Bandit vs Horent vs Enduro
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Bandit vs Horent vs Enduro
Witam mam troche dziwne pytanie. A mianowicie
jeździłem już troche nie powiem juz od kilku lat
jak iż na wiosne będę mógł juz miec prawko na moto poszukuje jakieś moto do turystyki.
i tu mam dylemat miedzy Banditem Horentem i Enduro
moje wczśniejsze moto to Husqvarna TE 250 zaliczyłem na niej dzwona i poszła na części potem jeździłem przez 1 miesiąc banditem bardzo przyjemnie się smigało no i teraz miałem przyjemność pojeździć kilka dni Horentem.
i własnie niewiem jakie moto wybrać bo chciałbym troche pośmigać na trasie a zarazem też mnie dalej ciągnie w teren.
i tu mam pytanie pomiedzy 2 moto Horentem i Banditem. którego byście polecali do dalszej i bliższej turystyki
i drugie pytanie czy kupować nowe moto i potem czekać na np enduro czy kupić 2 motorki naraz czyli szosowy i enduro.
i tu mam jeszcze jedno pytanie jak moto polecacie z Enduro pojemność 250 w zwysz ale bez przesady
kasa wsumie niegra roli
czekam na odpowiedzi i doradcie bo sam niewiem co zrobić
czy kupić nowe moto i czekać na 2 czy kupić 2 używane enduro i szosowy
pozdrawiam na Gazie Bracia
jeździłem już troche nie powiem juz od kilku lat

i tu mam dylemat miedzy Banditem Horentem i Enduro
moje wczśniejsze moto to Husqvarna TE 250 zaliczyłem na niej dzwona i poszła na części potem jeździłem przez 1 miesiąc banditem bardzo przyjemnie się smigało no i teraz miałem przyjemność pojeździć kilka dni Horentem.
i własnie niewiem jakie moto wybrać bo chciałbym troche pośmigać na trasie a zarazem też mnie dalej ciągnie w teren.
i tu mam pytanie pomiedzy 2 moto Horentem i Banditem. którego byście polecali do dalszej i bliższej turystyki

i drugie pytanie czy kupować nowe moto i potem czekać na np enduro czy kupić 2 motorki naraz czyli szosowy i enduro.
i tu mam jeszcze jedno pytanie jak moto polecacie z Enduro pojemność 250 w zwysz ale bez przesady

kasa wsumie niegra roli

czekam na odpowiedzi i doradcie bo sam niewiem co zrobić

czy kupić nowe moto i czekać na 2 czy kupić 2 używane enduro i szosowy

pozdrawiam na Gazie Bracia
- Wicek
- Świeżak
hehe mialem problem podobny...
skonczylo sie na tym ze kupilem yamahe yz125 a teraz jako drugie moto kupuje horneta
moim zdaniem jesli trasy nie sa dluzsze niz 100km to endurak bedzie bardziej uniwersalnym moto...
skonczylo sie na tym ze kupilem yamahe yz125 a teraz jako drugie moto kupuje horneta

moim zdaniem jesli trasy nie sa dluzsze niz 100km to endurak bedzie bardziej uniwersalnym moto...
YAMAHA YZ 125
Poszukiwania znowu rozpoczete...
Poszukiwania znowu rozpoczete...
-
M. - Świeżak
trasy będą różne nosze się z zamiarem przejechania sie po całym brzegu morza
zwiedzeniu mazur i bieszczad
chyba wybiore szosowy uzywany i dnduro do zabawy w okolicznym lesie i torze
no i tu horent czy bandit w trasy lepszy ?? chyba raczej będzie plecaczek
wożony wiec musi być wygodny tak dla 2 osoby
niestety nie miałem przyjemności posmigać z plecakiem na bandicie i horencie wiec niewiele moge powiedzieć 

no i tu horent czy bandit w trasy lepszy ?? chyba raczej będzie plecaczek

- Wicek
- Świeżak
M. napisał(a):Jesli masz zamiar smigac w 2 osoby to hornet bedzie lepszy od bandita...
Może jeśli bierzesz pod uwage sama moc to masz racje. Chociaż nie jest tak że bandit nie jedzie a hornet to druga hayabusa. Do jazdy z rozsądymi prędkościami suzuki spokojnie wystarczy.
Ale bandit to przede wszystkim lepsze możliwości zamocowania bagażu (wysoki tłumik w hornecie) i szersza kanapa (w moim odczuciu minimalnie więcej miejsca ma pasazer niz na hondzie) no i niżej umieszczone podnóżki. Więc w ogólnym zarysie to chyba bandit ma troche lepsze predyspozycje do turystyki niż honda, która jest motocyklem raczej po miasta.
polecam lekture: http://www.motocykl.org/newsy.php?id_news=358
-
siekson - VIP Åšcigacz.pl
Jeżeli zależy Ci na plecaczku to raczej Bandit. Na Hornecie siedzi sie trochu mniej nie wygodnie niż na Suzi - mialem akurat okazje tego doświadczyc. Potwierdzam to co mowi siekson - na Bandita łatwo zamocować jaki kolwiek bagaż. Nie wierzysz - zobacz moje zdjęcia:
http://www.bikepics.com/pictures/1001426/
http://www.bikepics.com/pictures/1020653/
http://www.bikepics.com/pictures/1031642/
A nie myślałeś o Suzuki DL650?
http://www.bikepics.com/pictures/1001426/
http://www.bikepics.com/pictures/1020653/
http://www.bikepics.com/pictures/1031642/
A nie myślałeś o Suzuki DL650?
Sprzedam Suzuki Bandit 600S 2003
-
mlody-pawel - Świeżak
własnie powiem wam ze jakoś mi nie przypadł translap i Dl do gustu
wole bez owiewki
a mam takie pytanko jak bandit model bez owiewki bedzie sie spisywac na trasie (tak 300km) bo jakoś tak bardziej mi sie podoba niż z owiewką
i tym co jezdziłem by był owiewki
wiec nie mam poruwnania do tego z owiewkÄ….
jeszcze takie pytanie jaka jest przelotowa bandita bo w mieście nie miałem jak to sprawdzić :/

a mam takie pytanko jak bandit model bez owiewki bedzie sie spisywac na trasie (tak 300km) bo jakoś tak bardziej mi sie podoba niż z owiewką

i tym co jezdziłem by był owiewki

jeszcze takie pytanie jaka jest przelotowa bandita bo w mieście nie miałem jak to sprawdzić :/
- Wicek
- Świeżak
Wicek napisał(a):1.
a mam takie pytanko jak bandit model bez owiewki bedzie sie spisywac na trasie (tak 300km) bo jakoś tak bardziej mi sie podoba niż z owiewką![]()
2.
AD 1.
Po 10 km stwierdzisz że musisz mieć minimum szybkę, a do owiewki można bardzo szybko sie przyzwyczaić. Bez niej B6 NIE będzie się spisywać na trasie jeśli chcesz te 130-140 km/h utrzymać.
AD 2.
Jak każdego innego motocykla powyżej 500 cc.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Co do owiewki to potwierdzam:)
Jak smigam swoim to po każdym przejeździe powyżej 25km mam MEGA motywacje do zakupienia owiewki
. I jeśli chodzi o przejazdy z wiekszymi predkosciami to jest fajne uczucie sciągania z siedzenia
Ale to ma swoje uroki
.
ALE jeśli zamierzasz polatać wycieczkowo to owiewka obowiazkowo!.
Jak smigam swoim to po każdym przejeździe powyżej 25km mam MEGA motywacje do zakupienia owiewki

ALE jeśli zamierzasz polatać wycieczkowo to owiewka obowiazkowo!.
Części do Bandita !
- Szkot :>
- Świeżak
suzuki v-storm troche maławo ma kuca ;|
chyba bandit bedzie takim najlepszym rozwiÄ…zaniem
a własnie jaka jest w bandicie ekonomiczna przelotowa z najmniejszym spalaniem??
bo w mieście spalanie wachało mi sie miedzy 7-8l
a co do enduro to co polecacie do latania po lesie :>???
ps moze załoze 2 temat w offroadzie o enduro? tam raczej wiecej osób i wiecej będzie wiedzieć na ten temat?
chyba bandit bedzie takim najlepszym rozwiÄ…zaniem

a własnie jaka jest w bandicie ekonomiczna przelotowa z najmniejszym spalaniem??
bo w mieście spalanie wachało mi sie miedzy 7-8l

a co do enduro to co polecacie do latania po lesie :>???
ps moze załoze 2 temat w offroadzie o enduro? tam raczej wiecej osób i wiecej będzie wiedzieć na ten temat?
- Wicek
- Świeżak
Po kilka dłuższych trasach tak około 300 km musiałem kupić szybe bo miałem dość walki z wiatrem. Teraz moge smigac przez dłuższy czas z predkością 120-140 i nie urywa mi głowy. Kupiłem szybe przezroczystą zeby nie psuć za bardzo lini motocykla.
Potwierdzam ze do turystyki we dwoje bandit 600 wystarcza. Oczywiści nie bedzie to turystyka autostradowa, ale ja tam wole po zakretach pojeździc niz nudną autostrade.
I plecaczek jest zadowolony, bo kanapa jest wygodna i podnóżki na rozsądnej wysokości.
Potwierdzam ze do turystyki we dwoje bandit 600 wystarcza. Oczywiści nie bedzie to turystyka autostradowa, ale ja tam wole po zakretach pojeździc niz nudną autostrade.
I plecaczek jest zadowolony, bo kanapa jest wygodna i podnóżki na rozsądnej wysokości.
- bandit'a
- Świeżak
Ja podobnie szukam v-stroma bo moto uzywam głownie do turystyki. Ale w tym roku kupiłem bandita zeby zobaczyc jak sie tym smiga. I na razie jestem zadowolony. Ale opinie o v-strom są przeważnie bardzo dobre zwłaszcza jako moto na polskie drogi. Takze za dwa sezony pewnie przesiade sie na v-stroma 650.
- bandit'a
- Świeżak
Patrzę wlasnie na reklamę Suzuki i jest na niej prześliczny!!! BANDIT650SA. Za drobne 27350PLN.
Na wyposażeniu masz ABS!!! i zestaw kuferków więc nic wiecej do turystyki niepotrzeba szukać!!!
Na wyposażeniu masz ABS!!! i zestaw kuferków więc nic wiecej do turystyki niepotrzeba szukać!!!
Części do Bandita !
- Szkot :>
- Świeżak
No jeśli chodzi o trasy, w szczególności autostrady to 600 troche słaba w dodatku plecaczek, kuferki, to wszystko robi jednak swoje, jak ma to być dalsza turystyka to może warto poszukać bandita 1200. Ja śmigam na zzr 600 100 koni i w trasie średnio przynajmniej jak dla mnie ze względu na pojemność silniki bardzo wysoko obrotowe i na dłuższą mete z załadunkiem troszke sie męczą. Poza tym przy pełnym obciążeniu może sie okazać za słaby np do wyprzedzania.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości