bez prawka i homologacji
• Strona 1 z 1
bez prawka i homologacji
cześć, kupuje kawasaki kx 125, mam 14 lat i nie robie prawka na crossa, kolega mi załatwi rejestracje ale nie mam wciąż świateł. Jeśli wyjadę na ulice i policja zobaczy ze nie mam świateł i jak mnie zatrzyma a ja bez prawka to co mi za to grozi? lub czy widzicie jakieś wyjście z tej sytuacji? moze da sie zamontować światła do crossa?(raczej nie robie prawka bo nie mam tyle pieniedzy i sie nie opłaca bo za 2 lata robie prawko na 125 czyli bede juz jeździł legalnie
- Przzemek17
- Świeżak
nie ma czegos takiego jak prawko na crossa. jak ci kolega załatwia to jeszczew gorzej cie pakuje w problemy - bo żeby zarejestrować taki motocykl musiałbys ZFAŁSZOWAĆ dokumenty a za to są dodatkowe kary. wyjsciem z sytuacji jest kupno enduro którym mozesz legalnie jeździc.
nie da sie zamontowac swiateł bez wiekszych przeróbek ( a te kosztuja wiecej niz prawo jazdy )
nie da sie zamontowac swiateł bez wiekszych przeróbek ( a te kosztuja wiecej niz prawo jazdy )
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kolega wyżej już napisał ja tylko podsumuję, chcesz jeździć super ale rób to na torze, nawet nie myśl o jeżdzeniu po drogach bo narobisz sobie i rodzicom biedy i tyle. Jak chcesz po ulicach to AM plus jakiś piździk na modach i dziękuję, rób jak chcesz ale jak wpadniesz to bekniesz. Nie pytaj co za to grozi bo w kółko temat jest wałkowany a wtedy kłoda i koniec tematu.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
ja głownie chce jeździć w lesie i na polach ale jakoś musze do nich dojechać czyli ulica wiec musze uważać bo nie robie AM bo za drogo
- Przzemek17
- Świeżak
no to masz problem kolego - bo nie da sie tak zrobic żebys nie miał prawka a jeździł legalnie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Przyczepka moto autem na tor i jazda. Zaczynasz młodo to dobrze bo nie rozbijesz się kupując na pierwsze moto lytra hehe ale nie radzę się poruszać po drodze. Lewe papiery to tylko dodatkowy paragraf więc nie warto, a że u nas zamiast dać możliwość rozwoju młodym zawodnikom daje się im w zamian nowe parafie to inna sprawa.
Jasna sprawa, czy masz prawko czy nie: brak homologacji (cross, kart, bolid F1 czy cokolwiek inne) oznacza zakaz poruszania się po drogach, nie ważne że założysz światła itd.
Jasna sprawa, czy masz prawko czy nie: brak homologacji (cross, kart, bolid F1 czy cokolwiek inne) oznacza zakaz poruszania się po drogach, nie ważne że założysz światła itd.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1