Jaki dual sport enduro? wrr?
• Strona 1 z 1
Jaki dual sport enduro? wrr?
Witam
Mam 178 cm, 80 kg, 31 lat potrzebujÄ™ czegoÅ› do jazdy po lesie, zero toru.
Myślałem o wrr, ale mało jest ofert na allegro i olx, za to sporo jest wrf. Generalnie mam wrażenie, że łatwiej o hard enduro niż o dual sport.
Zależy mi na rzadkim serwisie i ogólnych kosztach użytkowania.
Znalazłem niedaleko wr450f w przystępnej cenie, ale ponad 50km trochę mnie przeraża, wolałbym wr250r, bo mam małe doświadczenie na 2 kółkach.
Oglądałem też drz400s, ale jakoś wizualnie bardziej podoba mi się wr, i jest trochę tańsza.
Co będzie dla mnie lepszym wyborem od wrr?
Czy wrf nadaje się do jeżdżenia wyłącznie po lesie bez katowania?
Może skusić się na wrf? :
http://allegro.pl/show_item.php?item=5618134970
Mam 178 cm, 80 kg, 31 lat potrzebujÄ™ czegoÅ› do jazdy po lesie, zero toru.
Myślałem o wrr, ale mało jest ofert na allegro i olx, za to sporo jest wrf. Generalnie mam wrażenie, że łatwiej o hard enduro niż o dual sport.
Zależy mi na rzadkim serwisie i ogólnych kosztach użytkowania.
Znalazłem niedaleko wr450f w przystępnej cenie, ale ponad 50km trochę mnie przeraża, wolałbym wr250r, bo mam małe doświadczenie na 2 kółkach.
Oglądałem też drz400s, ale jakoś wizualnie bardziej podoba mi się wr, i jest trochę tańsza.
Co będzie dla mnie lepszym wyborem od wrr?
Czy wrf nadaje się do jeżdżenia wyłącznie po lesie bez katowania?
Może skusić się na wrf? :
http://allegro.pl/show_item.php?item=5618134970
- whitey22
- Świeżak
Oczywiście wrf jest stworzona do jazdy po lesie.Myślę że jeżeli masz odrobinę rozumu to bezproblemu dasz radę
bo 250 myślę że szybko by ci się znudzila ,ale się mogę mylic.co do serwisu to jeżeli kupisz zdrową maszynę to wystarczy kontrolować i zmieniać wdg serwisowki olej oraz filtr.Ale jeżeli trafisz na przyslowiowa minę na wstępie będziesz musiał wyłożyć 2-3tys.

Four Stroke Power !
Husaberg fe 501
&
Mz Etz 251

Husaberg fe 501
&
Mz Etz 251
-
braaaap - Świeżak
jak chcesz turystycznie polatac po lesie to szukaj duala, hard enduro bardziej zmęczy i bedzie wymagające. cos typu DRZ bedzie przyjemniejsze i wygodniejsze
jaki przedział - nawet 6000 zł mozna wpakować i nie zauwazyć
w sam silnik ;P w dualu zwykle troszke taniej,
ale rzadziej - duzo rzadziej sie to robi.
generalnie DRZ to klasyka gatunku, wg mnie fajniejsza od WRR, bo wersje E zwłąszcza są prawie jak hard enduraki - niezłe wyposażenie ia silniki nadal trwałe dosyć.
ale i z WRRki bys był zadowolony.
jaki przedział - nawet 6000 zł mozna wpakować i nie zauwazyć

ale rzadziej - duzo rzadziej sie to robi.
generalnie DRZ to klasyka gatunku, wg mnie fajniejsza od WRR, bo wersje E zwłąszcza są prawie jak hard enduraki - niezłe wyposażenie ia silniki nadal trwałe dosyć.
ale i z WRRki bys był zadowolony.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
xr 400 fajne moto chociaż jest za drogie wg mnie jak na technologie, no i wygląda dla mnie kiepsko.
pozatym nie bardzo co jest. moze CRF np w wersji L. ale reszta to coraz mniej typowe sprzety, coraz gorzej o częsci i ceny zwykle wieksze
pozatym nie bardzo co jest. moze CRF np w wersji L. ale reszta to coraz mniej typowe sprzety, coraz gorzej o częsci i ceny zwykle wieksze
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości