pare pytan :)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
pare pytan :)
witam, chciał bym kupic sobie jakas 125-tke tylko nie wiem czy zarejestrowac ja na 50 czy zrobic A1 czy moze wogole jezdzic na 125?? Wiem ze pewnie wszyscy beda mowic ze A1 i juz ale . . . ile to trwa taki kurs? ile kosztuje a ile drozsze sa motorki 125/50 ? co sie bardziej opłaca?
- -=Lee=-
- Świeżak
Wyjasnijmy sobie jedno, 125/50 nie istnieje, jest to falszerstwo dokumentow i za to mozna siedziec. Rowniez zlapany mozesz miec nie lada problemy. Na Twoim miejscu na prawde jezdzil bym juz bez prawa jazdy niz falszowal dokumenty !
A oczywiscie kurs A1 to 20 godzin ktore musisz odbebnic, ruszyc pod gorke zrobic slalom, zdac egzamin, pojezdzic po miescie oraz przygotowac sie do trasy egzaminacyjnej. Warto, bo 2 mandaty kore dostaniesz na 125 bez prawa jazdy, to juz A1 Twoje
A oczywiscie kurs A1 to 20 godzin ktore musisz odbebnic, ruszyc pod gorke zrobic slalom, zdac egzamin, pojezdzic po miescie oraz przygotowac sie do trasy egzaminacyjnej. Warto, bo 2 mandaty kore dostaniesz na 125 bez prawa jazdy, to juz A1 Twoje

Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
ja poszdlem na kurs w sobote i juz w poniedzialek mialem papiery ze go ukonczylem
hehe
a na egzamin czekalem ok miesiaca
p.s. a mandaty kasujesz klawiszem "del" na klawiaturze
pzdr
hehe
a na egzamin czekalem ok miesiaca
p.s. a mandaty kasujesz klawiszem "del" na klawiaturze
pzdr
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Anulowac mandatow nie mozna, co najwyzej pewna liczbe punktów karnych ktore wraz z mandatami przychodzą. Jak wiesz masz pule punktów po której przekroczeniu tracisz prawo jazdy. Jeśli jestes blisko górnej granicy, mozesz zglosić się na specjalny kurs anulujacy 8 czy 10 punktów. Oczywiscie płatny. Gwoli sciślości punkty kasowane są po roku, tj przyklad
masz dzisiaj mandat 500 zloty i 10 punktów, w lipcu 200 zloty i 4 punkty. Razem masz 14 punktów. Za rok 14 kwietnia suma ta zmiejszy sie o 10 punktów, do 4 - a pozniej do zera w lipcu 2009 roku. Tak to dziala.
masz dzisiaj mandat 500 zloty i 10 punktów, w lipcu 200 zloty i 4 punkty. Razem masz 14 punktów. Za rok 14 kwietnia suma ta zmiejszy sie o 10 punktów, do 4 - a pozniej do zera w lipcu 2009 roku. Tak to dziala.
(otwórz link)

-
Eeeeee... nie zwrocilem uwagi, moze chodzilo o egzamin
Jedyna znana mi droga to taka, ze idziesz do szkoly jazdy gdzie robiles kat. B - znaja Cie , wiec robisz na wstepie egz. wewnetrzny i zostajesz dopuszczony do jazdy na miescie. Pozniej masz ilestam godzin, ktore przy dobrym ukladzie mozna by nastukac w ciagu 2-3 dni non toper jazdy badz nielegalnie, falszujac dokumenty (bo jazde trzeba odbyc). Ale jest to realne w takim czasie, rpzy dobrym ukladzie, braku pracy itp...

(otwórz link)

-
normalnie
u mnie w okolicy to normalne
zrobilem sobie papiery w wekend
a w poniedzilek juz mialem zlozone w word-zie
u mnie w okolicy to normalne
zrobilem sobie papiery w wekend
a w poniedzilek juz mialem zlozone w word-zie
-
Ja też tak zrobiłem. Ale mój instruktor powiedział, że musi minąć miesiąc od wydania badania lekarskiego i dopiero mnie może zapisać na egzamin. Akurat miałem fart bo na badaniach byłem w połowie lutego. (lekarz przy okazji chciał mi akt zgonu wypisać, żeby mamy potem nie fatygować ;/)
Hornet-->929-->954-->DRZ 400 SM k6 | http://bikepics.com/members/sepo/
-
sepo - VIP Åšcigacz.pl
Wiesz, nie jest to rozwiazanie - natomiast wybieramy flaszerstwo badz kierowanie pojazdem mechanicznym bez uprawnien. Jedno jest przestepstwem, drugie wykroczeniem.
Jesli zdajesz sobie sprawe z konsekwencji, z tego ze mozesz dostac odroczenie otrzymania prawa jazdy - rob juz lepiej tak, niz rejestruj 125/50. Nie zmienia to faktu, ze nalezy Ci sie publicna nagana.
Jesli zdajesz sobie sprawe z konsekwencji, z tego ze mozesz dostac odroczenie otrzymania prawa jazdy - rob juz lepiej tak, niz rejestruj 125/50. Nie zmienia to faktu, ze nalezy Ci sie publicna nagana.
(otwórz link)

-
chce kupic motor jak najszybciej dopuki nie sa jeszcze takie drogie a prawko A1 mam zamiar zrobic gdzies w czerwcu jak w szkole bedzie juz luz ;]
ile kosztuje srednio kurs na prawko a1?
aha i jeszcze jedno pytanko, słyszałem ze a1 pozwala na jazde motorkiem do 125ccm i do 11 koni czyli 15kw czy cos takiego... to prawda?
ile kosztuje srednio kurs na prawko a1?
aha i jeszcze jedno pytanko, słyszałem ze a1 pozwala na jazde motorkiem do 125ccm i do 11 koni czyli 15kw czy cos takiego... to prawda?
- -=Lee=-
- Świeżak
czlowieku kup sobie 600tke i po miechu bedzie spokoj
po to sa kur.... przepisy zeby bachory sie nie pozabijaly
frajda z jazdy ze swiadomoscia ze za zakretem jest psiarnia i moga cie udupic nie jest wogole swietna
nabawisz sie tylko nerwicy
pzdr
po to sa kur.... przepisy zeby bachory sie nie pozabijaly
frajda z jazdy ze swiadomoscia ze za zakretem jest psiarnia i moga cie udupic nie jest wogole swietna
nabawisz sie tylko nerwicy
pzdr
-
kamcio_94 napisał(a):to prawda. A1 pozwala na jazdę motorem do 125cc i 11kw czyli 15 km. Według mnie nie opłaca się kupowac 125, lepiej od razu kupic np.jakieś 250, 500, 600
najlepiej lytra albo zygzaka 1400

Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
kamcio_94 napisał(a):to prawda. A1 pozwala na jazdę motorem do 125cc i 11kw czyli 15 km. Według mnie nie opłaca się kupowac 125, lepiej od razu kupic np.jakieś 250, 500, 600
Tak, jak czytam takie wypowiedzi to az mam ochote wprowadzic testy psychomotoryczne i IQ na kat.A
Po pierwsze, motocyklista nie jest swieta krowa (jak to ukazujecie) i nie stoi ponad zadnym przepisem. Tak wiec _podstawa_ zycia w polsce jest przestrzeganie polskiego prawa. Jesli Ci sei to nie podoba, wymeldowujesz sie i prosisz o cofniecie obywatelstwa. Proste.
Po drugie, bez urazy, ale wlasnie przez gowniarzy na takich pojemnosciach mowi sie o motocyklistach w taki wlasnie sposob jak obecnie. Jakos ludzie w wieku 25-28-35 nie maja ochoty za* ile wlezie i potrafia sie cieszyc jazda, maja doswiadczenie, prawo jazdy i mozna przyjac ze postepuja rozsadnie na drodze. Dodatkowo trzyma ich rodzina i rozne zobowiazania, przez co licza sie z wieloma niebezpieczenstwami.
Po trzecie, kazdy cywilizowany kraj pozwala nauczyc sie jazdy na mniejszej pojemnosci, by pozniej w doroslym zyciu moc dosiasc motocykla ciezkiego o duzej pojemnosci. A nie czarujmy sie i nie udawajmy dziewic w burdelu - kto do miasta kupi sporta - zeby wozic sie nim z zona/dzieckiem i jezdzic do pracy. Bedzie to maszyna turstyczno-szosowa - a nie sokowirówka - bo jakos w miescie powyzej 70km nie mozna jechac, no czasami 90 na przelotowkach.
Krotka konkluzja - jak masz pisac bzdury, zamilcz.
(otwórz link)

-
-=Lee=- napisał(a):no dobra a1 pozwala na jazde motorem o poj. 125 ccm i 15 kW a moj kumpel ma NSR ( i ma oczywiscie A1) w papierach ma 35 KM i policjia go 3 razy sprawdzała i sie nigdy nie czepiali.... to jak to jest?
nazwisko i adres albo blachy daj. to siÄ™ skoryguje to niedopatrzenie
taki żarcik:P
- Sorbinian
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość