Aprilka rs 125
• Strona 1 z 1
Aprilka rs 125
Witam mozecie mi powiedzieć czemu pisze ze jest to wersja RM i ma stały zawór i czy opłaca sie ją kupować ?? http://allegro.pl/aprilia-rs-125-kat-a1 ... 73003.html
prosze o pomoc
)

- SIUBIX
- Świeżak
Rska o typie RM to Rska która wyjeżdżając z salonu jest bez żadnych blokad i ma 28KM. Jest to wersja potocznie nazywana FULL POWER. Jednak ta ma zablokowany zawór wydechowy ale wydaje mi się ze można go łatwo odblokować. Jak masz w okolicy dobrego mechanika bez problemu ci to zrobi. Jeśli nie wiesz co to jest "zawór wydechowy" to poczytaj sobie, ale po jego odblokowaniu motocykl będzie już miał tą swoją właściwą moc i bez problemu poleci te 160 

-
IntelCOOLer - Świeżak
Jeszcze jedno. Nie zwróciłem uwagi że w ogłoszeniu pisze "stały zawór wydechowy"... tu trochę sprawa się komplikuje ponieważ jeśli całkiem wyjmiesz tą zaślepke w zaworze będziesz miał tą moc ale dopiero jak się wkręci na ok 7500 rpm. na niższych obrotach będzie miała trochę muła i więcej przez to motocykl będzie palić. W mojej rs tak mam i nie polecam żebyś tak zrobił. A kupno nowego zaworu z elektromagnesem kablami itp. będzie kosztować ok 300-400 zl dokładnie nie wiem. Oczywiście jeśli masz zamiar kupić ten motocykl 

-
IntelCOOLer - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość