Nowy motor
• Strona 1 z 1
Nowy motor
Witam, piszę tu pierwszy raz więc siema wszystkim. Otóż mam problem, miałem enduro z silnikiem od xt 125 w ramię bodajże rieju no i po niecałym roku silnik padł i niestety nie dało się go odratować ;(( Więc przyszła pora na nowe moto. Motor ma służyć do jazdy wyłącznie po lesie i polnych drogach. Mam 173 cm wzrostu, 60 kg wagi, jakoś zbudowany nie jestem :/ limit pieniędzy to 10000. Myślałem nad Dt 125, yz(lub sx) 85 (nie wiem czy na taki wzrost wzrost nie będzie za niska..) albo exc 125. Ostatecznie nie mogę się nijak zdecydować :/
- quues
- Świeżak
crossówki czyli yz, sx itp odpusc sobie bo sie do tego sprzety nie nadają
DT i EXC sie nadają super, tylko oba są troche do czego innego stworzone, EXC to wyczynówka, duzo pali jest głosna, duzo kosztuje, w zakupie i eksploatacji częste remonty ale super zawias i hamulce, spora moc generalnie sprzet najwyzszej klasy w teren
DTtka - tania, mało pali, ( stosunkowo do exc) bezawaryjna praktycznie i wymaga rzadkich remontów. do amatorskiego polatania po lasach super, nawet mozna cos technicznie sie pobawić.
wiec sam wybierz - jakl chcesz wyczynówke i masz kase na utrzymanie szukaj EXC, jak chcesz po prostu popyrkać tanio po lasach kupisz DT i zostanie ci sporo kasy
DT i EXC sie nadają super, tylko oba są troche do czego innego stworzone, EXC to wyczynówka, duzo pali jest głosna, duzo kosztuje, w zakupie i eksploatacji częste remonty ale super zawias i hamulce, spora moc generalnie sprzet najwyzszej klasy w teren
DTtka - tania, mało pali, ( stosunkowo do exc) bezawaryjna praktycznie i wymaga rzadkich remontów. do amatorskiego polatania po lasach super, nawet mozna cos technicznie sie pobawić.
wiec sam wybierz - jakl chcesz wyczynówke i masz kase na utrzymanie szukaj EXC, jak chcesz po prostu popyrkać tanio po lasach kupisz DT i zostanie ci sporo kasy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
na pewno pierwszego dnia jazdy nie bedziesz czuł że ty prowadzisz sprzęt- tylko troche bedzie jechał tak jak moto bedzie chciało
ale to seta wiec wszystko do ogarnięcia, ludzie z roweru sie przesiadają na takie motocykle i daja rade. mimo tych kucy sprzet nie jest mocno narwany. ( w porównaniu np do crossówki, chociaz nawet i crossówka 125tka od 15-16 lat juz jest wskazana) także smiało mozesz brac, tym bardziej że juz jakies tam doswiadczenie masz

ale to seta wiec wszystko do ogarnięcia, ludzie z roweru sie przesiadają na takie motocykle i daja rade. mimo tych kucy sprzet nie jest mocno narwany. ( w porównaniu np do crossówki, chociaz nawet i crossówka 125tka od 15-16 lat juz jest wskazana) także smiało mozesz brac, tym bardziej że juz jakies tam doswiadczenie masz
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości