pomocy, na wolnych obrotach chodzi, dodam gazu to gaśnie.
• Strona 1 z 1
pomocy, na wolnych obrotach chodzi, dodam gazu to gaśnie.
Witam. Mam hyosunga GA 125 z 96r (wiem że szmel, ale proszę pomóżcie) Było z nim wsystko OK, fajnie śmigał aż do teraz. Straszny problem jest by go odpalić. Jak już zaskoczy to na wolnych obrotach chodzi, jak reguluje te obroty śrubką to się pięknie wkręca na wyższe itp. Jednak gdy dodam mu gazu, lekko obroty podskoczą i tak jak by mu świece zarzuciło i gaśnie, po czym bardzo ciężko go odpalić po raz kolejny. Zachowuje się tak jak jest silnik zimny czy nawet gorący.
Z tego co wiem jest tam gaźnik podciśnieniowy. Podlega on regulacji? Reguluje się go śrubką czy trzeba go rozkręcać i coś w środku kombinować? Linka od gazu chodzi płynnie, nie zacina się, iskra też jest ładna, wyraźna. Pozdrawiam i proszę o odp. Bo sezon w pełni a ja nie mogę się nim cieszyć. Adam S.
Z tego co wiem jest tam gaźnik podciśnieniowy. Podlega on regulacji? Reguluje się go śrubką czy trzeba go rozkręcać i coś w środku kombinować? Linka od gazu chodzi płynnie, nie zacina się, iskra też jest ładna, wyraźna. Pozdrawiam i proszę o odp. Bo sezon w pełni a ja nie mogę się nim cieszyć. Adam S.
- sedzia89
- Świeżak
a wymieć świece ja miałem kiedyś hyosunga i tez mi tak chodzil wymienilem tylko swiece i ja krka odjal 

-
pioterjawa - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości