pytanie do posiadaczy cbr 125
• Strona 1 z 2 • 1, 2
pytanie do posiadaczy cbr 125
Niedlugo czeka mnie wymiana opon i chcialem sie zapytac czy na przod wejdz mi opona 100-80-17?bo seryjna jest 90-80-17...a czy ktos z was ma jakies sportowe wydechy zalozone lub chociaz sama puche?jak tak to widac roznice jakas w osiagach i w dzwieku??czy nie bardzo?a co do stuntu,udalo wam sie ja postawic na gume,ja przyznaje ze tak i to bez specjalnych problemow,widzialem tez chlopaczka na youtube z polski co kozacko wymiata na cbrce:)
Derbi Senda 125 sm....CUDO!
- Cebra125
- Świeżak
da sie postawic tylko trzeba umiec :] jak dla mnie takie sprzęty są do jazdy i nauki a nie tam stuntu
ja czekam do 18 sprzedaje derbiaczka i kupuje f3 lub 2 w zaleznosci od kasy
a co do oponki musiał bys sprawdzic czy nie będzie ocierała o lagi no i czy na felge wejdzie;] bierzesz metrówke
i mieżysz dokłądnie all i juz :]

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
mastero33 napisał(a):Ale czytalem gdzies ze przez jakis czas osobom ktore maja od niedawna prawo jazdy na kategorie A nie mozna jezdzic motocyklem powyzej 600cc typu scigacz!
^_^ z tego co wiem A jest na każdą pojemnosc i czy będziesz jeździc 50 czy 2000 to gówno komu co do tego ^_^ skąd to wytrzasnąłeś ??

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Nie zakładaj szerszych opon do takiego słabego motorku, bo Ci bedzie mulił. Kup takie jakie są polecam, no chyba, że cenisz wyglad lekko masywniejszego motoru to kup po dokonaniu pomiarów...
Pozdro
Pozdro
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
witam
Był już temat o szerszych oponach...
Motocykl i jego konstrukcja to kwestia wielu przemyśleń ludzi którzy się na tym znają, więc rozmiar zawsze powinien być seryjny, by nie pogarszać właściwości jezdnych.
Był już temat o szerszych oponach...
Motocykl i jego konstrukcja to kwestia wielu przemyśleń ludzi którzy się na tym znają, więc rozmiar zawsze powinien być seryjny, by nie pogarszać właściwości jezdnych.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
No jak wiadomo to producent chyba wie najlepiej.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
witam
też mam cbr 125 i miałem podobny problem z oponami bo nie wiedziałem czy zdecydowac się na większe niż seryjne ale w końcu zamówiłem sobie na przód 100 a na tył 120 jeszcze nie mam ich założonych bo czekam aż mi je przyślą więc nie wiem jak się na tym bedzie jeździło do tej pory miałem z przodu 80 a z tyłu 120 i myśle że ta 100 z przodu spokojnie się zmieści jak już bede miał założone to się wypowiem coś więcej
a co do tego wydechu to mam założony sportowy i bardziej to daje lepszy dźwięk niż mocy (minimalny wzrost mocy jest)
też mam cbr 125 i miałem podobny problem z oponami bo nie wiedziałem czy zdecydowac się na większe niż seryjne ale w końcu zamówiłem sobie na przód 100 a na tył 120 jeszcze nie mam ich założonych bo czekam aż mi je przyślą więc nie wiem jak się na tym bedzie jeździło do tej pory miałem z przodu 80 a z tyłu 120 i myśle że ta 100 z przodu spokojnie się zmieści jak już bede miał założone to się wypowiem coś więcej
a co do tego wydechu to mam założony sportowy i bardziej to daje lepszy dźwięk niż mocy (minimalny wzrost mocy jest)
- dc100
- Świeżak
jak zalozysz to daj znac jak sie smiga,a jakiej firmy masz tlumik i gdzie go kupiles??dc100 napisał(a):witam
Derbi Senda 125 sm....CUDO!
- Cebra125
- Świeżak
Tyle co wam moge powiedzieć, to to, że ja w swojej RS założyłem na tył nową oponke szerszą i przyśpieszenie drastycznie spadło, a v-max po prostej zmniejszył się o 15km/h
Pozdro

Pozdro
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
ja przez cały poprzedni sezon jeździłem na 120 z tyłu i nie miałem problemów z prowadzeniem no ale to może też troche zależy od opony
Cebra125 jaką miałeś opone założoną w poprzednim sezonie chodzi mi o dokładny model
a co do spadku prędkości to macie racje na 100 cbr-ka szybciej pojedzie o jakieś 10km/h max 15km/h i zakładając większą opone trzeba się liczyc ze spadkiem przyspieszenia i prędkości ale według mnie nie są to duże różnice i jak dla mnie osiągi cbr-ki na 120 są wystarczające no ale to jest moje zdanie każdy może uważac inaczej
Cebra125 jaką miałeś opone założoną w poprzednim sezonie chodzi mi o dokładny model
a co do spadku prędkości to macie racje na 100 cbr-ka szybciej pojedzie o jakieś 10km/h max 15km/h i zakładając większą opone trzeba się liczyc ze spadkiem przyspieszenia i prędkości ale według mnie nie są to duże różnice i jak dla mnie osiągi cbr-ki na 120 są wystarczające no ale to jest moje zdanie każdy może uważac inaczej
- dc100
- Świeżak
aha no to możliwe że od opony bo ja miałem założoną Bridgestone za ponad 300 zł(nowa) i nie było tak źle teraz też sobie zamówiłem Bridgestona troche lepszą niż poprzednio za ponad 400zł (nowa) i mam nadzieje że bedzie się dobrze jezdziło
na przód też zamówiłem bridgestone ten sam model co na tyl tylko że 100 bo chyba lepiej żeby były z przodu i tyłu podobne oponki
na przód też zamówiłem bridgestone ten sam model co na tyl tylko że 100 bo chyba lepiej żeby były z przodu i tyłu podobne oponki
- dc100
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 92 gości