Problem CBR 600f2
• Strona 1 z 1
Problem CBR 600f2
Witam ! Mam problem z cbr 600 f2 na zimnym silniku wydobywa sie dziwny hałas z prawej strony silnika niby to napinacz słyszałem ze te motocykle właśnie na to chorują czy opłaca sie wymieniać napinacz czy można z tym jezdzic ??
- leszekCBR
- Świeżak
Tak oczywiście że mozna ale do pewnego momętu az łacuszek spadnie zachaczy o coś pierdolnie uszkadzając tryby itd. przy tym rozregulują sie wałki tłok pocałuje grzybek zarysuje cylinder przy tym łamiąc kupe innych żeczy..blokując wał co za tym idzie blokadę koła co kończy sie porawieniem wygladu estetycznego motocykla. to najczarniejszy scenariusz dla twego moto moze i ciebie ale w skrucie mówiąc jeśli będziesz miał pecha nawet nie ma co tracić czasu na odkręcanie dekla...
to tak samo jak by ci sie urwał łańcuch podczas jazdy pomyśl jakie mogły by być tego konsekwęcje.. np zablokowanie koła przy 150 lub inne tego typu żeczy
to tak samo jak by ci sie urwał łańcuch podczas jazdy pomyśl jakie mogły by być tego konsekwęcje.. np zablokowanie koła przy 150 lub inne tego typu żeczy
Bóg stworzył człowieka po to żeby jeździł motorem 

-
VCO - Świeżak
niestety bedziesz musial to w dosc szybkim czasie wymienic. Mnie to kosztowalo 720 zl. Jezdze CBR f2.
Poruszalem juz ten temat kiedys na forum i postaraj sie go odgrzebac. Tam jest alternatywne rozwiazanie naprawy rorzadu. Bo razem z lancuszkiem bedziesz musial wymienic napinacz i jezeli jezdzisz na kole, palisz gumy itd. czeka cie ponowna wymiana po jakis 15 tys. km
Poruszalem juz ten temat kiedys na forum i postaraj sie go odgrzebac. Tam jest alternatywne rozwiazanie naprawy rorzadu. Bo razem z lancuszkiem bedziesz musial wymienic napinacz i jezeli jezdzisz na kole, palisz gumy itd. czeka cie ponowna wymiana po jakis 15 tys. km
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości