Możliwy moduł??
			 • Strona 1 z 1

Możliwy moduł??
Witam mam pytanie co do odblokowanie Koreańczyka Zumico Eos. W serwisie gwarancyjnym powiedziano mi ze zdjęcie blokady związane jest z wymiana modułu i ze oni ten moduł zatrzymują. W innym Serwisie powiedziano mi ze nie jest możliwy zablokowany moduł w takim dwusuwie. Dodam ze w serwisie gwarancyjnym za zdjęcie blokad powiedziano mi 250 zl a w tym drugim tylko 100zł. Powiedzcie mi kto miał racje??
Dodam linka do tego mojego skutera
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M700858 (otwórz link)

Dodam linka do tego mojego skutera
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M700858 (otwórz link)
- laufer13
- Świeżak
O.o ja to jak patrze na ten skuter i czytam 1KM to mi sie śmiac chce, porzeciez to ma mniej niz kosiarka
				Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
- 

Jonyl
- Świeżak
Chyba nie przeczytałeś do końca tamtego opisu bo osoba która umieszczała tą aukcje na oto moto sie pom7ysliła bo w opisie niżej pisze ze 3KM a wiem ze ten skuter po odblokowaniu ma jakieś 4,5 KM i wyciąga jakieś 80-90 km/h bo znajomy ma ten sam skuter tylko już odblokowany dawno... Czy ktoś mi może odpowiedzieć na moje pytanie??

- laufer13
- Świeżak
No dobra, jak ma taki skuter twój kolega i jedzie 90 km/h to czemu ci nie powie jakie zdjął blokady?  (no faktycznie dalej pisze ze ma 3KM) 

- 

Jonyl
- Świeżak
No tak, ale jak on go odblokował to chyba musi wiedziec gdzie miał blokady... Chyba że to zrobił jak spał...
A pro pos słyszałem ze tam gdzie sie kupuje skuter, trzeba przejechac 500km(dotrzec) a potem jest mozliwa kupic jakiegos odblokowanego modułu, czy sportowego.... Coś tam słyszałem bo mi koleś mówił
				A pro pos słyszałem ze tam gdzie sie kupuje skuter, trzeba przejechac 500km(dotrzec) a potem jest mozliwa kupic jakiegos odblokowanego modułu, czy sportowego.... Coś tam słyszałem bo mi koleś mówił
- 

Jonyl
- Świeżak
po 1 edytuj posty a po 2gie jest możliwe że masz zablokowany moduł ale ja bym z nim poczekał bo tak blokady napewno masz na wydechu po 1 
po 2 gaźnik tzn przepustnica może byc może byc w filtrze powietrza tzn mały wlot powietrza albo w kruccu ssącym za mało powietrza dostaje trzeba to rozbebeszyc
po 3 może miec też blokade na gźniku dyszki paliwowe za mało paliwa podają są za małe etc etc
				po 2 gaźnik tzn przepustnica może byc może byc w filtrze powietrza tzn mały wlot powietrza albo w kruccu ssącym za mało powietrza dostaje trzeba to rozbebeszyc
po 3 może miec też blokade na gźniku dyszki paliwowe za mało paliwa podają są za małe etc etc
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
			- 

Bostorn
- Moderator
To jest chińczyk nie Koreańczyk. Poszukaj na forum tematów o blokadach  Zippa Quantum 50, bo to jest ten sam skuter co Twój. Podejrzewam że ma blokadę na wydechu (zawężka), gaźniku i na wariatorze.
Pojedź do pierwszego lepszego serwisu chińczyków i Tobie odblokują.
				Pojedź do pierwszego lepszego serwisu chińczyków i Tobie odblokują.
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto  

- 

wiklad
- VIP Åšcigacz.pl
To jest chinol. Oto dowód: http://www.allegro.pl/item376211199_zip ... _gory.html
Wygląda tak samo, tylko różni się malowaniem. Nazwę też ma inną bo od od innego importera jest. Prawdziwa nazwa nadana w chinach to "Baotian" i ją ma każdy chińczyk (o ile dobrze pamiętam to w dowodach rejestracyjnych jest nawet wpisana i wytłoczona na deklu od skrzyni). Te wszystkie nazwy typu "Zipp, Zumico, Motobi, Magnus" są nadane w Polsce przez importerów.
Z blokadami najlepiej pojechać do serwisu. Nie ma sensu dalej męczyć ten temat - było na forum wiele razy.
				Wygląda tak samo, tylko różni się malowaniem. Nazwę też ma inną bo od od innego importera jest. Prawdziwa nazwa nadana w chinach to "Baotian" i ją ma każdy chińczyk (o ile dobrze pamiętam to w dowodach rejestracyjnych jest nawet wpisana i wytłoczona na deklu od skrzyni). Te wszystkie nazwy typu "Zipp, Zumico, Motobi, Magnus" są nadane w Polsce przez importerów.
Z blokadami najlepiej pojechać do serwisu. Nie ma sensu dalej męczyć ten temat - było na forum wiele razy.
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto  

- 

wiklad
- VIP Åšcigacz.pl
Wiesz, teraz to prawie wszystko jest z chin  Nawet kupując szwajcarski zegarek trzeba sprawdzać czy nie ma "Made in China"
  Nawet kupując szwajcarski zegarek trzeba sprawdzać czy nie ma "Made in China" 

- 

wiklad
- VIP Åšcigacz.pl
hmmm no fakt ;d dobrze że gówno w workach nie jest chociaz made in China... :/ ale i tak jak widze zippa na drodze to mnie skręca bo one ledwo turkoczą...;/
				Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
			- 

Bostorn
- Moderator
			 • Strona 1 z 1

Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości