Pomocy :((( Pierwszy Motor Chyba sprzeglo
• Strona 1 z 1
Pomocy :((( Pierwszy Motor Chyba sprzeglo
Witam bardzo prosze o pomoc moj problem jest nastepujacy wiem ze dupy dalem a przynamiej tak mysle ale ile bedzie naprawa i co sie stalo podejrzewal tarcze u sprzegla a wiec bylo to tak ........
To moj pierwszy motocykl mam od tygodnia zx6r 2002r 46 tysiecy przebiegu
ucze sie palic gumy najpierw od paru dni dobrze mi wychodzilo mialem problemy z rwaniem do przodu az wkoncu zaczelo mi wychodzic za kazdym razem jak puszczalem powoli sprzeglo pod koniec jak uciskal z przodu ster(przytrzymujac delikatnie sprzeglo) przygasaly obroty i wtedy dodawal gaz z 4 k obrotu do 6-8 i palil bez problemu tak z 20 razy az wkoncu nie moglem wbic zadnego biegu czyli pewnie przyjaral po 5 min bylo ok normalnie zmienialem biegi tylko ze np. na biegu 3 jak dam dobrze po garach to jakby najpierw obroty wchodzily a po 3 sec dopiero motor reagowal na gaz jak by sie slizgalo sprzeglo i teraz pytanie ile bedzie to kosztowac i co sie zjeba..o bo sie zastrzele normalnie i czy to moja winna czy poprostu czas nadszedl na wymiane i czy dobrze robilem caly proces trzymania sprzegla przy paleniu trfal jakies 3-5 sec zalezy kiedy dziekuje za pomoc !!!!!!
To moj pierwszy motocykl mam od tygodnia zx6r 2002r 46 tysiecy przebiegu
ucze sie palic gumy najpierw od paru dni dobrze mi wychodzilo mialem problemy z rwaniem do przodu az wkoncu zaczelo mi wychodzic za kazdym razem jak puszczalem powoli sprzeglo pod koniec jak uciskal z przodu ster(przytrzymujac delikatnie sprzeglo) przygasaly obroty i wtedy dodawal gaz z 4 k obrotu do 6-8 i palil bez problemu tak z 20 razy az wkoncu nie moglem wbic zadnego biegu czyli pewnie przyjaral po 5 min bylo ok normalnie zmienialem biegi tylko ze np. na biegu 3 jak dam dobrze po garach to jakby najpierw obroty wchodzily a po 3 sec dopiero motor reagowal na gaz jak by sie slizgalo sprzeglo i teraz pytanie ile bedzie to kosztowac i co sie zjeba..o bo sie zastrzele normalnie i czy to moja winna czy poprostu czas nadszedl na wymiane i czy dobrze robilem caly proces trzymania sprzegla przy paleniu trfal jakies 3-5 sec zalezy kiedy dziekuje za pomoc !!!!!!
- GreenJocker
- Świeżak
Ja to najpierw polecam wrócić do szkoły, żeby kolega nauczył się przecinki stawiać bo czyta się to jak wiadro pomyj
.
Zarżnąłeś sprzęgło jak wieprza i pytasz się, czy to Twoja wina

Zarżnąłeś sprzęgło jak wieprza i pytasz się, czy to Twoja wina

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator