Gesty, pozdrowienia i inne...
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Gesty, pozdrowienia i inne...
Witam, nie wiem czy taki temat już był, przynajmniej ja takiego nie znalazłem. Od niedawna jeżdżę motorkiem i spotykam się z różnym zachowaniem ze strony kierowców puszek(sam też czasem nim jestem) i muszę przyznać, że oprócz typowo „niesympatycznych” zachowań spotykam się też z miłymi gestami Np. zrobienie miejsca w korku żebym itp. Pytanie moje jest takie czy jest jakiś powszechnie przyjęty gest podziękowania? Wiadomo, że awaryjnym nie mrugnę. O innego rodzaju gestach na moto też możecie pisać.
Yamaha FZS 600 Fazer
-
ewzen - Świeżak
Ja przejezdzajac wolniej obok takiego kierowcy kiwne mu zawsze glowa, jesli oczywiscie patrzy na mnie i wiem, ze ten gest zauwazy. Ale zwykle wiekszosc sie gapi 

Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Ścigacz.pl
patty_brawurka napisał(a):Ja przejezdzajac wolniej obok takiego kierowcy kiwne mu zawsze glowa, jesli oczywiscie patrzy na mnie i wiem, ze ten gest zauwazy. Ale zwykle wiekszosc sie gapi
no tak bo Ty jezdzisz juz tyyyle czaaasuu...

ten co sobie nie żałuje
-
SzpiceR - VIP Ścigacz.pl
SzpiceR napisał(a):patty_brawurka napisał(a):Ja przejezdzajac wolniej obok takiego kierowcy kiwne mu zawsze glowa, jesli oczywiscie patrzy na mnie i wiem, ze ten gest zauwazy. Ale zwykle wiekszosc sie gapi
Wiecej niz Ty

Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
-
A ja mialem ostatnio sytuacje, ze stoji sznur aut (oczywiscie na czele slynna "L"). Wiec biore je prawa strona (jechalem po parkingu) i gdy juz mialem sie wpasowac idealnie to jakis cwaniak w astrze, specjalnie zajezdzal mi droge, musialem sie z nim bawic pare dobrych minut
A gdy spotkalismy sie na miescie to troche sie zmieszal, bo byl nieco mniejszy ode mnie
Ale co tam bede sie przekomarzac z chamem, niech se zajezdza
Wpuszczaja najczesciej panie, bo panowie sa najwidoczniej zazdrosni (?) 2 kolek.

CBR 600 F4i
-
herbatka - Świeżak
patty_brawurka napisał(a):Ja przejezdzajac wolniej obok takiego kierowcy kiwne mu zawsze glowa, jesli oczywiscie patrzy na mnie i wiem, ze ten gest zauwazy. Ale zwykle wiekszosc sie gapi
No domyślam się dlaczego się gapią

Yamaha FZS 600 Fazer
-
ewzen - Świeżak
część nie robi problemu i jak najbardziej wpuszcza, pełna kultura, podziękowanie awaryjnymi albo rączka w góre i wiadomo.
jakoś na początku miesiąca na Borowskiej we wrocku chciałem zmienić pas w lewo, to skurw....w mercedesie jakiś młody gnój tak jechał blisko i nie chciał przepuścić że wkońcu na chama przeleciałem, a na światłach odpowiednio go potraktowałem, niestety tylko słownie, hehehe zdjąłem kask i już nawet dawać chciałem moto na podpórke i obić gnojka a ten tylko bąknął coś pod nosem i ruraaaaaaaa w długą...hehe kozak. No toż twardziel, tatuś kupił mu mercedesa i wielki gangsta hehehehe

jakoś na początku miesiąca na Borowskiej we wrocku chciałem zmienić pas w lewo, to skurw....w mercedesie jakiś młody gnój tak jechał blisko i nie chciał przepuścić że wkońcu na chama przeleciałem, a na światłach odpowiednio go potraktowałem, niestety tylko słownie, hehehe zdjąłem kask i już nawet dawać chciałem moto na podpórke i obić gnojka a ten tylko bąknął coś pod nosem i ruraaaaaaaa w długą...hehe kozak. No toż twardziel, tatuś kupił mu mercedesa i wielki gangsta hehehehe

Życie jest za krótkie żeby być małym.
yamaha R6
yamaha R6
-
olo113 - VIP Ścigacz.pl
olo113 napisał(a):część nie robi problemu i jak najbardziej wpuszcza, pełna kultura, podziękowanie awaryjnymi albo rączka w góre i wiadomo.
jakoś na początku miesiąca na Borowskiej we wrocku chciałem zmienić pas w lewo, to skurw....w mercedesie jakiś młody gnój tak jechał blisko i nie chciał przepuścić że wkońcu na chama przeleciałem, a na światłach odpowiednio go potraktowałem, niestety tylko słownie, hehehe zdjąłem kask i już nawet dawać chciałem moto na podpórke i obić gnojka a ten tylko bąknął coś pod nosem i ruraaaaaaaa w długą...hehe kozak. No toż twardziel, tatuś kupił mu mercedesa i wielki gangsta hehehehe![]()
Jak mowilem, podroznik w mercedesie to przyklad goscia, ktory nie odwazyl sie kupic motocykla i poprostu zal mu pupke sciska z powodu, ze wedzi sie w puszce, a w okolo te wszystkie piekne maszynki na dwoch kolach

część nie robi problemu i jak najbardziej wpuszcza, pełna kultura, podziękowanie awaryjnymi albo rączka w góre i wiadomo.
No musze powiedziec, ze ja rowniez z mila checia wpuszczam kogos jak tylko moge

CBR 600 F4i
-
herbatka - Świeżak
patty_brawurka napisał(a):SzpiceR napisał(a):patty_brawurka napisał(a):Ja przejezdzajac wolniej obok takiego kierowcy kiwne mu zawsze glowa, jesli oczywiscie patrzy na mnie i wiem, ze ten gest zauwazy. Ale zwykle wiekszosc sie gapi
Wiecej niz Ty
patty-szpicer 1:0

co do pozdrowień to lewa w górę i po krzyku, aczkolwiek chyba sobie zrobię awaryjne w motocyklu

DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
elcommendante napisał(a):kiedy nie moge podniesc reki, mrygam przemiennie kierunkami - "prawie jak awaryjne"
Też tak robie, aczkolwiek nie zawsze, gdy tylko na sekundę gdzieś się "wcisnę" unikam tego żeby nie wprowadzać niepotrzebnie w błąd, co do mojego dalszego kierunku jazdy. Dzięki wszystkim za liczna wypowiedzi

Yamaha FZS 600 Fazer
-
ewzen - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2