FZR czy ZZR ?
• Strona 1 z 1
FZR czy ZZR ?
Chcialbym kupic jakiś motorek do 6500zl interesuje mnie tylko ścigacz. CO myślicie o Yamaha FZR 600 rok93 czy moze Kawasaki ZZR600 albo Suzuki GSX600 równiez 93r. Nie posiadam doswiadczenia w tym. Pomózcie co wybrać ... który najlepszy silnik.
- maniak_27
- Świeżak
a ja bym polecił FZR lub rozejżeć sie za CBR 600 F2 bo idzie kupić w tej cenie a moto Fajne 

< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
- PavloRBR
- Świeżak
cbr 600.chyba najpopularniejszy sport w tym przedziale cenowym, sprzet dosyc mocny, a co najwazniejsze ciezki do zajechania.fzr jest dobra alternatywa do f2.
zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coÅ› do mnie?Z bani?
-
bolokolo - Bywalec
ponoc bandit tez jest nie do zajechania
a mi sie jakos udaje...
a mi sie jakos udaje...
GSF 600N | | http://uk.youtube.com/watch?v=-lPBgtRLmIE
-
johnmichael - VIP Åšcigacz.pl
nie napisalem, ze nie do zajechania.
zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coÅ› do mnie?Z bani?
-
bolokolo - Bywalec
Do 6,5 tys będie ciężko o dobry stan któregokolwiek z tych moto, zzr mam i moge ze spokojnym sumieniem polecić ale jako motorek o który trzeba dbać i z przeznaczeniem do szybkiej turystyki bo jeśli kupisz zaniedbany i używany bradziej do wyścigów niż do turystyki to koszta cie zabjią. GSXF to też bardzo dobry motorek troche słabszy od zzr i też raczej przeznaczony do turystyki niż do wyczynu ale ma opinie ciężkiego do zajechania 

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
W tym przedziale cenowym najrozsadniejszym wyborem bedzie FZR600 albo wspomniany przez Icid'a GSXf-jajo. Sam jestem uzytkownikiem CBR f2, ale wiem ze to tez nie jest niezniszczalna maszyna i mit o jej bezawaryjności na tym forum został przeze mnie niejednokrotnie obalony. Jestem przekonany, ze za ta cene Honda moze okazac sie skarbonka. Calkiem mozliwe, ze uda ci sie takze znalezc ZZR 600 w calkiem przyzwoitym stanie, ale osobiscie bym na to nie liczyl.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
elcommendante napisał(a):W tym przedziale cenowym najrozsadniejszym wyborem bedzie FZR600 albo wspomniany przez Icid'a GSXf-jajo. Sam jestem uzytkownikiem CBR f2, ale wiem ze to tez nie jest niezniszczalna maszyna i mit o jej bezawaryjności na tym forum został przeze mnie niejednokrotnie obalony. Jestem przekonany, ze za ta cene Honda moze okazac sie skarbonka. Calkiem mozliwe, ze uda ci sie takze znalezc ZZR 600 w calkiem przyzwoitym stanie, ale osobiscie bym na to nie liczyl.
jajko za 6.5k ?
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
Madboy chodzi mi o starego gsx-fa 600
np.
http://allegro.pl/item338696446_suzuki_gsx_600_f.html
ktory tez jajowaty silnik ma i czasami bywa tak tez nazywany.
np.
http://allegro.pl/item338696446_suzuki_gsx_600_f.html
ktory tez jajowaty silnik ma i czasami bywa tak tez nazywany.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
hm.. w moim przekonaniu "jajko" to okreslenie wylacznie na tego nowszego GSX-Fa, ale ok. Jesli mowa o tym w starszej budzie to popieram jego kandydature za ta kase 

Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
ja posiadam fzr więc nie będe namawiał na moto....mam go trochę i jestem zadowolony, ja za swojego dałem 9k dwa lata temu i narazie działa b.dobrze..przy kupnie zobacz jak 2 wchodzi na dużych obrotach,czy pali dobrze na zimnym silniku.Co mogę ogólnie powiedzieć obiektywnego?sprzęt ekonomiczny(ile wlejesz tyle wciągnie)ale moim zdaniem na tle innych maszyn wypada dobrze..co do osiągów?miałem okazje próbować swoich sił u boku Suzuki gsxr600 k3 no i co mogę powiedzieć?motor młodszy całe 7 latek no i koni 20 więcej jak wiadomo jest szybszy ale nie jest to jakaś różnica której się spodziewałem.przy niższych prędkościach człowiek myśli ,że ma pod sobą potwora któremu nikt nie da rady ale razem z nabieraniem prędkości wyższość k3 się powiększa,widać to szczególnie od 150-170km\h...ale jestem zadowolony ze swojego moto,mimo ,że jego lata panowania dawno mineły DAJE RADE.Jeśli trafisz sprzęt w dobrym stanie i zadbasz o niego jak należy to uważam ,że powinieneś byś zadowolony.
-
FZR600R - Świeżak
ja tez uwazam ze FZR jestem posiadaczem od jesieni ubieglego roku i jest to naprawde wytrzymaly sprzet. jedyne na co trzeba uwazac to wyskakujaca dwojka to jest jedyna chyba dolegliwosc FZRek. jesli trafisz dobry (nie zajechany) egzemplarz to napewno tem motorek ci dlugo posluży. jesli nie odpowiada Ci wyglada (plastikowy bak, zadupek) to mozna spokojnie sobie zalozyc stalowy zgrabny bak od Thundercata a zadupek po malych przerobkach od R6 albo R1 chociazby
- kamil2oo5
- Świeżak
ja tez uwazam ze FZR jestem posiadaczem od jesieni ubieglego roku i jest to naprawde wytrzymaly sprzet. jedyne na co trzeba uwazac to wyskakujaca dwojka to jest jedyna chyba dolegliwosc FZRek. jesli trafisz dobry (nie zajechany) egzemplarz to napewno tem motorek ci dlugo posluży. jesli nie odpowiada Ci wyglada (plastikowy bak, zadupek) to mozna spokojnie sobie zalozyc stalowy zgrabny bak od Thundercata a zadupek po malych przerobkach od R6 albo R1 chociazby
- kamil2oo5
- Świeżak
- kamil2oo5
- Świeżak
jesli znajdziesz fzr w stanie ok, to smialo mozesz brac.
-
bolokolo - Bywalec
ja mam z metalowym bakiem więc kwesia poszukania.oglądałem 3 sztuki i tylko z metalowymi...może nie tak z wyskakującą 2 jak ciężko wchodzącą na wysokich obrotach(wyraźny zgrzyt)..
-
FZR600R - Świeżak
witam
ja mam fzr wiec takze nie bede jej reklamowal tylko postaram sie napisac obiektywna ocene tego co widze i co mnie boli ale takze tego co zadowala
podstawowa kwestia w szukaniu jakiegokolwiek moto to jego stan-nie sugeruj sie marka rocznikeim itp tylko obczaj jak wyglada i jak chodzi serce moto, czy jest proste itp??
nie slyszalem zeby komus w fzr-ze wyskakiwala 2jka!ale moze malo slyszalem!
zobacz czy yamaszka nie kopci(czy nie bierze oleju itp)
zalta jest naprawde niskie spalanie-na trasie we 2 spalila mi 4,8litra przy ok 150km/h a w cyklu mieszanym bierze mi nie wiecej niz 5l wiec to naprawde dobtu wynik
swiatla sa ok!dobrze swieca
jezeli chodzi o wyglad to kwestia gustu a na ten temat sie nie dyskutuje
wada moze byc np. tragiczny dostep do swiec
koszty utrzymania nie sa duze a czesci jest sporo
a o zzr-ze niech sie ktos inny wypowie ale uwazam ze tez jest motongiem godnym zainteresowania
wszystko zalezy od stanu
pzdr
ja mam fzr wiec takze nie bede jej reklamowal tylko postaram sie napisac obiektywna ocene tego co widze i co mnie boli ale takze tego co zadowala
podstawowa kwestia w szukaniu jakiegokolwiek moto to jego stan-nie sugeruj sie marka rocznikeim itp tylko obczaj jak wyglada i jak chodzi serce moto, czy jest proste itp??
nie slyszalem zeby komus w fzr-ze wyskakiwala 2jka!ale moze malo slyszalem!
zobacz czy yamaszka nie kopci(czy nie bierze oleju itp)
zalta jest naprawde niskie spalanie-na trasie we 2 spalila mi 4,8litra przy ok 150km/h a w cyklu mieszanym bierze mi nie wiecej niz 5l wiec to naprawde dobtu wynik
swiatla sa ok!dobrze swieca
jezeli chodzi o wyglad to kwestia gustu a na ten temat sie nie dyskutuje
wada moze byc np. tragiczny dostep do swiec
koszty utrzymania nie sa duze a czesci jest sporo
a o zzr-ze niech sie ktos inny wypowie ale uwazam ze tez jest motongiem godnym zainteresowania
wszystko zalezy od stanu
pzdr
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
powiem tak o zzr już troche było trzeba by poszukać.No chyba że icid załapie wene i przedstawi swoja prezentację

-
FZR600R - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości