Zobacz wątek - powercommander odłacznie
NAS Analytics TAG

powercommander odłacznie

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

powercommander odłacznie

Postprzez wltr » 23/6/2008, 15:45

Jako ze jest to mój pierwszy post chciał bym powiedzieć wszystkim witam ! :)

Przez pewnien czas mam bede mial do dyspozycji mocykl z powercommanderem i problem w tym ze niezabardzo mi sie podoba charakterystyka oddawania mocy i chcial bym przywrocic fabryczne ustawienia (jezdzilem wczesniej na tym motorze przed modyfikacjami ale o tym dalej) i wydawalo by sie ze najprostrzym rozwiazaniem bedzie poprostu jego odlaczenie powercommandera tylko ze ten motocykl ma zmieniony caly uklad wydechowy (tak caly a nie tylko puszke)dokladnie yoshimura rs-coÅ›, oraz ma sportowy filtr powietrza. wiec moje pytanie brzymi czy z tymi przerobkami moge bezkarnie odlaczyc power commandera i czy nie wplynie to jakos negatywnie np. na spalanie (najlepiej jak by zmniejszylo :P ) albo w jakis inny niekorzystny spoob na mechanike motocykla?
wltr
Świeżak

Postprzez hefron » 23/6/2008, 18:25

Wpłynie negatywnie. Power commander to takie coś, które pozwala wyregulować motocykl tak aby akcesoryjne części takie jak sportowy wydech i filtr powietrza nie kłóciły się na wzajem. Teoretycznie PC powinien być montowany za każdym razem kiedy motorynka ma nie seryjny wydech lub filtr powietrza. Motocykl jest ustawiony seryjnie do seryjnych części więc każda przeróbka wymaga regulacji, a to zapewnia PC. Bez PC motocykl będzie chciał pracować jak z seryjnym wydechem i filtrem, a nie masz takiego. Jeśli chcesz aby motocykl pracował dobrze używaj PC.
hefron
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê