Zobacz wątek - Pakiet korzyści SHOEI
NAS Analytics TAG

Pakiet korzyści SHOEI

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Pakiet korzyści SHOEI

Postprzez kaerson » 13/10/2015, 22:20

Witam,

czy miał ktoś styczność z kaskami Shoei-a kupywanymi w sklepach stacjonarnych oraz przez internet? Chodzi mi dokładnie o pakiet korzyści SHOEI-a i gwarancję która jak wynika ze strony daje nam dość ciekawe propozycje jak np.
Średnio użytkownik SHOEI korzysta z kasku przez 4 do 5 sezonów. Koszt jednorazowego serwisu wynosi od 150 zł do 200 zł. Biorąc udział w akcji serwisowej raz w roku, otrzymujesz usługi i oryginalne części warte od 600 do 1000 zł.

Czy chociażby 5 lat gwarancji oraz uzyskanie wartości kasku w przypadku zniszczenia. Różnica pomiędzy modelem NXR, pomiędzy Allegro a np. Intermotors 150zł. Niby nie dużo ale przy zakupie całego ubioru zawsze można zainwestować w droższy model czegoś innego, dorzucić do wizjera, itp. Pytam, gdyż czasem wszystko ładnie wygląda "na piśmie", a w praktyce nie warto za to płacić.

Kolejne pytanie odnośnie ubioru. Co sądzicie o firmach takich jak Adrenaline, Ozone, itp. które nie są przynajmniej ja tak uważam na takim poziomie jak Modeka, Dainese czy Alpinestars. Sądzicie, że jest to warta inwestycja tym bardziej, że cena pomiędzy firmami kształtuje się pomiędzy kilkusetoma zł różnicy. Czy Alpinestars nie jest przypadkiem trochę przereklamowany nie biorąc pod uwagę najwyższych modeli?

Pozdrawiam
kaerson
Świeżak

Postprzez Zimny72 » 13/10/2015, 22:30

Trochę nie rozumiem - pytasz o Shoeia (górna półka) a zaraz potem o Adrenaline i Ozone (dolna półka). Zamiast wybierać tak skrajnie, nie lepiej wybrać ze środka? Np. kask HJC, Sharka lub Nolana i ubranie Modeki lub Helda?
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
Zimny72
Zimny Drań

Postprzez kaerson » 14/10/2015, 12:49

Spodziewałem się zainteresowania pomiędzy Shoei-em a np. Adrenaline.

Ale jak się za pewne doczytałeś nie interesuje mnie twoja opinia co chce kupić taniej a co drożej lub jaki wybrać kompromis. Jeśli nie masz nic mądrego w temacie do powiedzenia to nie marnuj mojego i swego czasu.

Także ponawiam pytanie do ludzi którzy mieli styczność z tymi markami lub mają coś MĄDREGO do powiedzenia.

Pozdrawiam
kaerson
Świeżak

Postprzez Vasago » 14/10/2015, 13:14

O kurde, ale buc.
Vasago
Świeżak

Postprzez Zimny72 » 14/10/2015, 13:59

Często widuję takich "motocyklistuff": na niezbyt mądrym łbie Shoei, a na nogach Sidi - no bo szacun na dzielni. A na reszcie ciała jakieś liche ubranko Ozone albo Adrenaline, o ile nie no name albo w t-shircie i w bermudach - bo kasiory nie starczyło. Szczerze powiedziawszy bardziej szanuję kolesi, którzy od stóp do głów ubrani są budżetowo - każdy kiedyś zaczyna i nie każdy ma kasy na zawołanie.

Zadałem zwykłe pytanie - szkoda, że nie zrozumiałeś. To, że próbujesz mnie obrazić... cóż, robisz to zbyt prymitywnie, żeby ci się udało.

Ponadto nic nie pisałem o tanim czy drogim kupowaniu - zwróciłem uwagę, że zestawiasz bardzo dobre kaski z marnymi ubraniami. Jakościowo. A ty od razu o tym kogo na co stać - chyba coś cię boli w tym temacie?
Zimny72
Zimny Drań

Postprzez kaerson » 14/10/2015, 16:39

1.To chyba w "bogatym" mieście mieszkasz bo jak ja widzę "motocyklistę" w t-shircie to nie ma na sobie kasku lepszego jak jakieś LS2 czy coś tego typu.

2. Obrazić? Hahaha :D Dobre. Tylko szkoda, że to ty nie zrozumiałeś. Zapytałem o te firmy bo często bywa tak w różnych branżach, że różne rzeczy są wzorowane lub wręcz "kopiowane" od znanych marek/modeli i zamieniane logo bądź używane nieco tańsze materiały a cena jest kilkukrotnie tańsza.

3. A boli mnie to, że piszesz nic co mogłoby mi pomóc lub coś o co zapytałem. Bo wiem jakie firmy są z górnej a jakie dolnej półki.

Pozdrawiam
kaerson
Świeżak

Postprzez Zimny72 » 14/10/2015, 18:45

1. W Warszawie.
2. Jeżeli chcesz gadać o chińskich podróbkach, to nie ten portal. Tym bardziej dziwi potrzeba Shoeia.
3. Skoroś taki mądry i wiesz wszystko, to po co pytasz? Pojedź do sklepu i poprzymierzaj.
Zimny72
Zimny Drań

Postprzez kravec » 14/10/2015, 19:07

kaerson napisał(a):2. Obrazić? Hahaha :D Dobre. Tylko szkoda, że to ty nie zrozumiałeś. Zapytałem o te firmy bo często bywa tak w różnych branżach, że różne rzeczy są wzorowane lub wręcz "kopiowane" od znanych marek/modeli i zamieniane logo bądź używane nieco tańsze materiały a cena jest kilkukrotnie tańsza.

Sam sobie odpowiedziałeś.

Dobrze Ci radzi to się rzucasz. Nie licz więc na pomoc skoro tak odpowiadasz.
kravec
Administrator

Postprzez kaerson » 15/10/2015, 08:56

No i widać kogo co boli w tym temacie :)

Nie wiesz nic o Shoeiu a się wypowiadasz jakbys był bogiem akcesoriów hehe :) Masz swojego Sharka i jedyne co Masz do powiedzenia to to że Shoei to górną półka.

A i na tym portalu mogę sobie pisać o chińskich podrobkach i nic Ci do tego ;) Powodzenia w dalszym dziwieniu się :)
kaerson
Świeżak

Postprzez Zimny72 » 15/10/2015, 09:22

Trudno siÄ™ rozmawia z gimnazjalistÄ…... ;)
Zimny72
Zimny Drań

Postprzez kaerson » 15/10/2015, 09:51

Brak podejścia pedagogicznego oraz wiedzy dyskwalifikuje Cię na starcie :)
kaerson
Świeżak

Postprzez Zimny72 » 15/10/2015, 13:50

Niestety źle trafiłeś. Ale niech będzie, czasami trzeba się zniżyć. Może kiedyś zrozumiesz? A może nie...

NXR jak na Shoeia jest marnym kaskiem - przynajmniej 2 kroki wstecz w stosunku do XR1100 albo Qwesta. Marne wykonanie i marne wyciszenie - za to całkiem spora cena, jak to za nowość. Mówię to z autopsji - wprawdzie nie posiadałem osobiście, ale mam kumpla z potencjałem finansowym i tą samą wielkością bańki, który co chwila oblatuje nowości. Dlatego co jakiś czas też mam okazję je testować. Taką samą opinię o NXR ma drugi kumpel - były redaktor jednego z portali motocyklowych - który też trochę w nim latał z racji obowiązków służbowych. Dlatego nie ma czym się podniecać. Nas w każdym razie NXR nie zachwycił i ogólnie byliśmy zawiedzeni tym Shoeiem.

Gdybyś był trochę mniej arogancki - ale to standardowa cecha niezbyt mądrych młodych ludzi - to byś zrozumiał pierwsze zagajenie i zapytał dlaczego taka rada "obok". Lepszym wyborem od NXR jest np. Shark Speed-R albo HJC RPHA10, które niczym nie ustępują NXR, a po części są lepsze. Przy tym kosztują 60% kwoty za NXR. Ale rozumiem, że chodzi o znaczek "Shoei"?

Zamiast głupio się napinać, trzeba było się zapytać: miałbyś równie dobry kask i starczyłoby na lepsze = bezpieczniejsze ubranie: Helda albo Modeki ze średniej półki. A tak pchasz się w ubrania Ozone czy Adrenaline, które kupują początkujący z braku kasy, a po sezonie albo dwóch uciekają od tych wynalazków z myślą "nigdy więcej" - gówniana ceratowa membrana, marne szwy, trochę designu i wyposażania ubrań w każdy pojawiający się na rynku patent. Bez zastanowienia się nad jego sensownością. No bo trzeba czymś zanęcić klienta. Jak byś zapytał to poleciłbym Modekę Westport - pewnie byłoby cię stać przy innym wyborze kasku. A może na Helda Black 8.

Wystarczyło być tylko grzecznym i mniej pysznym - na zdrowie.

Mój wybór kasków jest w pełni świadomy - próbowałem lepszych i gorszych, wybrałem z premedytacją te ze średniej półki, dlatego że mogę sobie je częściej zmieniać, nie wkurwiając żony wydatkami. Jak by nie patrzeć wszystkie kaski się zużywają w tym samym tempie - nawet Shoeie i Araie. A jeżeli wydaje ci się, że masz do mnie start, to przeczytaj sobie w czym jeżdżę w temacie ogólnym o kompletach ubrań - myślę, że długo nie będzie cię stać.
Ostatnio edytowano 15/10/2015, 17:24 przez Zimny72, łącznie edytowano 1 raz
Zimny72
Zimny Drań

Postprzez kravec » 15/10/2015, 15:53

Można też poszukać XR-1100 z magazynów.
kravec
Administrator

Postprzez lagiboy » 15/10/2015, 19:10

ja mam 2 shoei x-spirita II i XR 1100 i HJC RPHA ST
A* nie jest przereklamowany, robi dobre rzeczy i zapewnia wzorowy serwis gdy coś się stanie. stać Cię to bierz górną półkę, idzie za tym bezpieczeństwo, nie stać to szukaj rozwiązań budżetowych.
NXR jest dziwny i chciałem go ale odechciało mi się po przymiarkach.
Jeśli ubierasz się od stóp do głów w jednym sklepie to śmiało możesz zapytać o rabat i założę się że taki dostaniesz.
Shark ma dobre skorupy nie wiem czemu siÄ™ Sharka czepiasz...
Adrenaline i Ozone to enrty level. na początek może być ale nie chciałbym w tym szlifować toru przy 140-160kph.
black matt=grey (color by honda)
lagiboy
Moderator

Postprzez kaerson » 15/10/2015, 22:50

Widzisz Zimny72 jak chcesz to potrafisz zjeść tego Snickersa i przestać gwiazdorzyć.

Apropo NXR-a, niby ma bardzo dobrą wentylację to głównie przykuło moje zainteresowanie i zapięcie DD. Bo jest GT-Air który jest nie dość że droższy to ludzie na niego narzekają bardziej niż na NXR.

Aktualnie myślę nad RPHA10 bo fakt faktem cena dużo niższa, a opinie w zdecydowanej większości pozytywne czyli stosunek jakości do ceny jest dobry. W sumie obydwa kaski jeżdzą w MotoGP, więc raczej nie są jakimś syfem, a i na torze na Litwie widziałem, że chłopaki jeżdżą w HJC.

Co do ubioru wolałbym, aby był to kombinezon dwuczęściowy gdyż moja jazda odbywa się głównie po mieście (a nie wszędzie wypada być w jednoczęściowym) parę razy w miesiącu gdzieś dłużej a i pewnie za jakiś czas będę chciał się przejechać na tor. Chyba że lepiej kupić oddzielnie inny model spodni a inny kurtki. Jeśli miałbym kupować jednoczęściowy na ten moment wybrałbym Alpinestars Challenger, ale to jeszcze temat do przemyślenia w zależności od konkretnych + i -.

A co do Adrenalina czy Ozone nie interesowałem się tymi firmami poza cenami widziałem tylko u kogoś ze znajomych coś z tego typu więc się pytam czy ktoś miał jakiś kontakt z takim cudakiem.

Pozdrawiam
kaerson
Świeżak

Postprzez Zimny72 » 16/10/2015, 00:33

No nie rozumie... :D Jedyną osobą, która tutaj "gwiazdorzy" jesteś ty. Przyjrzyj się jeszcze raz mojej pierwszej odpowiedzi, która była faktycznie wstępem do ostatniego mojego rozwinięcia. I wyciągnij wnioski.

Chłopaki (Lagiboy i Kravec) kończcie ten temat, bo ja już nie mam sił na tego gościa. Wyłączam się z tego wątku.
Zimny72
Zimny Drań

Postprzez lagiboy » 16/10/2015, 06:47

Jednoczęściowy jest cięty tak ze trudno w nim prosto stanąć, jest dopasowany do pozycji na sporta. Na co dzień dwuczęściowy, rozprostujesz plecy jak będzie trzeba. Z kombi masz jeszcze Spidi, bardzo dobre skóry i Dainese.
Co do tematu to podwórko kraveca...
lagiboy
Moderator

Postprzez kaerson » 16/10/2015, 09:00

Spidi nie patrzylem ale zobacze a Dainese przynajmniej na oficjalnej stronie jest droższe od a*, ale prawdopodobnie jakościowo nawet lepsze. A zależy mi na tym, żeby kombinezon był nowy.

A co mysliscie o zakupie np. Spodni 1 firmy za jakieÅ› 800 i kurtki takiej samej firmy za podobnÄ… cenÄ™ tylko innymi modelami? Lub kurtki innej firmy i spodni innej. Bedzie mocno nie wygodnie?

Bóg forum znów zaczyna być glodny i się żalić hehe :)
kaerson
Świeżak

Postprzez lagiboy » 16/10/2015, 09:09

Może być problem ze spięciem, zamki mogą nie pasować, jak pasują to nie ma problemu, możesz kombinować jak chcesz.

Powstrzymaj się proszę od złośliwych komentarzy.
lagiboy
Moderator

Postprzez leff » 16/10/2015, 14:42

ciuchy jednej firmy beda sie ze soba spinac, innych niekoniecznie - trzeba bedzie albo w spodniach albo w kurtce przeszyc suwak
Twoj podpis jest za dlugi
leff
ZlyCzlowiek

Następna strona

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê