Ważne pytanie ! Konsekwencje złapania przez Policję
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Ważne pytanie ! Konsekwencje złapania przez Policję
Witam, mam pewne pytanie i proszę o odpowiedź pewnego źródła.
Co policja zrobi, jeśli złapie mnie na np ścigaczu 50-tce z papierami na motorower i zorientują się, że potrafi przekroczyć prędkość 45 km/h ( tyle może jechać max motorower według prawa ). Słyszałem, że policjant ma prawo się na nim przejechać i sprawdzić prędkość max. Jakie są konsekwencje >?
Co policja zrobi, jeśli złapie mnie na np ścigaczu 50-tce z papierami na motorower i zorientują się, że potrafi przekroczyć prędkość 45 km/h ( tyle może jechać max motorower według prawa ). Słyszałem, że policjant ma prawo się na nim przejechać i sprawdzić prędkość max. Jakie są konsekwencje >?
- Simaoo
- Świeżak
Nie ma prawa jeździć i tykać maszyny, jedyne co to moze na stacje do diagnozy dokładnej wysłać co za poojemnosc, v-max i moc...
jesli nie złapie cię przy pekosci 100km/h to nie masz co się bać
Dla motorowerów, które sa naprawde 50tkami policja jest łaskawa...
Pozdro
jesli nie złapie cię przy pekosci 100km/h to nie masz co się bać

Dla motorowerów, które sa naprawde 50tkami policja jest łaskawa...
Pozdro
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Ścigacz.pl
hmm no powiedzmy ale jak mają tłumiki własnej roboty to już chyba nee
dzisiaj sie dowiedziałem ze od 2tyg mnie szukają
po każdej mojej przejażdżce przejeżdża patrol :] z róznymi odstępami w czasie
a dzisiaj złapał moich kolegów jak wracali do domu po rajdach popołudniowych ^_^ i powiedzieli ze jak jeszcze raz zostaną wezwani na mą wieś to skopią im dupy ^_^ haha
naszczęscie za parę dni rejestruję maszine czesci są nie ma co sie bac :]
tak więc jeśli twój baczek nie robił by chałasu i nie leciał pow 100 nic Ci nie zrobią chyba że bys kozaczył typu wyprzedzanie na 5 jazda między autkami i takie tam :]
dzisiaj sie dowiedziałem ze od 2tyg mnie szukają

po każdej mojej przejażdżce przejeżdża patrol :] z róznymi odstępami w czasie

naszczęscie za parę dni rejestruję maszine czesci są nie ma co sie bac :]
tak więc jeśli twój baczek nie robił by chałasu i nie leciał pow 100 nic Ci nie zrobią chyba że bys kozaczył typu wyprzedzanie na 5 jazda między autkami i takie tam :]
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Bostorn nie ma sie czym chwalić...
ja bynajmniej bym sie nie chwalił takimi rzeczami na forum
a jak bym przeleciał te 100 kolo nich to co dostane? bardziej mandat czy bardziej skierowanie na diagnoze? i jak na diagnozie powiedzą ze to już nie motorower to co mi grozi?
hmm temat powinien byc w prawie

a jak bym przeleciał te 100 kolo nich to co dostane? bardziej mandat czy bardziej skierowanie na diagnoze? i jak na diagnozie powiedzą ze to już nie motorower to co mi grozi?
SM
-
marcio - Świeżak
bostorn- to ty taki gangsta jestes
Jak cie złapią to mówiesz ze to na serio 50 i tą setke leci tylko przez mały dystans, a tak to 60 bo sie grzeje

Jak cie złapią to mówiesz ze to na serio 50 i tą setke leci tylko przez mały dystans, a tak to 60 bo sie grzeje

- pawlak200192
- VIP Ścigacz.pl
ma prawo piolicjant przejechac sie motocyklem,a weic mysle ze motorowerem takze !
Gilera Nexus 125 + Cylinder 210cc malossi + modul CDI digitronic malossi + multivar 2000 malossi + sprzeglo delta malossi = nie doscigniona 125 skut ;]
[: Jedyna taka :]
-
mastero33 - Bywalec
wiem o tym gdyz mialem to na kursie prawa jazdy..
masz prawo udostepnic motocykl policjantowi w celu sprawdzenia jego stanu technicznego!
samochod tez moga ci sprawdzic jesli np moga byc nie sprawne hamulce!
masz prawo udostepnic motocykl policjantowi w celu sprawdzenia jego stanu technicznego!
samochod tez moga ci sprawdzic jesli np moga byc nie sprawne hamulce!
Gilera Nexus 125 + Cylinder 210cc malossi + modul CDI digitronic malossi + multivar 2000 malossi + sprzeglo delta malossi = nie doscigniona 125 skut ;]
-
mastero33 - Bywalec
- pawlak200192
- VIP Ścigacz.pl
No raczej nie może, bo np. jak przeszukują dom to muszą mieć nakaz. A po zatym licznik może np. pokazywać mniej/więcej to chyba by jego kolega musiał z suszarką strzelać, ale raczej dokumenty zabiorą i na badania trzeba jechać.
@ Czy to prawda ,że na 50cm do 45km/h bez kasku można jeździć?
@ Czy to prawda ,że na 50cm do 45km/h bez kasku można jeździć?
- gryz
- Świeżak
1: to jest film z niemiec, nie ma co równac polski do niemiec. 2: jelsi cos Ci nie pasuje to zawsze jest kolegium, ode mnie chcieli mandat chyba 500 i zdecydowałem sie na kolegium i zaplaciłem mandat 200 i chyba 10 za rozprawe sadowa. Ja swojej maszyny bym nie oddał cymbałowi który pewnie nie siedział ngdy na moto. A co jak by sie wywalił?
- bart248
- Świeżak
Bez kasku nie można nawet siedzieć na motorowerze albo moto na zapalonym silniku. Bez karty nic Ci nie zrobią tylko będą kazali pchać do domu. Przynajmniej moje pieski tak robią 

,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Pieski są pobłażliwe dla użytkowników 50(zazwyczaj) nawet jak nie masz karciochy to Ci spuszczą naprzykład powietrze z kół i tyle, ale żadnej lipy mieć nie będziesz, a zazwyczaj Ci pogada pogada i każe wracać do domu 

-
Movi - Moderator
marcio napisał(a):Bostorn nie ma sie czym chwalić...ja bynajmniej bym sie nie chwalił takimi rzeczami na forum
powiesz że z górki leciałes te 10000 :] a normalnie leci te 45 czy tam 60 i już co górka to górka wiadomo większa prędkosc :]
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm