CBR 954 Problem z pojemnością silnika przy rejestracji.
			 • Strona 1 z 1

CBR 954 Problem z pojemnością silnika przy rejestracji.
Witam. Włśnie sprowadziłem sobie moto z Anglii, mam angielski dowód rejestracyjny na moje nazwisko oraz fakturę kupna, zrobiłem tłumaczenie wszystkich dokumentów, przegląd techniczny , opłaciłem Vat 24 została tylko rejestracja w Urzędzie komunikacji. No i tutaj pojawił się problem ponieważ w angielskim dowodzie mam wpisaną pojemność silnika 900 cc a to jest Honda CBR 954 RR2 z silnikiem o pojemności 954 cc i pani w urzędzie stwierdziła że jest zbyt duża różnica i nie może zarejestrować takiego motocykla. Zaproponowała mi abym pojechał do Anglii i sprostował to w DVLA.
Moje pytanie jest takie czy jest możliwość jakoś to obejść, załatwić tutaj na miejscu w Polsce ??? Z góry wielkie dzięki za każdą pomoc.

Moje pytanie jest takie czy jest możliwość jakoś to obejść, załatwić tutaj na miejscu w Polsce ??? Z góry wielkie dzięki za każdą pomoc.
- KrzyHo24
- Świeżak
widzę że z bełchatowa jesteś postaraj się może w piotrkowie ją zarejestrować 
a jak nie to spytaj się kolesia w okienku C jest obcykany w tym (oddział piotrków)
ja tydzień temu rejestrowałem też moto z angli i nie było na umowie numeru WIN to dał mi jakiś wniosek żeby to obejść i normalnie zarejestrował
				a jak nie to spytaj się kolesia w okienku C jest obcykany w tym (oddział piotrków)
ja tydzień temu rejestrowałem też moto z angli i nie było na umowie numeru WIN to dał mi jakiś wniosek żeby to obejść i normalnie zarejestrował
aprilka rs---> KAWASAKI ER-5
			- 

ŻYTNIA SQUAD PIOTRKÓW
- Świeżak
Dzięki za szybką podpowiedz. W poniedziałek rano mam się spotkać z kierowniczką bełchatowskiego urzędu w tej sprawie obiecała mi że poszuka jak można to załatwić jeśli nic nie znajdzie podjadę do Piotrkowa i zapytam może będą wiedzieli. Jeszcze raz wielkie dzięki. Pozdro

- KrzyHo24
- Świeżak
No nie do końca na odwrót bo w tym angielskim dowodzie mam tylko wpisane marka Honda i pojemność 900cc i nic poza tym, nie wpisali jaki to typ i model. Brak tych danych nie powoduje żadnych problemów w Anglii natomist w Polsce jak to w Polsce problemy zawsze muszą być !!! Pani w urzędzie komunikacji zaproponowały mi jeszcze jedno wyjście, jeśli w przeglądzie technicznym będzie pojemność 900 cc to dla niej jest OK i wtedy może zarejestrować motocykl bo będzie zgodność z oryginalnym dowodem rejestracyjnym. Tylko że, w takim przypadku będzie zarejestrowany jako model SC33  Co najprawdopodobniej spowoduje następne problemy. Paranoja !!!
 Co najprawdopodobniej spowoduje następne problemy. Paranoja !!!

Co najprawdopodobniej spowoduje następne problemy. Paranoja !!!
 Co najprawdopodobniej spowoduje następne problemy. Paranoja !!!- KrzyHo24
- Świeżak
to napisz taki wniosek do umowy że nie było na niej wpisane modelu i pojemności dokładnej z powodu np braku rubryki w umowie i Ci zarejestrują ja tak miałem jak pisałem już wczesniej numeru WIN  nie było wpisane i tez powinien nie byc zarejstrowany ale jak widac da sie to obejsc odpowiednim wnioskiem mówię Ci idź do urzędu do piotrkowa okienko C i jak koleś będzie to powiedz mu jaka sprawa bo kobitki (nikogo nie obrażając) są mniej obcykane w tym temacie
			- 

ŻYTNIA SQUAD PIOTRKÓW
- Świeżak
Ok byłem na rozmowie z kierowniczką urzędu i stanęło na tym, że silnik był wymieniony wcześniej zanim kupiłem moto. Stwierdziła, że oczywiscie rzeczoznawca musi dokonać ekspertyzy moto i silnika, i wtedy będzie ok. Ekspertyzę mam za sobą jutro odbieram papier i jestem biedniejszy o 300 PLN. A co będzie dalej, czy nie będzie następnych problemów napiszę po wizycie w urzędzie komunikacji  Pozdro
 Pozdro

Pozdro
 Pozdro- KrzyHo24
- Świeżak
Dzisiaj byłem w urzędzie i znaleźli następny problem brak numeru VIN na fakturze ze sklepu ( na fakturze nie ma takiej rubryki na numer VIN ). Dla naszego urzędu nie ma znaczenia że moto jest zarejestrowane na mnie i mam dowód rejestracyjny. A to co usłyszałem od pani w okienku poprostu mnie osłabiło np. że moto jest kradzione tzn. mogłem go ukraść od osoby o takim samym nazwisku i imieniu, a dowód rejestracyjny V5 pani uznała jako papier wywozowy z UK Ci ludzie to są normalni DEBILE !!!!!  ŻYTNIA SQUAD PIOTRKÓW pamiętasz może dokładnie co to był za wniosek żeby obejść brak numeru VIN ?? Już dzwoniłem do urzędu w Piotrkowie ten koleś jest teraz na urlopie a babka mi powiedziała że nikt mi nie zarejestruje tego moto i że angielski urząd komunikacji powinien się dostosować do polskiego. PARANOJA !!!

- KrzyHo24
- Świeżak
witam to był wniosek odnośnie tego że nie było danej rubryki wpisanej na umowie i trzeba było podać przyczyne i normalnie bez prooblemu dalej odbyła sie rejestracja szkoda że ten gość wyjechał na wczasy bo juz bys miał załatwione bo tamte kobitki (nikomu nie uwłaczając) nie maja zielonego pojecia o swojej pracy i sie poprostu nie znają 
P.S. A BYłEś NA POGRZEBIE MARIUSZA? [*]
				P.S. A BYłEś NA POGRZEBIE MARIUSZA? [*]

- 

ŻYTNIA SQUAD PIOTRKÓW
- Świeżak
Cześć. Nie byłem na pogrzebie bo dowiedziałem się już po fakcie. Co do tego wniosku wydaje się to bardzo łatwe ale w rzeczywistości jest inaczej.  Nikt nawet nie wspomniał że da się to zrobić tylko mi powiedziała że dokument jest nie do przyjęcia. Ten koleś z waszego urzędu ma być po niedzieli w pracy zobaczymy co on powie, jednak myślę że nie wiele to zmieni bo jak zauważyłem urzędnicy robią co chcą a jak nie chcą to poprostu mówią że się nie da.

- KrzyHo24
- Świeżak
no własnie nie wszyscy naszczęście  jak ten koleś Ci nie doradzi to naprawde bedziesz miał problem ale z numerem VIN to tylko do niego on odrazu powie co masz zrobic da Ci formularz i po problemie
 jak ten koleś Ci nie doradzi to naprawde bedziesz miał problem ale z numerem VIN to tylko do niego on odrazu powie co masz zrobic da Ci formularz i po problemie
				 jak ten koleś Ci nie doradzi to naprawde bedziesz miał problem ale z numerem VIN to tylko do niego on odrazu powie co masz zrobic da Ci formularz i po problemie
 jak ten koleś Ci nie doradzi to naprawde bedziesz miał problem ale z numerem VIN to tylko do niego on odrazu powie co masz zrobic da Ci formularz i po problemieaprilka rs---> KAWASAKI ER-5
			- 

ŻYTNIA SQUAD PIOTRKÓW
- Świeżak
Dzisiał załatwiłem wszystko. Wystarczyło napisać oświadczenie o braku rubryki na numer VIN w fakturze choć nie było to takie łatwe i oczywiste, bo podobno nie ma gotowego wniosku lub oświadczenia dotyczącego konkretnie tej sytuacji. No ale teraz już moge się cieszyć z tymczasowego dowodu rejestracyjnego i pięknych tablic EBE. Wielkie dzięki za pomoc w szczególności dla ŻYTNIA SQUAD PIOTRKÓW. Pozdro

- KrzyHo24
- Świeżak
- 

ŻYTNIA SQUAD PIOTRKÓW
- Świeżak
			 • Strona 1 z 1

Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości