Forum motocyklowe Ścigacz.pl • Zobacz wątek - zipp pro 50 brak ładowania i swiateł

zipp pro 50 brak ładowania i swiateł

i inne małe pojemności
_________

Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, Boshi, rosa, MarSen

zipp pro 50 brak ładowania i swiateł

Postprzez sebasss99 » 6/11/2018, 15:07

Witam, pomógłby ktoś mam pewien problem z zipp pro 50, mianowicie jakiś czas temu coś padło w nim z dnia na dzień i przestało ładować akumulator[bez świateł ładuje go z znikomy sposób po przejechaniu 10km nawet nie zakręci a na światłach pada do zera gdzie po 3 minutach światła lekko się rzażą i przestaja świecić aku sprawny testowany w skuterze i pięknie prąd trzyma i ładuje się ] zakładałem tematy na róznych forach każdy pisał regulator, iskrownik do wymiany. Przetestowałem już 3 nowe iskrowniki i regulatory efekt: nadal nie ma ładowania i światła ledwo świeca po czym całkowicie padają.Robiłem pomiary od razu z wyjścia z iskrownika napięcie na 2 żółtych kablach to 30V+ na wolnych obrotach czyli sprawny, pomiary na aku i tu tragedia ładowanie 12.74 bez świateł, 8.6 na odpalonych swiatłach nie wiem gdzie szukać przyczyny do tego mierzyłem prąd na kierunkach[nie wiem czy dobra jednostką wybrałem ustawienie 20V pradu stałego na mierniku] i o dziwo prąd strasznie skacze na jednym kierunku od 1.6V do 11.4V na drugim od 6.3V do 10.6V gdzie może tkwić problem? regulator,iskrownik,aku odpada są nowe i sprawdzone
sebasss99
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 6/11/2018, 14:10


Re: zipp pro 50 brak ładowania i swiateł

Postprzez aronreich » 1/12/2018, 19:02

sprawdź wiązkę kabli przy kierownicy... możliwe ze blokada zmiażdżyła kable tak jak mi pancerz od gazu :D
Aron Reich - Reich Brothers 2018
aronreich
Świeżak
 
Posty: 4
Dołączył(a): 29/10/2018, 19:14
Lokalizacja: Poland


Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na gr