Problem Z SUZUKI GS 500.(do znawców tematu)
• Strona 1 z 1
Problem Z SUZUKI GS 500.(do znawców tematu)
Mam na warsztacie ten motocykl i ma dziwnÄ… usterkÄ™.
Gdy silnik pracuje na wolnych obrotach i jest zimny wszystko jest oki,ale gdy dobrze się zagrzeje to zaczynają dochodzić popiskiwania z okolicy głowicy.
Na początku myślałem że może kanał olejowy jest zatkany i za mało oleju jest dostarczane do głowicy i wałki rozrządu zaczynają się przycierać.Ale gdy rozebrałem górę to wszystko było w jak najlepszym porządku.
Na pewno nie są to tłoki.
Być może to trzonki zaworów piszczą w prowadnicach?
Może jakieś pomysły?
A może kiedyś ktoś już miał takie przypadki?
Gdy silnik pracuje na wolnych obrotach i jest zimny wszystko jest oki,ale gdy dobrze się zagrzeje to zaczynają dochodzić popiskiwania z okolicy głowicy.
Na początku myślałem że może kanał olejowy jest zatkany i za mało oleju jest dostarczane do głowicy i wałki rozrządu zaczynają się przycierać.Ale gdy rozebrałem górę to wszystko było w jak najlepszym porządku.
Na pewno nie są to tłoki.
Być może to trzonki zaworów piszczą w prowadnicach?
Może jakieś pomysły?
A może kiedyś ktoś już miał takie przypadki?
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
Adam-śłizgi nie wiem dokładnie w jakim stanie są czy one mogą powodować takie piski?
Duriv-czyli jak kompresja niska to co?bo trochę nie zrozumiałem co ma kompresja do pisków?
Duriv-czyli jak kompresja niska to co?bo trochę nie zrozumiałem co ma kompresja do pisków?
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości