Suzuki Dr 125 Nie pali na ciepłym
• Strona 1 z 1
Suzuki Dr 125 Nie pali na ciepłym
Witam
Mam problem z mojÄ… Suzuki Dr 125.
Gdy jest zimna odpala super zero problemów ma taką samą moc, jeżdżę do zagrzania, gdy motor się zagrzeje i gdy go wyłączę nie chce już zapalić kompletnie nie drgnie. Ani ze starteru ani na popych (próbowałem na 1-ce odpalić-odpaliła ale musialem się bardzo rozpedzić albo wypchać ja na górę.- Tu powiecie że może być walnięty tłok- O tuż nie, bo robiłem teraz remont i nadal się tak dzieje.
Słyszałem że może to być: Cewka zapłonowa, może jakiś bezpiecznik czy coś od temperatury.No i kolega doradził żebym kupił nowego tłoka posłuchałem go i zrobiłem remont i nic dalej nie pali na ciepłym.
PS:Od pewnego czasu, zdaje mi się że za szybko się ona grzeje
Mam problem z mojÄ… Suzuki Dr 125.
Gdy jest zimna odpala super zero problemów ma taką samą moc, jeżdżę do zagrzania, gdy motor się zagrzeje i gdy go wyłączę nie chce już zapalić kompletnie nie drgnie. Ani ze starteru ani na popych (próbowałem na 1-ce odpalić-odpaliła ale musialem się bardzo rozpedzić albo wypchać ja na górę.- Tu powiecie że może być walnięty tłok- O tuż nie, bo robiłem teraz remont i nadal się tak dzieje.
Słyszałem że może to być: Cewka zapłonowa, może jakiś bezpiecznik czy coś od temperatury.No i kolega doradził żebym kupił nowego tłoka posłuchałem go i zrobiłem remont i nic dalej nie pali na ciepłym.
PS:Od pewnego czasu, zdaje mi się że za szybko się ona grzeje

- kropek98
- Świeżak
Kolego ją miałem identyczna sytuację z huserem fe 501 przyczyną okazało się to że najzwyczjniej w świecie go zalewalo.Zamienilem poziom dawki paliwa na iglicy i Hasa jak ta lala( tzn hasal bo tłok się skończył ; )
Four Stroke Power !
Husaberg fe 501
&
Mz Etz 251

Husaberg fe 501
&
Mz Etz 251
-
braaaap - Świeżak
zobacz czy jak sie zagrzeje to czy ma iskre normalną, jak ma bardzo słabą albo nie ma w ogóle to moze byc cos z elektryka. tam nie ma czujników czy czegos, po prostu sie nagrzewa i przestaje puszczac iskre.
zawory dobrze wyregulowane ? moze za ciasno i po zagrzaniu podwiesza
zawory dobrze wyregulowane ? moze za ciasno i po zagrzaniu podwiesza
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Co do odpowiedzi: braaaap'a to gaźnik mam dobrze ustawiony
,
czytałem na innych forach że moduł i cewka zapłonowa mają podobne objawy do moich , jak bede mial wiecej info to bede pisał może ktoś bedzie miał podobną sytuacje w swoim motorze

czytałem na innych forach że moduł i cewka zapłonowa mają podobne objawy do moich , jak bede mial wiecej info to bede pisał może ktoś bedzie miał podobną sytuacje w swoim motorze

- kropek98
- Świeżak
Motor już działa
Zawory źle ustawione o jeden ząbek (dobrze że nic sie nie stalo)
Luz troche na zaworach
Gaznik zle uregulowany.
Teraz moto pali i jeździ normalnie na cieplym czy zimnym
Mam pytanko jeszcze: Dlaczego pali mi przekaźnik rozrusznika ??? To juz 2 ktory kupilem i juz mi go spalila
Zawory źle ustawione o jeden ząbek (dobrze że nic sie nie stalo)
Luz troche na zaworach
Gaznik zle uregulowany.
Teraz moto pali i jeździ normalnie na cieplym czy zimnym

Mam pytanko jeszcze: Dlaczego pali mi przekaźnik rozrusznika ??? To juz 2 ktory kupilem i juz mi go spalila

- kropek98
- Świeżak
moze kupujesz jakies chinskie, a od wibracji chinskie moga padać.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kupiłem poprzedni przekażnik od dr 125 orginal,bo pojechalem po plastiki i sie zlozylo ze koles mial
Brat mi mowil zebym sobie kupil jakis inny przekazn od np. Kmx,dt,xt czy bedzie dzialac ???
Jezeli bedzie to wezme od brata z kle 500
Po tej odpowiedzi temat do zamkniecia

Brat mi mowil zebym sobie kupil jakis inny przekazn od np. Kmx,dt,xt czy bedzie dzialac ???
Jezeli bedzie to wezme od brata z kle 500

Po tej odpowiedzi temat do zamkniecia

- kropek98
- Świeżak
przekaźniki są w wiekszosci przypadków uniwersalne, wejscie i wyjscie na grube przewody, i 2 na cienkie, paremetry mogą sie róznic ale to raczej kwestia jak są duze silniki to od skuterka przekaźnik moze nie dać rady ale do DR kazdy bedzie ok
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości