Lakierowanie plastików
• Strona 1 z 1
Lakierowanie plastików
Witam w mojej cr mam styrane plastiki i są wyblakłe a ze znam sie na lakierowaniu chce sie zapytac czy ktos to robil...Wiem ze przy wywrotce moze popękac ale wiem ze są lakiery do plastików jak i podkłady.Najbardziej wkurza mnie ze nie moge naklejek dostac a plastiki i bak wygladaja bardzo zle..Moze ktos juz to robił jaki byl efekt..Bo koszty bylyby dla mnie małe jedynie koszt farby i podkładu no i papiery scierne.Wiadomo chcialbym to zrobic bez szpachli..Rysy zlikwidowac papierem sciernym itp itd..
Kawasaki ZX636 02'
- adamuzz
- Świeżak
Ja lakierowałem boczek ale mi to zabardzo niewyszło ... i tobie też radze niepchać się w to tylko kupić oklijiny i git !
Najgorsze oszlifować ...
Najgorsze oszlifować ...
sprzedam :
- Sony Ericson P99i (700pln)
- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)

-
bastus - Bywalec
oo chociaz jeden odpisal dzieki...No ja lakierowac potrafie z tym nie byloby najmniejszego problemu..ale wymyslilem teraz zeby odkręcic plastiki wszytskie oprocz baku i oddac agencji która okleja samochody..I zeby wszytskie elementy okleili jakims kolorem..Byloby profesjonalnie i wtedy na to jakies naklejeczki a gotowyh okelin do mojego rocznika nie ma...
Kawasaki ZX636 02'
- adamuzz
- Świeżak
http://www.allegro.pl/item323688963_okl ... leina.html jezeli chodzi o okleiny to ten czlowiek moze sprowadzić do wybranego modelu. Pozdro
- prezes_seba3
- Świeżak
Ja u siebie malowałem... Efekt? Sami zobaczcie
(otwórz link)
(otwórz link)
Najlepsza na plastiki jest farba ze sztucznych żywic, bo jest elastyczna i dlatego nie odpryskuje.

Najlepsza na plastiki jest farba ze sztucznych żywic, bo jest elastyczna i dlatego nie odpryskuje.
Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
może i na zdjęciu zdaleka ładnie wygląda ale ja w aprili też ładnie pomalowałem tylko jak się rękom po tym przejechało to było czuć znaczne nierówności.
sprzedam :

-
bastus - Bywalec
Kładłem samą farbę, bez podkładu. Tylko trzeba dobrze plastiki zmatowac i będzie git. Farbę kupisz w OBI, castoramie itp sklepach. Piszę na niej duplicolor, ale jest to motip (też pewnie gdzieś na puszce jest napisane). Farba jest oczywyście w spray'u 

Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
no ja mowie o lakierowaniu pistoletem
trwalsze i ładniej wyglada...gadalem juz o farby wziąłbym kolor bo maja oryginalne od motocykli
Dowiedzialem sie o specjalnym dodatku do farby który uelastycznia ją..kurde ale i tak dalej sie zastanawiam czy robic to czy nie..bo ja glebe zalicze to i tak i tak sie porysuje..

Kawasaki ZX636 02'
- adamuzz
- Świeżak
Tak, też się spotkałem z tymi plastyfikatorami, ale to drogie fest jest.
Husqvarna WR

-
panzernacker - Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 29 gości