .. Chyba <> ;P

A od 600'setki by pewnie wszedl ale motor moglby z nim nie wspolpracowac .. Chyba <> ;P
Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
kiecu123 napisał(a):a jaki ten tlumik dajcie nazwe zeby fajnie chodzil i psaowal.
a mam jeszcze inne pytanie. olej wlewam do tego pod siedzeniem i mam czerwony plyn tam wlany i niewiem jaki teraz kupic zeby dolac(bo motor kupilem i niewiem jaki tam byl)
Olej do 2 suwa, tylko dobry olej a nie mixola.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
Ja na takim jeżdżę:
http://sklep.scigacz.pl/olej-silnikowy- ... -2863.html
http://sklep.scigacz.pl/olej-silnikowy- ... -2863.html
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Powrót do Motorowery do 50 ccm