DERBI GPR 125 4T prawie 3 tyś obrotów przy starcie.
• Strona 1 z 1
DERBI GPR 125 4T prawie 3 tyś obrotów przy starcie.
witam wszystkich ! jestem początkującym i mam pewien problem z mokim derbi a mianowicie jakąs godzinke temu po uruchomieniu motoru wskoczyło odrazu na 2800-2900 obrotów, zgasiłem 3 razy i odpaliłem i dopiero wróciło do normy dodam że przy pierwszym odpalaniu słychać jakby jakieś syczenie . miał ktoś taki problem ? z góry dziękuje
- danodublin
- Świeżak
Słyszał Panocek o takim wynalazku jak ssanie?
No, to póki zimny silnik nie osiągnie odpowiednich parametrów pracy, będzie pracował na wyższych obrotach, kiedyś w gaźnikowcach regulowało się to ręcyma, teraz ze wetryskiem reguluje się samiuśkie...i dobze...hej!
A to gaszenie i odpalanie...ehhh, masz szczęście, że bić nie potrafi, bo świeca by Ci jesień średniowiecza zaprezentowała
.

A to gaszenie i odpalanie...ehhh, masz szczęście, że bić nie potrafi, bo świeca by Ci jesień średniowiecza zaprezentowała

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
jestem początkującym jak mówiłem
a jak wyjaśnisz nagły spadek mocy (obrotów) podczas jazdy i nagły powrut chociaż wczoraj miałem tak ze dopuki nie wyciagnąłem kluczyka ze stacyjki to nie mogłem go odpalic

- danodublin
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości