Zobacz wątek - Pytanie do praktyków KTM
NAS Analytics TAG

Pytanie do praktyków KTM

Enduro, Cross
_________

Pytanie do praktyków KTM

Postprzez mrowka » 13/10/2007, 20:05

Witam wszystkich - mam pytanie dotyczÄ…ce KTM 520 EXC z 2000 roku -
Otóż nabyłem taki nie tylko w celu zabawy jazdą (duża frajda), ale
równiż w celu codziennych dojazdów do pracy (dziennie robię około 50 km) -Martwie sie jednakże czy jest to dobry wybór, ze względu na opinie
użytkowników dotyczące serwisu i częstych napraw tego motocykla - że niby to wyczynowy sprzęt i wymiany części, podzespołów odbywaja się o wiele częściej niż w "zwykłych" endurakach i liczone sa na godziny pracy, a części nie należą do tanich - czy posiadanie tego motocykla jest naprawdę tak kosztowne (to mit czy prawda?)- czy zwyczjnie w świecie wszystko zależy od jazdy i dbania o moto ? bardzo prosze o poradę, gdyż nie stać mnie na cosezonowe remonty :( zgodnie z obsługa serwisową przy mojej eksploatacji musiałbym wymieniać olej dwa razy w sezonie, co sezon łożyska na wale, łańcuszek rozrządu co drugi sezon i tak dalej........ Może ktoś posiada taki sprzęt i coś ma do powiedzenia ?!!!!!
Z góry wielkie dzięki za dialog i opinie
mrowka
Świeżak

Postprzez Beavis » 13/10/2007, 21:31

To motocykl wyczynowy kompletnie NIE nadajÄ…cy siÄ™ do codziennej jazdy.
Beavis
Moderator

Postprzez R1 » 14/10/2007, 10:20

Jezuu... do pracy 520-tką :D... chyba Cię słyszą już 20 km od pracy :P... Jak już Ci się tak KTM'a zachciało, to przynajmniej SM trzeba było kupić...

Pozdr
Sprowadzę | Części,Akcesoria,dzież,TUNING | import_usa@o2.pl
R1
Bywalec

Postprzez merynos » 14/10/2007, 13:38

To co opisane jest w instrukcji dotyczy uzywania motocykla zgodnie z jego przeznaczeniem, czyli ostrej jazdu w terenie.. Jak bedziesz sobie pomykal nim do pracy na spokojnie i czasem poszalejesz w weekend to oprocz podstawowych spraw napewno nie bedziesz musial wymieniac co sezon lozyska na wale;]
merynos
Świeżak

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości

na górê