Zobacz wÄ…tek - Pomoc w kupnie gsxr 600 :)
NAS Analytics TAG

Pomoc w kupnie gsxr 600 :)

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Pomoc w kupnie gsxr 600 :)

Postprzez kivlow » 25/9/2007, 14:22

Witam wszystkich :D

Tak jak w temacie. Śmigałem już cb 750 i teraz pożegnałem się z vfr 800 99r.
Uzbierałem troszkę kasy i chcę kupić gsxr 600. Znalazłem na allegro ofertę:

http://www.moto.allegro.pl/item24755026 ... biety.html

Prosił bym o pomoc ekspertów czy jest to dobry wybór (nie czy inny niż gsxr bo to na pewno kupię chodzi mi o tą sztukę z allegro).
Mam zamiar wsiąść ją przed kupnem także na warsztat(pomiar ramy), ale proszę o pomoc, na co zwrócić uwagę przy zakupie. (czytałem artykuł na ścigaczu o kupnie, ale czy w tym modelu na coś szczególnego??)
p.s. czy takie malowanie przednich owiewek było w tym roczniku(duża owiewka z boku z napisem gsxr cała czerwona bez zygzaków białych) i bak (czarny znaczek na baku)??

Z góry dzięki za szybką odp bo jadę go oglądać za kilka dni ;)
kivlow
Świeżak

Postprzez orlik1981 » 25/9/2007, 14:43

Zadzwoń i zapytaj skąd został sprowadzony, takie malowanie było na stany, z tym że różniło się trochę. Jeśli koleś powie że ze stanów to wydaje mi się że moto jest po szlifie albo dzwonie, masz linka na stonkę suzuki w USA http://www.suzukicycles.com/products/GS ... fault.aspx
W europie występował jako czerwono biały, no i bardzo dziwne ze tą naklejką, i tak samo ze znaczkiem zawsze jest srebrny.
eagle
GSX-R 600 K6
orlik1981
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kivlow » 25/9/2007, 19:10

Dzwoniłem do gościa i powiedział mi że moto jest z niemczech i kupił je w stanie nieuszkodzonym (sprzedaje bo woli r1;) ). Wydaje mi się że może być po dzwonie (brak naklejek na wlotach powietrza).Na bikepics.com znalazłem kilka sztuk 750 z czarnym znaczkiem na czerwonym baku. Pytanko tylko czy warto brać jak była po dzwonie :(. Czy można jakoś sprawdzić silnik czy dobry ?? bo ramę na serwisie sprawdzą.
Dzięki za pomoc orlik1981.
kivlow
Świeżak

Postprzez pk. » 25/9/2007, 19:22

Jak przebieg 8kkm jest autentyczny i motocykl nie był rżnięty to mozna powiedziec ze to jest nówka.

Ale nie wydaje mi sie zeby zaliczył tym dzwona , ale z tymi naklejkami jest cos nie tak , nigdy nie widzialem pomarańczowej "R" w czerwonym malowaniu i brak naklejek na wlotach. Znaczek na baku nie ten , w czerwonym malowaniu zawsze jest srebrny , 600 750 1000 tyż ! 1 naklejka boczna widac ze zle przyklejona..

Napenwo nie byl bezwypadkowy , ale cena okazyjna wiec mozna sie skusic i go obejrzeć.
pk.
Świeżak

Postprzez kivlow » 25/9/2007, 19:32

pk. napisał(a):Jak przebieg 8kkm jest autentyczny i motocykl nie był rżnięty to mozna powiedziec ze to jest nówka.

Ale nie wydaje mi sie zeby zaliczył tym dzwona , ale z tymi naklejkami jest cos nie tak , nigdy nie widzialem pomarańczowej "R" w czerwonym malowaniu i brak naklejek na wlotach. Znaczek na baku nie ten , w czerwonym malowaniu zawsze jest srebrny , 600 750 1000 tyż ! 1 naklejka boczna widac ze zle przyklejona..

Napenwo nie byl bezwypadkowy , ale cena okazyjna wiec mozna sie skusic i go obejrzeć.

Data 1-szej rej. w niemczech to zgodnie z opisem i zapewnieniem sprzedającego luty 2007 więc przebieg jak na jedem sezon w niemczech dość autentyczny.
Pytanko jak wyżej czy na serwisie mogą sprawdzić czy silnik, skrzynia ok ??
kivlow
Świeżak

Postprzez pawel_rr » 25/9/2007, 20:10

od lutego do września zrobic 8 tys z dzwonem i naprawa wydaje mi sie mało realne, ale malowanie rowniez wydaje mi sie podejrzane. zawsze przy ogledzinach możesz poprosic o odkręcenie owiewek.nie jest czasochłonne i za darmo, a dopiero potem ewentualnie do serwisu.najgorzej jest sie napalic na konkretną sztukę.zawsze miej kogoś ze sobą przy oglądaniu, kto bez emocji Ci zaopiniuje.powodzenia
DON`T DRINK AND DRIVE!!! | | Sprzedam kask ARAI RX-7 CORSAIR | viewtopic.php?t=19823
pawel_rr
Świeżak

Postprzez kivlow » 25/9/2007, 20:25

pawel_rr napisał(a):od lutego do września zrobic 8 tys z dzwonem i naprawa wydaje mi sie mało realne, ale malowanie rowniez wydaje mi sie podejrzane. zawsze przy ogledzinach możesz poprosic o odkręcenie owiewek.nie jest czasochłonne i za darmo, a dopiero potem ewentualnie do serwisu.najgorzej jest sie napalic na konkretną sztukę.zawsze miej kogoś ze sobą przy oglądaniu, kto bez emocji Ci zaopiniuje.powodzenia

Jedzie ze mną brat też jeżdżący - nie lubi sportów woli turystyki (xx) więc jest super sceptyczny.

Ja się bardziej martwię, że 8tyś w niemczech i buum dalej do polski, naprawa w 1 miesiąc i na allegro :cry:
kivlow
Świeżak

Postprzez patrykmulek » 25/9/2007, 20:52

nie mozna tak pesymistycznie do tego podchodzic.a kolega wyzej ma racje ze najgorzej sie napalic. wiem os o tym kiedys tego doswiadczylem ale teraz juz staram sie bardziej z dystansem podchodzic
nsr125------>dr350
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
patrykmulek
Bywalec

Postprzez icid » 25/9/2007, 21:20

Ten lakier to chyba kładła jakaś dupa pędzelkiem do malowania paznokci oczywiście że nie jest orginalny. poza tym jak rama jest prostowana bezśladowo i motor ma zbieżność to w serwisie powiedzą ci że wszystko jest ok ale rama jest po prostowaniu miękka i nic tego nie zmieni ja bym sie w to nie pchał tym bardziej że trzeba dać więcej nawet za egzemplarz po lekkim szlifie. Jak chcesz ryzyko duże.
icid
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kivlow » 26/9/2007, 08:52

icid napisał(a):Ten lakier to chyba kładła jakaś **** pędzelkiem do malowania paznokci oczywiście że nie jest orginalny. poza tym jak rama jest prostowana bezśladowo i motor ma zbieżność to w serwisie powiedzą ci że wszystko jest ok ale rama jest po prostowaniu miękka i nic tego nie zmieni ja bym sie w to nie pchał tym bardziej że trzeba dać więcej nawet za egzemplarz po lekkim szlifie. Jak chcesz ryzyko duże.

icid dzięki za pomoc. Masz umiejętność przekonywania. Raczej dam sobie spokój z tym moto. Tak jak mówisz jak dostał a i owiewki i bak (czarny znaczek suzy) są jakoś dziwnie pomalowane to może być dobrze zrobiony a jakoś nie pali mi się wydać 20000zł na coś co nie jest w 100% ok. Jeszcze raz dzięki.
kivlow
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê